Læsetid: 14 min.

Fynsk tomatkonge åbner Europas største cannabis-farm

Storgartneren Mads Pedersen, der i forvejen producerer 15.000 tons tomater om året, er ved at opføre Europas største cannabis-farm. Intet mindre. Til åbningsreceptionen i Bellinge var erhvervsfolk, fri hash-aktivister og den borgerlige sundhedsminister enige om én ting: Danmark kommer til at tjene milliarder som en af verdens førende producenter af medicinsk cannabis
Nu er der åbningsreception for Europas største cannabisfarm. Den fynske storgartner Mads Pedersen har allerede investeret 110 millioner kroner i at blive kontinentets største producent af medicinsk cannabis.

Nu er der åbningsreception for Europas største cannabisfarm. Den fynske storgartner Mads Pedersen har allerede investeret 110 millioner kroner i at blive kontinentets største producent af medicinsk cannabis.

Peter Nygaard Christensen

20. oktober 2018

Designermøbler, bacon og vindmøller. Danmarks næste store eksporteventyr hedder medicinsk cannabis. Og eventyret starter her, på en parkeringsplads i Bellinge, lidt vest Odense.

En lille flok er klemt sammen omkring et hvidt telt af den slags, man kender fra konfirmationer og sølvbryllupper. Det er ikke hvem som helst.

Europas største distributør af lovlig cannabis betegner det som et spørgsmål om tid, før Danmark er »en verdensførende cannabisnation«. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) understreger, at »arbejdspladserne og milliardinvesteringerne skal gå til Danmark,« og topchefen i det canadiske firma Aurora er overbevist om, at de sammen med deres nye, fynske partner bliver »cannabisindustriens svar på Starbucks«.

Fri hash-aktivisterne Cutter og Chillo konstaterer bare, at det er »kæmpe, kæmpe stort det her,« mens de ryger dagens første joint.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Thomas Tanghus
 • ingemaje lange
 • Jakob Silberbrandt
 • Anders Graae
 • Viggo Okholm
 • Niels Duus Nielsen
 • Anne Eriksen
 • Ervin Lazar
 • Torben K L Jensen
 • Katrine Damm
 • Eva Schwanenflügel
Thomas Tanghus, ingemaje lange, Jakob Silberbrandt, Anders Graae, Viggo Okholm, Niels Duus Nielsen, Anne Eriksen, Ervin Lazar, Torben K L Jensen, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Mattias Sindberg, tak for en meget morsom og interessant artikel.
Ja, når der pludselig er penge og eksporteventyr i sigte, falder de moralske kvababbelser som skæl fra øjnene ;-)

Fun fact: tomater er natskyggeplanter, ligesom iøvrigt kartofler og tobak. I slægt med bulmeurt og alrunerod, der også er kendt for deres euforiserende egenskaber, og tilskrevet hekse der angiveligt brugte disse planter i deres opskrifter på 'flyvesalve'.

Brian Christoffersen, Trond Meiring, Søren Clausen, Thomas Tanghus, Benny Larsen, Rolf Andersen, Flemming Kattrup, Erik Jakobsen, Annika Rasmussen, ingemaje lange, Jakob Silberbrandt, Leif Høybye, Niels Duus Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Vibeke Hansen, Anne Eriksen, Arne Albatros Olsen, Torben K L Jensen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Det er ikke uden grund at det er et samarbejde mellem et canadisk firma der dyrker cannabis og Danmark´s tomatkonge der vil dyrke cannabis efter Canada har lovliggjort salg,besiddelse og begrænset privat dyrkning af cannabisplanter. Venstre har endda sendt en minister og enhver ved når det parti øjner profit for potentielle hamp-dyrkende bønder kan intet stoppe dem. Gæt : Det bliver lovligt inden for 2 år i Danmark.

Poul Kristensen, Thomas Tanghus, Torben Bruhn Andersen, Claus Nielsen, Anne Eriksen, Ervin Lazar, Bjarne Bisgaard Jensen, Arne Albatros Olsen, Christel Gruner-Olesen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Torben K L Jensen, kun medicinsk cannabis :)
Hvis man så endda gav dyr en tålelig tilværelse - men nej - bæredygtig indtjening (Venstre)

Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel og Jakob Silberbrandt anbefalede denne kommentar
Ole Kresten Finnemann Juhl

Tænk, at det skulle tage så lang tid at gøre cannabis lovligt / receptpligtig.
Nu må det være tiden, allerhøjeste tid, at tobakken "kommer på recept".

Torben K L Jensen

Anne - det startede jo med medicinsk cannabis i Canada 2014 - allerede nu får de den fulde pakke og som canadierne selv siger - de er fuldt ud klar over at verden holder øje med eksperimentet hvor den den store forskel er at Canada kommer før USA - snebolden ruller mod legalisering i hele verden,som i øvrigt et udvalg under FN har foreslået for 10 år siden.

Trond Meiring, Flemming Kattrup, Eva Schwanenflügel, Jakob Silberbrandt, Niels Duus Nielsen, Anne Eriksen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Klaus Brusgaard

En delvis frigivelse af alle de forkerte grunde; primært for at tjene penge (det er det samme som gutterne på Christiania, HA & LTF gør), absolut uunderbygget medicinsk anvendelse og det alene for at tækkes et vælgersegment. Men hvis nogen vover at dyrke til sig selv i haven dvs. evt. økologisk og uden kemi så er vedkommende helt ude i hampen.

At tænke sig at Løkke og Pia finder sig selv bedre til at vurderer medikamenter til medicinsk anvendelse end både læger og forskere ja så er respekten for al form for faglighed da fuldstændigt gået fløjten.

Tom Andreæ, Olaf Tehrani, Claus Nielsen, Peter Wulff og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Flemming Kattrup

Klaus Brusgaard: Du må være læge eller én af medicinalindustrien og lægeforeningens formands spytslikkende logrehaler.
Det, du kommer med, er deres automatiserede, men pauvre forsøg på at standse cannabis helbredende virkninger - bemærk UDEN bivirkninger -, så medicinalindustrien og dens håndlangere er desperate over udsigten til milliardtab grundet ej patenter.

Thomas Tanghus, Anne Eriksen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

@ Flemming Kattrup
Jeg arbejder på et felt, hvor mange det seneste år har forsøgt sig med medicinsk cannabis-behandling.
Ingen af de patienter, jeg har observeret, har profiteret af den.
Desværre!