Læsetid: 19 min.

Med LøkkeFonden til nytårskur: Man kommer ikke til Thyborøn uden at tale om fisk

Landets statsminister har hidtil fortalt, at nytårskurene i Thyborøn til fordel for LøkkeFonden ikke handler om politik. Men nu viser det sig, at arrangørerne hvert år har stået for et fast indslag om fiskeripolitik, som har været rettet direkte mod Lars Løkke Rasmussen
Statsminister Lars Løkke Rasmussen er kommet i problemer på grund af sit tætte forhold til fiskeren John-Anker Hametner Larsen (t.h). Han har både lånt hans sommerhus og deltaget i hans firmafest. Nu viser det sig, at fiskeren har været med til at sørge for, at der hvert år har været fiskeripolitiske indslag ved nytårskurene i Thyborøn, hvor Løkke deltager.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er kommet i problemer på grund af sit tætte forhold til fiskeren John-Anker Hametner Larsen (t.h). Han har både lånt hans sommerhus og deltaget i hans firmafest. Nu viser det sig, at fiskeren har været med til at sørge for, at der hvert år har været fiskeripolitiske indslag ved nytårskurene i Thyborøn, hvor Løkke deltager.

Morten Stricker

29. september 2018

Ture Korsager samlede sine papirer og trådte op på scenen.

Foran ham sad de omtrent 100 mennesker, der i 2017 havde købt billet til nytårskuren til fordel for LøkkeFonden i Fiskehallen på Thyborøn Havn.

Mellem ansigterne ved langbordene kunne man genkende flere prominente erhvervsfolk fra lokalområdet. Revisorer, advokater, byens tidligere bankdirektør og naturligvis statsminister Lars Løkke Rasmussen og hans hustru Sólrun Løkke Rasmussen, der sad side om side.

Ved de tidligere år havde Ture Korsager været iført jakkesæt. Men i år havde han skiftet skjorten ud med cykeltrøje og cykelkasket. Det var udklædningen til den sketch, han havde forberedt.

Ture Korsagers taler og sketches ved de årlige nytårskure har hidtil ikke været omtalt i pressen. Men i dag fortæller han til Information, hvordan han og fiskeren John-Anker Hametner Larsen hvert år har sørget for, at der har været et indslag om fiskeriets vilkår i Danmark, når Lars Løkke Rasmussen er kommet til byen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
  • Ib Christensen
  • Kurt Svennevig Christensen
Dorte Sørensen, Ib Christensen og Kurt Svennevig Christensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kurt Svennevig Christensen

Flot gennemgang af en sag, som sammen med Rigsrevisionens rapport, den efterfølgende fra Statsrevisorerne og kammeradvokaten og de mere end 600 spørgsmål som den politiske forvaltning skal svare på, dokumenterer at alle forestillinger om der skulle være/findes et "armslængdeprincip" i fiskeriforvaltning har lidt skibbrud. Målt i penge er skandalen selvfølgelig ikke så stor som den der er ved at blive udfoldet i kølvandet på Den Danske Banks hvidvaskninger (og deraf store fortjenester) men målt på den menneskelige ulykke og tab af fiskeriet i mere end 50 haven, i tabet af arbejdspladser og livslykke er den fiskeri skandale som statsministeren står i spidsen for, endnu ufattelig stor.

De få meget store der er blevet tilbage i dansk fiskeri, sidder i dag på op mod 90 % af værdierne og rettighederne og det gør de fordi statsministeren og hans parti har hjulpet dem til det, ved hjælp af direkte ulovligheder, korruption, usandheder, løgne og kreative bogføringer. Målt på erhvervsfiskeriet er Danmark en bananrepublik.

Peter Beck-Lauritzen, Carsten Wienholtz, Klaus Flemløse, ingemaje lange, Kim Houmøller, Flemming Berger, Karsten Lundsby, Tue Romanow, Verner Nielsen, Anne Eriksen, Trond Meiring og Jan Damskier anbefalede denne kommentar

Sørine Gotfredsen sagde det jo så rammende, da hun angreb EB for at afsløre hvad LLR laver.
"Det er ikke forkert hvad LLR gør, men det er forkert at afsløre hvad han gør"

Så du skal ikke vide, men tro. Her i landet hvor vi er blevet belært om hvad vi skal mene om fanatisk troende, forventer man at vi holder os til tro.