Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Gudrun Marie Schmidt

Kulturjournalist Gudrun Marie Schmidt læser for at blive klogere på sine børn, men også for at blive klogere på verden sammen med sine børn
8. september 2018

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Naja Marie Aidts Alting blinker fra 2007. Fordi den digtsamling rummer 18 digte om de første 18 år i et barns liv. Og de digte, de er det mest præcise, jeg nogensinde har læst om børn. Og forældre. Og færden fra sammensmeltning til løsrivelse. På min ældste søns 13-årsfødselsdag i sidste uge genlæste jeg digtet om barnet i sit fjortende år, der taler inde i sig selv, mens sær grimasseren, en forvokset / næse, fodsved og nye skadelige interesser præsenteres / for den lamslåede anden, der slet ikke / kender barnet igen, således choktilstand. Således choktilstand, ja!«

»Jeg ville også ønske, at alle læste Line Knutzons Camille Clouds brevkasse, fordi den er den sjoveste bog, jeg har læst. Dermed har jeg nævnt bøger af to forfattere, som det er offentligt kendt er barndomsveninder, og det er måske et sært tilfælde. På den anden side tror jeg dybt på venindeskaber som stærk kreativ kraft, og på den måde hænger det fint sammen.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu