Quiz
Læsetid: 2 min.

Test dig selv: Kan du din Kim Larsen?

Kim Larsen er ikke længere iblandt os, men hans sange vil i al fremtid blive sunget og være en fast del af den almene dannelse. Men kan du din Kim Larsen? Svar på disse 16 spørgsmål og se, om du er en sand Kim Larsen-kender.

Torben Christensen

Moderne Tider
6. oktober 2018

Kim Larsen er ikke længere iblandt os, men hans sange vil i al fremtid blive sunget og være en fast del af den almene dannelse. Men kan du din Kim Larsen?

De fleste ved nok, at »Rabalderstræde« er en gade, hvor den slet, slet ikke får for lidt – men hvem drikker Russer Karla bajer med i »Volver Volver?« Og hvem ligger ved siden af Karen Blixen på kommoden i »Kloden drejer stille rundt?«

Svar på disse 16 spørgsmål og se, om du er en sand Kim Larsen-kender.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Peter Ravn-Olesen

Jeg forstår ikke vægten på Kim Larsen som fællessangskriver; han store hits er ikke velegnede til fællessang. En musik-/rytmekyndig kan sikkert beskrive det bedre end jeg, men der forekommer ofte pauser i sangene som fungerer fantastisk i hans egen udførelse med band, men som virker helt forkert i fællessang.
Stjerneeksemplet er superhittet Midt om Natten, der også er kommet i Højskolesangbogen. Nyn selv med i hovedet på 'Strisserne kom, da vi ventede dem, midt om natten" og dernæst noget dum-dum-dum-dum fra en synthesizer, inden næste linje.
Sangene er skønne. Men fællessang. Nej.

Erik Jakobsen, Niels Duus Nielsen, Grethe Preisler og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er da helt omvendt..

Grethe Preisler

Det ligger i bygningen:

"Piger uden midje
Er ikke vidre smidige
Og piger uden fedt på
Har skarpe kanter midtpå"
(Kumbel)

Jeg synes nu heller ikke, protestsangen 'Midt om natten' er videre egnet til takfast fællessang i blandet kor akkompagneret på opretstående klaver af frøken Hansen, der ligesom 'Misse Møhge' lærte at spille klaver efter noderne i 'Danmarks Melodibog'.

Hæh. Jeg er Larsen-ignorant.