Læsetid: 4 min.

Fem politikere, der skulle være gået af før Niko Grünfeld

Københavns kulturborgmester, Niko Grünfeld, valgte denne uge at trække sig efter en masse ståhej om cv-fusk og ødsel kontorindretning. Og selv om sagen ikke var køn, så hører hans brøde trods alt til i den mildere ende af politiske grænseoverskridelser. Andre overlever langt, lange vildere ting. Her er fem eksempler på politikere, der blev siddende. Det er IKKE et inspirationskatalog

Mia Mottelson

20. oktober 2018

Københavns kulturborgmester, Niko Grünfeld, valgte denne uge at trække sig efter en masse ståhej om cv-fusk og ødsel kontorindretning. Og selv om sagen ikke var køn, så hører hans brøde trods alt til i den mildere ende af politiske grænseoverskridelser. Andre overlever langt, lange vildere ting.

Her er fem eksempler på politikere, der blev siddende. Det er IKKE et inspirationskatalog.

Claus Hjort Frederiksen

Da P1-journalisten Jesper Tynell vandt Cavling-prisen i 2010, var Venstres ledelse fuld af beundring. Lars Løkke Rasmussen kaldte hans arbejde for »enormt solidt journalistisk håndværk.« Claus Hjort Frederiksen var også imponeret. »Med al den omtale, der har været af sagen, så er det et mirakel, at jeg er på fri fod nu,« sagde han.

Jesper Tynell havde blandt andet afsløret, at Claus Hjort Frederiksen som beskæftigelsesminister personligt havde pålagt landets kommuner at strække loven, så man kunne tage kontanthjælpen fra ledige, der egentlig var berettigede til den.

Han havde også løjet til Folketinget om, at han ikke havde blandet sig i en SFI-rapport om nogle beskæftigelsesregler, bedt sine embedsmænd om at slette hemmelige dokumenter og afskaffet sikkerhedsregler for udenlandske arbejdere i hemmelighed.

Men Claus Hjort Frederiksen kom ikke i fængsel. Faktisk blev han ikke engang fyret. Han blev forfremmet til finansminister. Da en Politiken-journalist spurgte, hvordan det kunne være, hvis bare »et gran« af Jesper Tynells solide afsløringer var korrekte, svarede statsministeren, at han ikke havde dyrket sagen ned »i sidste detalje.« I dag er Claus Hjort Frederiksen forsvarsminister.

Anker Boye

I slutningen af 1990’erne blev Odenses bykonge, Anker Boye, kendt som Danmarks næstbedst lønnede politiker. Kun overgået af statsministeren.

Som formand for H.C. Andersen Fonden fik han i 2005 det enormt odenseanske ansvar at stå for markeringen af 200-året for eventyrdigterens fødsel. Anker Boye tøvede ikke med at spænde fondens økonomiske muskler. Til det store H.C. Andersen-show i Parken havde han udpeget en popstjerne, som på alle måder inkarnerede alt ved H.C. Andersen og hans værk: Tina Turner. Hun tog seks millioner kroner for at spille to numre. Eksklusive privatfly til og fra København.

Overskuddet fra showet skulle være gået til at bekæmpe analfabetisme i Afrika, så endnu flere kunne få glæde af Den Lille Havfrue og Klods-Hans. Årets fejringer endte imidlertid med et samlet underskud på 25 millioner kroner.

Hvis Anker Boye var kongen af Odense, er H.C. Andersen gud, og ingen – ikke engang Anker Boye – slipper godt fra at vanære hans minde. I november 2005 tabte Boye kommunalvalget. Men fra 2010 til 2016 var han tilbage på tronen, hvor han blandt andet markerede sig ved at roame internet på sin kommunale mobiltelefon for 250.000 kroner på en enkelt uges ferie i Tyrkiet.

Troels Lund Poulsen

Troels Lund Poulsen er en anden af Venstres tilsyneladende teflonbelagte politikere. I 2007 overtog han miljøministeriet fra den konservative Connie Hedegaard og anlagde straks en helt ny stil.

Først fik han en fiks idé om, at Danmark skulle forsøge at gøre en god forretning ud af at importere giftigt HCB-affald fra Australien. Senere tog han til Qatar for at fremme dansk miljøindustri og kom hjem med et Rolex GMT Master II-ur til en værdi af 69.000 kroner, som han havde fået af emirens søn. Sagen endte med, at Troels Lund Poulsen modvilligt afleverede sit nye, fede ur tilbage og stod tilbage uden andet end sit nye, fede navn: Trolex. Da offentligheden fik nys om Rolex-sagen, var Troels Lund Poulsen allerede blevet skatteminister.

Her allierede han sig med spindoktor Peter Arnfeldt, kendt som Mørkets Fyrste. I forbindelse med den såkaldte skattesag var makkerparret blandt andet anklaget for at have lækket Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnocks, personlige skatteoplysninger til pressen og have spredt et rygte om, at han var homoseksuel.

Troels Lund Poulsen måtte gå af som minister, men blev senere frikendt af Skattekommissionen. I dag er han tilbage som beskæftigelsesminister.

Morten Messerschmidt

Man kan sagtens blive præsenteret som folketingskandidat for Dansk Folkeparti, selv om man har en svindelsag hængende over hovedet. Det har Morten Messerschmidt i hvert fald formået.

I 2015 blev den ellers folkekære politiker anklaget for at have svindlet med EU-midler i løbet af sin tid som europaparlamentariker. Svindelsagen går ud på, at Messerschmidt i en årrække har forvaltet EU-midler på vegne af MELD, som er en gruppe af højreorienterede partier i parlamentet, og disse partiers pengetank FELD. Men mens pengene skulle bruges i europæiske sammenhænge, valgte DF-politikeren at bruge store beløb bl.a. på kampagner for sit eget parti.

DF har efterfølgende tilbudt at betale store beløb tilbage, Messerschmidt gik af som formand for partiet i EU, og EU’s antisvindelenhed, OLAF, har forsøgt at kaste klarsyn over sagen. Men i juni sagde en brødebetynget Messerschmidt, at han intet havde hørt fra OLAF, »ikke engang et julekort«. OLAF mener dog, at politikeren nægter at samarbejde.

Socialdemokraternes tre små grise

I december 2011 holdt økonomiforvaltningen i Københavns Kommune julefrokost i Rådhusets festsal, og overborgmester Frank Jensen gik til makronerne i en sådan grad, at der mandagen efter strømmede klager ind fra kvindelige ansatte. Kvinderne havde fået deres grænser overskredet »i forbindelse med, at de havde danset med overborgmesteren sidst på aftenen under julefrokosten«, som det lød i forvaltningens redegørelse, mens ansatte til Ekstra Bladet anonymt fortalte, at Frank Jensen bl.a. havde slikket på dem. De fik en undskyldning, og Frank Jensen er stadig overborgmester.

Året før havde Socialdemokratiets gruppeformand på Christiansborg, Carsten Hansen fået en sexchikanesag på halsen, efter han til en julefrokost angiveligt spurgte en sekretær, om hun ikke snart skulle have en ny mand. Her blev der indgået forlig, og så blev Carsten Hansen minister.

Endelig var der folketingsmedlemmet Jeppe Kofod, der ved en DSU-fest på Esbjerg Højskole i 2008 gik i seng med en 15-årig – han selv var 34. Han valgte modsat alle andre i galleriet her at træde tilbage fra sine tillidsposter og tage en tænkepause. Nu sidder han i Europa-Parlamentet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Mads Berg
 • David Zennaro
 • Anne Schøtt
 • Annika Hermansen
 • Klaus Lundahl Engelholt
 • Carsten Mortensen
 • Dorte Sørensen
 • Bjarne Andersen
 • Lise Lotte Rahbek
 • Britta Hansen
 • Frede Jørgensen
 • Niels Makholm
 • Katrine Damm
 • Palle Pendul
 • Ejvind Larsen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Peter Beck-Lauritzen
 • Hans Larsen
Mads Berg, David Zennaro, Anne Schøtt, Annika Hermansen, Klaus Lundahl Engelholt, Carsten Mortensen, Dorte Sørensen, Bjarne Andersen, Lise Lotte Rahbek, Britta Hansen, Frede Jørgensen, Niels Makholm, Katrine Damm, Palle Pendul, Ejvind Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen og Hans Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Vi mangler en del politikere på listen..
Men godt at få genopfrisket disse sager.
Den svindende tillid burde ikke være et mysterium !!

Rolf Andersen, Estermarie Mandelquist, Karsten Lundsby, ingemaje lange, Hanne Ribens, Torben Bruhn Andersen, Carsten Wienholtz, Søren Fosberg, Elise Berg, Anne Eriksen, Allan Filtenborg, John Andersen, kjeld jensen, Claus Nielsen, Mikkel Kristensen, Klaus Lundahl Engelholt, Carsten Mortensen, Heidi Larsen, Dorte Sørensen, Bjarne Andersen, Karsten Aaen, Ole Frank, Sven Elming, Anne Mette Jørgensen, Katrine Damm, Steen K Petersen og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar

Magten korrumperer. Vi ser det HELE tiden, - og så igen, (altså de tilfælde, hvor det bliver gjort synlig).
Der er ingen tvivl i mit sind: "Det lykkes at skjule, langt de fleste uhyrlige eksempler, på det svineri."
Mottoet synes at være: " Folk kan tro hvad de vil, - men vide noget,- det skal de overhovedet slet ikke."

Berith Skovbo, Karsten Lundsby, Søren Fosberg, Anne Eriksen, John Andersen, kjeld jensen, Claus Nielsen, Bjarne Andersen, Kim Houmøller, Steffen Gliese, Ole Frank, Eva Schwanenflügel og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Dette at nogen har taget af kassen før dig, berettiger ikke...

Karsten Lundsby, Søren Fosberg, Anne Eriksen, jens peter hansen, Bjarne Frederiksen, Bjarne Andersen, Henrik Brøndum og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Venstrefløjen har lovet at opføre sig bedre end højrefløjen. Der ligger problemet.
Højrefløjen ligger i den borgerlige moral, og så længe slipset sidder ordentligt, kan man tillade sig hvad som helst. Man skal bare ikke blive afsløret.
Man kunne spørge, om det ikke var nok at gøre noget godt uden personligt at være god. Nej. Vi forlanger politikere, der står inde for begge dele. Forfattere skal også helst være gode mennesker. Kunstnere i det hele taget. Vi vil have ‘hele’ mennesker især på de høje poster. Havel’er og Mandela’er hele bundtet. De færreste er det, og så er det, at enhver bliver nødt til at hive det ædle frem i sig selv, og det er for besværligt. Det er meget nemmere at forlange det af andre.

Jan Weber Fritsbøger, Mads Berg, Bjarne Frederiksen, kjeld jensen, Ole Frank og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Politikere har sin helt egen moral. Det gælder fra yderste højre til venstre.
De mest ærlige er dog de på højrefløjen herunder S.
De udstiller deres mangel på moral og skammer sig ikke.
De øvrige taler som om de vil det gode, men vil de nu også det, når de får stafetten. SF har vist os, at det magter de ikke. Magtens lune sofa er for tiltrækkende. Det er som med forelskelse. Man ved det er noget lort, men man kan ikke sige stop, trods det kan gøre stor skade.

Henrik Brøndum

Jeg synes der er stor forskel på de sager der nævnes:

Claus Hjort Frederiksen anklages for at overtræde loven. Det er rigtig alvorligt, men hvis folketinget ikke vil rejse rigsretsag? At forlange at manden selv skal rejse den?

Anker Boye administrerer et projekt helt i skoven og taber skatteborgernes penge, bl.a. ved at spille stor mand og invitere en skøn entertainer der desværre ikke længere kunne synge? Han burde som minimum have dækket sangerindens honorar og flyrejse eller trukket sig.

Ligeledes hvis man dummer sig og bruger 250.000 kr. af skatteborgernes penge, fordi man ikke gider købe et lokalt SIM-kort. Der betaler man da bare regningen, eller trækker sig.

Troels Lund Poulsen forstår ikke at sige nej tak til bestikkelse? Det er jo en kriminel handling, folketinget burde have ophævet immuniteten og anmeldt sagen til politiet. At bruge en statsfinancieret hofsnog til at svine en politisk modstanders ægtefælle til i pressen er ulækkert, men næppe ulovligt. Vel en sag for mandens vælgere.

Morten Messerschmidt, at bruge offentlige midler til et andet formål end de er bestemt til? Helt uacceptabelt, manden trak sig desværre meget sent. Nu må vælgerne vurdere om de tror på ham. Hans parti gør desværre.

Tre socialdemokrater har kysset på kvinder der var afhængige af dem og måske beundrende overfor deres magt? Rigtig dårlig stil, men ikke ulovligt (i modsætning til hvad der gælder for f.eks. skolelærere) og kvinderne kunne formodentlig have undgået de 3 herrer hvis de havde forladt selskaberne tidligere på aftenen.

Kim Houmøller, Malan Helge, Jens Lysdal, Peter Tagesen, Mette Poulsen, kjeld jensen, Jens J. Pedersen, Jytte Dysted Dahl og John S. Hansen anbefalede denne kommentar

Man kan ganske rigtigt nævne mange, der "burde være gået f'ør Niko Grünfeld", men kan man sådan relativere en skidt karakter, en moralsk brist eller hvad der nu er tale om?

Og så er der jo det, der nok er den afgørende forskel: Hverken Claus Hjorths parti eller statsministeren eller regeringens såkaldte støtteparti har krævet, at Claus Hjorth skulle gå. Ingen har krævet, at Løkke skulle gå. Og dem, der i Venstre gerne så ham gå, har ikke formået at få ham til det. Grünfelds parti, derimod, besluttede, at han skulle gå. For heller ikke han gik frivilligt.

Det kan man - og Grünfeld - synes er uretfærdigt. Men for et lille parti, der gerne vil fremstå som et alternativ og appellere til vælgere med politikerlede, er selv en "lille" sag et stort problem. Mens Venstre øjensynlig kan slippe af sted med at mene, at selv store møgsager betyder mindre.

Eigil Hansen, Karsten Lundsby, Søren Fosberg, Jens Lysdal, Mette Poulsen, John Andersen og kjeld jensen anbefalede denne kommentar

Anbefal kommentar Stødende kommentar

Henrik Brøndum: Claus Hjort Frederiksen blev ikke stillet for en rigsret, fordi alle kunne se, at Dansk Folkeparti ikke ville stemme for det. På samme måde som med Inger Støjberg. Det er ret enkelt, og beskæmmende.

Trond Meiring, Mads Berg, Estermarie Mandelquist, Karsten Lundsby, Morten Wieth, Eva Schwanenflügel, Birgitthe Eibye, Kristian Rikard, Malan Helge, Carsten Wienholtz, Marie Jensen, Jens Lysdal, Allan Filtenborg, John Andersen, Claus Nielsen, Tino Rozzo, Diego Krogstrup, Steen K Petersen, Arne Albatros Olsen, Ole Frank, Dorte Sørensen, Jens J. Pedersen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Niko Grünfeld har ikke nødvendigvis en skidt karakter, ud over at han måske tilhører en skidt kultur. Nemlig den hvor forældrekøb (kender intet til mandens baggrund) og universitetsuddannelser er så selvfølgelig, at man ligeså godt kan købe sig til høje karakterer eller en fin titel. Det lukrative job og den gyldne fremtid står jo alligevel og venter i horisonten. Vi andre som har måtte kæmpe os op fra familier hvor der ikke var tradition for en boglig uddannelse eller anden erhvervsmæssig succes er alt for autoritetstro til at besmykke os med lånte fjer. Om der er en overvægt af førstnævnte kategori på venstrefløjen, skal jeg ikke kloge mig på.

Jan Weber Fritsbøger, Kim Houmøller, Mette Poulsen, kjeld jensen og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Det har undret mig gennem flere år, hvad Venstre vil med Claus Hjort. Det ser dog ud til, at han er den der kan gå på kompromis med lovgivningen og komme fra det uden skrammer, hvilket er noget Lars Uløkke sætter pris på.
Hvornår får vi nogle ærlige, sobre og etiske politikere.
Det er nødvendigt med valg nu!

Eigil Hansen, Estermarie Mandelquist, Karsten Lundsby, Per Hansen, Eva Schwanenflügel, Birgitthe Eibye, Jens Lysdal, John Andersen og kjeld jensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

det er for mig uforståeligt , at minister i flere tilfælde kan blive siddende, når de giver Folketinget ukorrekte oplysninger, pålægger forskere mundkurv, pålægger forskere at udarbejde rapporter, der kan støtte den førte politik, osv....

Jan Weber Fritsbøger, Eigil Hansen, Estermarie Mandelquist, Karsten Lundsby, Per Hansen, Eva Schwanenflügel, Birgitthe Eibye, Hans Larsen, Malan Helge, Allan Filtenborg, Jens Lysdal, Anne Eriksen, Leif Sinius, kjeld jensen og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

PS: men når Thor Pedersen kunne blive på posten som finansminister efter at være afsløret i fusk med sin landbrugsstøtte og uvidenhed med sin bopælspligt - så var grunden vel lagt til endnu flere overtrædelser uden "straf".

Jan Weber Fritsbøger, Eigil Hansen, Mads Berg, Estermarie Mandelquist, Karsten Lundsby, Nanna Kinch, Per Hansen, Eva Schwanenflügel, Birgitthe Eibye, Anne Eriksen, Hanne Ribens, Malan Helge, Jens Lysdal, John Andersen, kjeld jensen, Steen K Petersen, Carsten Mortensen og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Og så har artiklens forfatter ikke engang nævnt Kvotekongen Lars Løkke, Rockerkongen Henrik Sass eller den forrige løgnagtige og evnesvage Venstre-miljøminister, som ingen længere kan huske navnet på - Nikos største bommert er tilsyneladende at han ikke er medlem af hverken Venstre eller Socialdemokratiet, hvor den slags udskejelser er under bagatelgrænsen...

Niels-Simon Larsen, Jan Weber Fritsbøger, Eigil Hansen, Estermarie Mandelquist, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Birgitthe Eibye, Carsten Nørgaard, Hans Larsen, Carsten Wienholtz, Jens Lysdal, Anne Eriksen og kjeld jensen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Men det er trods alt alternativt, at manden faktisk går af.

Kenneth Graakjær, Trond Meiring, Steen K Petersen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Jens Lysdal, Anne Eriksen, John Andersen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Karl Aage Thomsen

Er den borgmesterstang ikkeblæst lige lovligt op i medierne i forhold til alt det andet lort der bliver lavetpå Kbh.s rådhus. Jeg er langt fra enig medAlternativets politik. Nogen gange tænker jeg at medierne burde tage sig af sager, der bliver mere gemt i skrivebordsskufferne? Og mere af banker og advokaters svindlerier. Hvor langt kan disse kriminelle griske mennesker nå, hvis de bliver Langtved siden af hinanden, lige ned i lommen på den næste. God weekend.

Underligt at pege rundt på andre for at få Niko Grunfelds opførsel til at fremstå mere spiselig?
Manden er utroværdig i sig selv.
Grøn omstilling? Nej da, genbrug er ikke for mig! Jeg skal have helt nye møbler.
Nepotisme? Ja tak, en af mine venner kan lige få den tjans med at indrette mit kontor.
Ødsel og hoved op i egen røv? Endnu mere ja tak! Det er klart, det koster at have sådan en kreativ sjæl om mig til at arbejde her, og det kan jeg da ikke gøre ved et glasbord. Næ nej, der må finere og dyrere varer til så mine talenter rigtigt kan udfolde sig.
Den mand er direkte årsag at jeg ikke igen stemmer på Alternativet..

Søren Fosberg

Mette: Du vil ikke stemme på Alt. selvom de har smidt Niko ud. Men alle de andre der er blevet hænhrnde har ikke belastet deres partier i forhold til vælgerne. Det må jo være konklusionen efter mange år med en regering der har udmærket sig ved i uhørt omfang at svindle og bedrage Folketing og borgere. Så disse altiviteter er altså i orden i forhold til deres vælgeres moral og forventninger og man kan vel konkludere at de er blevet frikendt ved folkedomstolen dvs i stemmelokalerne. Deres fusk beviser da blot at de en er af vor egne, selvfølgelig må de fuske bare det er den rigtige slags fusk som enhver vælger med respekt for sig selv også vil gøre hvis lejligheden byder sig til.

Vi har mao de politikere vi beder om. Og Niko ville nemt have overlevet hvis har var valgt for venstre. Fiktisk har han sendt de helt rigtige signaler til dette partis vælgerskare af libertarianske småsvindlere og driftige erhvervsfolk. Men ikke til Alternativets hellige og renskurede dydsmønstre.

Det kan nok aldrig undgås helt men, man kan begrænse den art af magtmisbrug :
LAV SÅ DEN REGEL.
Højst må man sidde to (2) perioder (8år) i folketinget..
Med den regel undgår man levebrødspolitikere, som intet andet har på hjertet end bare sidde for at sidde.
(i mange tilfælde er politikere, 3.generation af politikerfamilier, og har aldrig betrådt dansk arbejdsmarked)

Så er der det der problem med årslønnen på knap 800000kr.
Med 800000 i årsløn bliver man helt automatisk til en person med de vaner folk med 800000 nu engang har.
Det betyder den politik de laver og driver tager sit udspring fra, hvordan livet nu engang ser ud der fra hvor man tjener 800000.
Og det et meget anderledes liv end det liv folk med 80/180000kr i årsløn har. Hvilket kaster nogle helt andre erfaringer og synspunkter fra sig.
Ja sågar, også andre end dem de meget rige har men, De rige klarer nok sig selv.

Om en samfundsmæssig mere retfærdig- eller skal jeg skrive hensigtsmæssig- aflønning af politikerne ville være, omforme det politiske folketingserhverv til deltidserhverv og aflønne derefter, (f.eks 100/200 om året).
Så kunne de jo deltidsarbejde ved siden af folketingsarbejdet, og på den måde tjene hvad de føler de har behov for, samtidig med de automatisk bliver bedre repræsentanter til de forskellige grupper af indkomster (mennesker) der er i samfundet.
Det giver et folketing sammensat af politikere med forskellig årsindkomst, hvilke betyder mere repræsentativt folketing.
Bevares, man kunne også kyle markedsøkonomien på porten, blande kortene bedre og starte forfra.

Jan Weber Fritsbøger, Mette Poulsen, Kim Houmøller, Steen K Petersen, Flemming Berger og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Carsten Nørgaard

Som (sandsynligvis) kommende stemmer på Alternativet synes jeg faktisk, at det var helt okay at han gik af. Flere i kommentarerne her har sammenlignet med S og V og talt om bagatelgrænser og rådne kar, som har fået lov til at blive hængende efter deres udskejelser. Arne Albatros Olsen siger, at det trods alt er alternativt, at manden går af. Det har han ret i, og det er kun godt. Hvordan er det nu lige at parolen normalt lyder i kommentarspor på landets aviser, når politikerne bliver fanget med fingrene i småkagedåsen? Tjoeh, det plejer vist at være noget med »gå nu af!« eller »stil vedkommende for en dommer!« Hvis bare der var flere i rottereden Christiansborg, der ville gøre som Niko Grünfeld! Så kunne vi tale om en stærkt tiltrængt forandring af den politiske kultur, hvor folk rent faktisk tager konsekvensen af deres dårlige beslutninger. Jeg kan simpelt hen ikke se i hvilket absurd alternativt univers, at det kan blive en negativ ting, at han fx ikke prøver på at lykkedes med en »Lars Løkke«, symbolet over dem alle på misbrug af offentlige midler og på at bedrive karrierepolitik for enhver pris.

@ Søren, nej jeg kommer ikke igen til at stemme på Alternativet, hverken til Folketinget eller ved regions- eller kommunalvalg. Og det her er den berømte dråbe.
Hvad alle mulige andre politikere og deres partier har gjort ophæver ikke Grunfelds handlinger, og jeg finder det direkte latterligt at man forsøger at undskylde det med at andre har gjort noget værre.

John Damm Sørensen

@Henrik Brøndum "og kvinderne kunne formodentlig have undgået de 3 herrer hvis de havde forladt selskaberne tidligere på aftenen."
Så er vi tilbage til den gode gamle moral om, at det altid er kvindernes egen skyld, at de bliver forulempet.

Henrik Brøndum

@John Damm Sørensen

Hvis mit indlæg kan læses på den måde, er det dårligt skrevet, det mener jeg ikke.

jeg har jo ikke været tilstede, men der er tilsyneladende tale om dårlig opførsel, men ikke noget ulovligt. Og ja jeg mener både kvinder og mænd må acceptere dårlig opførsel sidst på aftenen til julefrokosten el. lignende. Tænk hvis vi endte i en moralsk perfektion, hvor ingen havde brug for skamfuldt at snige sig ind på arbejdspladsen mandag morgen?