Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Identitetspolitik gør mig rasende

Sur mand
22. december 2018

Jeg er en god venstreorienteret, der går ind for kvindefrigørelse, beskyttelse af minoriteter, er mod racisme og for #MeToo.

Men af alverdens uretfærdighed er der nærmest intet, der kan gøre mig mere rasende end identitetspolitik: Så må skuespillere ikke spille transkønnede uden selv at være det, så skal alle hvide gå bagerst i det alternative pride-optog på Nørrebro – og senest læste jeg, at nogen på universitetet havde klaget over, at man sang »Den danske sang er en ung blond pige«.

Jeg kan ikke forklare, hvorfor det gør mig så rasende, men jeg får lyst til at stemme på Donald Trump og Dansk Folkeparti. Hvad skal jeg stille op med min vrede?

Svar I:

Det er ikke underligt, at man bliver mere vred over dumheder i egne rækker end i fjendens. Det er en luksus at have tåbelige fjender og en forbandelse at have tåbelige allierede. Det kan hele det politiske spektrum tale med om.

Men stil nu alligevel høtyv og fakkel tilbage i skabet. Der er rigeligt med hovedløst raseri i forvejen. Jeg tror godt, du kan forklare, hvorfor det gør dig rasende, hvis du gør dig umage.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Gustav Alexander
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Steffen Gliese, Gustav Alexander, Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu