Læsetid: 3 min.

Indien gør op med kolonitidens syn på homoseksualitet

Højesteret i Indien har ophævet et 157 år gammelt forbud mod sex mellem to personer af samme køn. I medierne og store dele af samfundet bliver det hyldet som en sejr for diversitet og ligestilling. Den hindunationale regeringsledelse forholder sig tavs
Paragraf 377 i Indiens straffelov foreskrev op til 10 års fængsel for »kødelig omgang mod naturens orden«. En formulering, der er blevet fortolket som kriminalisering af sex mellem personer af samme køn. I sidste uge valgte et enigt panel bestående af fem dommere fra den indiske højesteret at kende paragraffen ugyldig og i strid med landets forfatning.

Paragraf 377 i Indiens straffelov foreskrev op til 10 års fængsel for »kødelig omgang mod naturens orden«. En formulering, der er blevet fortolket som kriminalisering af sex mellem personer af samme køn. I sidste uge valgte et enigt panel bestående af fem dommere fra den indiske højesteret at kende paragraffen ugyldig og i strid med landets forfatning.

Manjunath Kiran

15. september 2018

Indien kunne sidste år fejre 70 års selvstændighed. Men selv om kolonitiden er henvist til historiebøgerne, sætter den tidligere britiske tilstedeværelse stadig i dag sit præg på samfundet og debatten landets borgere imellem.

Briternes juridiske system og en stor del af deres lovgivning blev overtaget af republikken. Det har indtil nu også været tilfældet for et 157 år gammelt forbud imod sex mellem homoseksuelle.

Paragraf 377 i Indiens straffelov foreskrev op til 10 års fængsel for »kødelig omgang mod naturens orden«, som det hed i lovteksten. En formulering, der er blevet fortolket som kriminalisering af sex mellem personer af samme køn.

I sidste uge valgte et enigt panel bestående af fem dommere fra den indiske højesteret at kende paragraffen ugyldig og i strid med landets forfatning.

Ligestilling er grundstenen

Den var blevet et våben til at diskriminere LGBT-miljøet, lød det fra chefdommer Dipak Misra.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Touhami Bennour

Den vestlige verden vil helst være foregangsland for noget der kan skabe problemer for de tidligere koloni lande. Da vesten dominerede verden gjaldt ikke "soft vare" hverken menneske rettigheder eller andet. De spørger ikke hvorfor de anvende dem ikke i kolonier, det var ikke nødvendigt, for man har alt. Selv religionen var nyttig dengang.

Menneske rettighederne kommer fra folket og ikke som mange mener fra vesten, Macron gjorde forleden det, han besøgte enken til en fransk borger der kempede mod kolonialisme med Algerere i Algeriet, for at kondolere "for den Franske stats navn". Altså kolonialisme er ikke død eller glemt. Det sidste batalie bliver om Økonomi, dette også bliver vundet desværre.