Læsetid: 1 min.

Knivattentat i Brasilien: Højrefløjskandidat hårdt såret

Det er endnu uklart, om Jair Bolsonaro kan komme tilbage i præsidentvalgkampen. Samtidig skal venstrefløjen finde en ny kandidat, efter at den folkekære tidligere præsident Lula er kendt ikkevalgbar
8. september 2018

Den højreradikale brasilianske præsidentkandidat Jair Bolsonaro blev fredag hårdt såret ved et knivangreb i byen Juiz de Fora, mens han var på valgkampsturné. Bolsonaros søn, Flavio Bolsorano, skrev på Twitter, at sårene var overfladiske, men rettede det senere til: »Min fars tilstand ser ud til at være stabil. Bed for ham.«

De næste par døgn bliver afgørende for, om Bolsonaro kan komme tilbage i valgkampen, skriver Folha de São Paulo. Knivsåret, som Bolsonaro, blev tilføjet i underlivet, rækker ifølge avisen ind i hans tarmsystem og det skaber fare for infektion.

På tv-optagelser ser man den 63-årige tidligere officer blive båret på skuldrene af begejstrede tilhængere, da overfaldet sker. Gerningsmanden, der ifølge lokale medier blev gennemtævet af Bolsonaros tilhængere, er pågrebet af politiet – det drejer sig angiveligt om en sindsforvirret person, der hævder at have handlet »på ordre fra Gud«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu