Læsetid: 2 min.

Ungdomsoprøret er tilbage med alvor i blikket, kødfrie dage og tværnational klimastrejke

Man skal være forsigtig med, hvad man ønsker sig, skriver Mikka Tecza i denne uges ugerevy. 68’erne har nemlig efterlyst et ungdomsoprør, og nu strejker skoleelever verden over for en mindre apokalyptisk fremtid. Og det er på en uge, hvor mårhunden truer den lokale fødekæde på Fyn, der endnu en gang bliver disruptet i finansverdenen, og hvor Starbucks har indført et forbud mod streaming af porno i cafékædens butikker
Theresa May siger nu åbent, at uanset hvilken Brexit-aftale det ender med, bliver den ikke bedre for briterne, end hvis de var blevet i EU.

Theresa May siger nu åbent, at uanset hvilken Brexit-aftale det ender med, bliver den ikke bedre for briterne, end hvis de var blevet i EU.

Henry Nicholls

1. december 2018

Man skal være forsigtig med, hvad man ønsker sig. Hvor bliver ungdomsoprøret af, råbte 68’erne gennem rødvinstågerne i de fede 00’eres overbelånte murermestervillaer, og nu er det her endelig – med alvor i blikket, kødfrie dage og tværnational klimastrejke. Sådan disrupter ungdommen ungdomsoprøret: ikke ved at fralægge sig ansvar, men ved at påtage sig det.

Hvad angår Storbritanniens frigørelsesprojekt, så fortsætter det sin kurs lige lukt ud over afgrunden. Ikke så snart var det lykkedes premierminister Theresa May at præsentere en skilsmisseaftale, før regeringsflugten eskalerede, og oprøret mod oprøret truede med at bryde ud i lys lue.

Nu har May så selv måtte indrømme, at uanset hvilken Brexit-aftale, det ender med, så kommer den ikke til at være bedre for Storbritannien, end hvis nationen var blevet i EU. Indimellem betyder frigørelse, at man må flytte fra sine forældres bofællesskab i Bruxelles til en etværelses uden vand og varme i Udkantseuropa.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Torben K L Jensen
  • Michael Friis
  • Alvin Jensen
  • Eva Schwanenflügel
Niels Duus Nielsen, Torben K L Jensen, Michael Friis, Alvin Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer