Læsetid: 3 min.

Håbets sang er en kommuneblond svensker

Ugerevyen tager den sidste uge inden jul under kyndigt eftersyn. Og en ung blond pige – den 15-årige skoleelev Greta Thunberg – er ikke til at komme uden om
Mens politikerne på klimatopmødet i Katowice holdt sig på det jævne, stod en 15-årig svensk skoleelev for det mest opløftende forsøg på at hæve ambitionsniveauet på klodens vegne.

Mens politikerne på klimatopmødet i Katowice holdt sig på det jævne, stod en 15-årig svensk skoleelev for det mest opløftende forsøg på at hæve ambitionsniveauet på klodens vegne.

Sadak Souicile Pictorium

22. december 2018

Velkommen til de sidste julepanikdage før selve dagen. Denne særlige tid, hvor de store drømme om at købe noget ganske særligt forlades til fordel for at sikre status quo ved at købe et lidt for dyrt og lidt for kedeligt fad i Magasin i sidste øjeblik.

Så står man der i de fantasiløses indpakningskø og kan søge trøst i at tænke på sidste weekends klimatopmøde i Katowice, der endte med, at verdens ledere i menneskehedens, civilisationens og klodens hellige navn blev enige om at give jordkloden en cd med covernumre i julegave.

Den var formet som en 133 sider lang erklæring om at fortsætte nogenlunde som planlagt, hvilket helt bestemt er fint, men når det er, hvad verdens mægtigste mænd kan præstere, så er det vel også o.k. for at forære lillemor en tærteform.

Der skete da også flere fede ting i Katowice. Vi lærte for eksempel, at håbets sang er ung kommuneblond svensker. Hun hedder Greta Thunberg og er en 15-årig skoleelev, der tidligere har strejket fra sin skolegang for at demonstrere for politisk handling på klimaets vegne. Hun holdt en dejlig dundertale til klimamødet, og hendes ord gik kloden rundt:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Søren Sommer
Eva Schwanenflügel og Søren Sommer anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg vil da gerne sende en tak til den 15-årige skoleelev, Greta Thunberg, der med sin faste protest-plads udenfor Rigsdagen i Stockholm har sat miljø og klima på dagsordenen.

Hendes initiativ er gået jorden rund, så skoleelever har fået øjnene op, medens f.eks. Australiens premierminister syntes, den svenske regering "skal finde noget" at straffe hende på.

Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar