Feature
Læsetid: 3 min.

Et liv er forbi: Det var ikke tilfældigt, at han bare blev kaldt ’Lyse’

Christopher Lauf Lyses død var en tragedie, men det var hans liv ikke. Han var udadvendt, charmerende og fuld af energi og gjorde indtryk på mange
Moderne Tider
10. november 2018
Christopher Lauf Lyse blev altid et midtpunkt for de mennesker, han samlede omkring sig.

Christopher Lauf Lyse blev altid et midtpunkt for de mennesker, han samlede omkring sig.

Privatfoto

I slutningen af 1990’erne var det et bundt energiske og konkurrencemindede seksårige, der startede i børnehaveklasse på Tranegårdsskolen i Hellerup. Derfor kom en skolepsykolog og talte med klassen. Hun tog drengene til side en ad gange og spurgte blandt andet:

»Hvis du skulle pege på den, der er din bedste ven, hvem skulle det så være?«

Stort set alle klassens drenge pegede på Christopher Lauf Lyse. Han satte gang i ting og samlede folk, og derfor var der altid mennesker omkring ham. Da han blev ældre, var han især tæt med en drengegruppe, der kaldte sig selv »kældercrew«, fordi de havde base i et lille opbevaringsrum hos en af vennernes forældre. Her sad de i det lille mørke rum i en sofa, de havde fundet til storskrald og snakkede, hørte musik, holdt små fester og inviterede venner og piger over.

Torsdag, fredag og lørdag tog de på natklub, hvor det var naturligt, at de var midtpunkt, fordi de kendte en masse. Christopher Lauf Lyse fik især en del opmærksomhed. Han var en flot fyr med et perfekt, hvidt smil og store, brune, mandelformede øjne, som var kendetegnende for ham helt fra han var lille. Derfor var pigerne også glade for ham – og det var gengældt.

Han charmerede en del piger, uden at han gjorde ret meget for det. Når han var i byen, kom pigerne hen til ham, fordi de kunne se, at han var godt selskab og fik folk til at grine.

Christopher Lauf Lyse, blev kaldt ’Lyse’

  • Født den 23. august 1992 i Hellerup, et søndagsbarn.
  • Efterlader sig far, mor, to yngre søskende, en stor familie og utallige venner.
  • Død den 5. januar 2016 i krydset mellem Dampfærgevej og Kalkbrænderihavnsgade på Østerbro

Han vidste præcis, hvordan han skulle bruge sin charme. Derfor var det nok heller ikke tilfældigt, at Christopher Lauf Lyse havde den største samling af Pokémon-kort, da han var barn. Når han blev passet af sin moster eller mormor og morfar, fik han altid tiltusket sig nogle nye kort.

Diskussioner og ideer

Det var Christopher Lauf Lyse, der var katalysatoren i »kældercrewet« og med til at skabe fællesskabet og invitere flere folk ind. Han kunne sætte gang i diskussioner, såsom om mælk er sundt eller usundt. Og hvis han følte sig overbevist om, at han havde ret, så tog han diskussionen, indtil han vandt, koste hvad det ville. Han kunne også sætte gang i en snak om, hvordan de skulle udvikle en app eller åbne en restaurant.

Han havde alle mange iværksætterideer og drømte om at blive selvstændig. Også selv om hans mor sagde:

»Skal du ikke skal lige have en uddannelse først?«

Men han var selvsikker og stolede på, at tingene nok skulle blive en succes – med eller uden en bachelor- eller kandidatgrad.

Kæreste og iværksætterdrømme

Christopher Lauf Lyse udlevede sin iværksætterdrøm, da han startede et onlinetøjfirma sammen med en fransk pige, Adèle Grisoni, som han blev kærester med efter gymnasiet. Hun havde lagt mærke til ham på Instagram og kontaktet ham.

Hun var lige hans type: smuk, stilet, ambitiøs og kærlig. Efter at have besøgt hinanden én gang i København, og én gang i Paris blev de kærester. Han var meget dedikeret til forholdet, og han sørgede altid for at oversætte for hende, når de var i Danmark. Han var også fuldstændig overbevist om, at de skulle flytte sammen, og efter et stykke tid som kærester, flyttede han ind i hendes lejlighed i Paris.

Her startede de tøjfirmaet Riel Studios. Hun havde en designuddannelse og han ideerne og fingeren på pulsen i forhold til markedsføring. På den måde var de både ens og supplerede hinanden, og virksomheden voksede.

Sidste nytårsaften

Men efter et år i Paris trak Danmark, og de købte en nyrenoveret lejlighed i Nordhavn, hvor de indrettede sig med en kæmpe hjørnesofa, en stor fladskærm og planter og lyskæder.

Lejligheden blev hurtig centrum for venner og familie, og i et par uger boede hans tre år yngre søster, Frederikke, også i lejligheden. I den periode inkluderede Christopher Lauf Lyse også hende, når han hang ud med sine venner og spillede PlayStation, hørte musik eller drak øl. 

Kort inden sin død, holdt han og Adèle også en kæmpe nytårsfest, hvor der blev spillet Earth, Wind & Fire, mens folk dansede og snakkede. Man vidste, det ville blive en god fest, når Christopher inviterede. Men det blev også den sidste.

Fem dage efter nytårsaften var Christopher Lauf Lyse på vej til arbejde på en café, hvor han tjente ekstra penge. Han nåede at cykle 100 meter, før han blev kørt ned i en højresvingsulykke. Han døde på stedet.

Serie

Et liv er forbi

På denne plads fortæller vi hver uge om en afdød person på basis af samtaler med de pårørende.

Hvis du har mistet en, som du synes, at Informations læsere bør kende til, så skriv til modernetider@information.dk.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her