Læsetid: 3 min.

Ugerevy: Angreb har altid været det mest dramatiske forsvar

En uge med flere modangreb. Viktor Orban udtalte, at EU-Parlamentet ville komme til »at fordømme Ungarn«, der er også offentliggjort billeder af to mistænkte russiske mænd i Salisbury-sagen, der dog sagde, at de ikke var agenter, men bare ville beundre byens smukke katedral, og så tweetede Donald Trump, at dødsantallet i Puerto Rico under orkanen Maria var fabrikeret af demokraterne
Hvordan kan man kritisere en nation, der har været kristen i 1.000 år, spørger Viktor Orban. Ja, det er sgu et meget godt spørgsmål, når man tænker over det.

Hvordan kan man kritisere en nation, der har været kristen i 1.000 år, spørger Viktor Orban. Ja, det er sgu et meget godt spørgsmål, når man tænker over det.

Patrick Seeger

15. september 2018

Af alle dårlige måder at tackle modstand på har et modangreb altid været det bedste – i hvert fald sådan rent dramatisk. Og det var da også en mesterlig forestilling, som Ungarns leder Viktor Orban leverede, da han denne uge var indkaldt til buksevand i EU-Parlamentet.

Under Orbans ledelse er både mediernes og retssystemets uafhængighed i Ungarn blevet undermineret i en sådan grad, at et flertal i det europæiske parlament nu indstiller til, at medlemslandene fratager Ungarn stemmeretten. Inden afstemningen indtog Orban så talerstolen i Strasbourg og sagde, at parlamentet med afgørelsen ikke alene ville komme til at fordømme den ungarske regering, men faktisk hele landet og nationen.

»I vil komme til at fordømme Ungarn, der har været medlem af de kristne nationers familie i tusind år,« lød det blandt andet, hvorefter der blev henvist til både kampen mod Den Røde Hær og landets solidaritet med østtyskerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Mikkel Vuorela :
"Og dét er da et inspirerende modangreb, som kan bruges i masser af livssituationer. Nå, så du er hidsig over, at jeg lod babyen sidde i en brandvarm bil, mens jeg var inde og købe insektgift i Silvan? Sikke et svinagtigt angreb i betragtning af, at vi faktisk reddede jøderne under besættelsen."

Fed undskyldning, den må jeg huske ved lejlighed ;-)