Læsetid: 1 min.

Spaniens regeringsleder åbner for mere catalansk selvstyre

Premierminister Pedro Sánchez foreslår en folkeafstemning om øget autonomi, men Cataloniens leder vil hellere snakke løsrivelse
8. september 2018

Siden sin indsættelse som spansk premierminister i juni har Pedro Sánchez’ fornemmeste opgave været at dulme spændingerne mellem centralstyret i Madrid og selvstyreregeringen i Barcelona.

Mandag fortalte han i et interview med radiokanalen Cadena SER, at den forbedrede dialog med selvstyreregeringen i sidste ende bør føre til en afstemning »om styrkelsen af Cataloniens autonomi«.

»Ved afslutningen (af den aktuelle dialog, red.) vil der komme en afstemning om, hvorvidt man skal styrke selvstyret i Catalonien — en folkeafstemning om selvstyre,« lød det fra Sánchez, der, siden han trådte til, har slået sig op på at stå for en mindre konfronterede linje end sin forgænger, den konservative Mariano Rajoy.

Håndsrækningen fra Sánchez kommer i kølvandet på den politiske krise, der fulgte, efter den catalanske selvstyreregering for den 1. oktober sidste år gennemførte en folkeafstemning om uafhængighed fra Spanien, selv om afstemningen var erklæret forfatningsstridig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer