Læsetid: 13 min.

Mohammed bin Salman får altid sin vilje

I lang tid så nogle den saudiske kronprins som en ung, visionær og liberal reformator af Saudi-Arabien. Men drabet på journalisten Jamal Khashoggi har for alvor blakket Mohammed bin Salmans ry. Information tegner et portræt af den karismatiske og machiavellistiske prins – Saudi-Arabiens de facto-enehersker
Den unge prins Mohammed bin Salman på en af sine charmeoffensiver. Da han som 29-årig i 2015 blev udnævnt som forsvarsminister, blev han den yngste person på den post nogensinde.

Den unge prins Mohammed bin Salman på en af sine charmeoffensiver. Da han som 29-årig i 2015 blev udnævnt som forsvarsminister, blev han den yngste person på den post nogensinde.

Balkis Press

8. december 2018

I marts og april var den saudiske kronprins Mohammed bin Salman på en tre uger lang charmeoffensiv i USA.

Som Time Magazine har beskrevet, kom han flyvende i sin cremefarvede Boeing 747, der har ordene ’Gud velsigne dig’ på både engelsk og arabisk skrevet på spidsen. Og inden han tog hjem igen, havde han nået at besøge fem stater samt Oprah Winfrey og Elon Musk i Silicon Valley.

Han havde drukket kaffe med Michael Bloomberg i Starbucks i New York og deltaget i en sammenkomst på mediemogul Rupert Murdochs vingård i Californien sammen med skuespilleren Morgan Freeman. Ikke mindst havde han givet lange interview til flere medier – inklusive Time Magazine, der året forinden havde kåret ham som en af de 100 mest indflydelsesrige personer i verden lige nu.

Efter at være blevet fotograferet i fuld saudimundering i mediets hovedkvarter i det sydlige Manhattan pegede han ned på sit tøj.

»Kan jeg tage al det her stads af?« spurgte han. Så fjernede han sit rød-hvid-ternede hovedklæde, gav sin brune robe med den broderede gyldne kant til en assistent, og til sidst sad han tilbage og så helt vestlig ud i jeans og skjorte.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Michael Friis
  • Erik Karlsen
  • Viggo Okholm
  • Stig Bøg
  • David Zennaro
Olaf Tehrani, Michael Friis, Erik Karlsen, Viggo Okholm, Stig Bøg og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Touhami Bennour

Det er nemlig spørgsmålet, han få sin vijlge! Måske var fejlen hos Saddam og Kaddafi at de kendte kun politiker og ikke en som Murdoch eller Blomberg. Jeg hørte ham sige en gang at hans vej var forskellig fra GANDI OG MANDELA, han havde en kongelig opdragelse og var altid rig, ikke som dem Gandi og Mandela var fattige.
Han er nu overfor politikere alene i Vesten, og sevlom de har de stærkeste militær er han ikke bekymret.

Jeg siger det som formand MAO: lad så tigrene kempe alene i bjerget.

At beordre et mord er for nogle lige så ligegyldigt som at tage sig en kop kaffe.

Men når man nu har foretaget sig en temmelig ligegyldig handling, - nemlig at beordret et mord på en lige så temmelig ligegyldig journalist, og at dette mord har givet genlyd verden over, så er det jo ganske rart at have venner på meget højt niveau til at rådgive en.

Iflg. The New York Times har Donald Trumps svigersøn og personlige rådgiver, Jared Kushner i private samtaler givet den saudiarabiske såkaldte kronprins, Mohammed bin Salman, gode råd i denne forbindelse.
https://www.nytimes.com/2018/12/08/world/middleeast/saudi-mbs-jared-kush...

Touhami Bennour

Gert Romme
Du er meget vred for ingenting. Bin Salman er ikke anklaget for noget kun Mistænkt. Alligevel derfor sagde jeg : lad dem kempe på bjerget.'
'NU er kushner der har tabt og har problemer med senatet. Bag den indsats Kushner har gjort for Bin Salman ligger håbet at Bin Salman vil hjælpe med at fårræde Palestinesere i Palestina´s sag. Jeg synes Kushner
der var amatør og har tabt i sagen, til tilfedseshed for palestineser.
'Også Trump og Natenjahou har alle tabt. Hele projektet fald på gulvet, også hvis bin Salman viser at han gav ordre til mordet. For Kushner har forsvaret bin Salman, skyldig eller jeg.

Philip B. Johnsen

Mohammed bin Salman har en fjende der ikke kan købes Mohammed bin Salman selv.

Fra link:
"Ifølge tænketanken Chat-ham House går over en fjerdedel af den saudiske olieproduktion i dag til landets egen energiforsyning, og med en hjemlig olieforbrugsvækst på fem-seks pct. om året er denne andel stigende.
Ironisk nok skyldes det stigende olieforbrug bl.a. det voksende behov for aircondition i et klima, der bliver stadig varmere som følge af verdens fossile energiforbrug."
Link: http://www.information.dk/558198

Touhami Bennour

de eksempler der gives af Philip er faktisk positive. At olie vil stige i lokalt forbruget er nemlig, hvad udenlansk iagtager klandrer Saudier for ikke har gjort for længe siden. Hvis olie forbruget i landet ikke spiller i magt korridorer. hvad er det så i et kapitalistisk system? 2) at bruge olie til ventilatorer er også nyttige. Jeg har kendt ventilatorer da jeg allerede som barn.

Det har ikke kun forbindelse med climaet.
Mohammed bin Salman tror på penge magt, og viser sig selv for en , der kun har kendt penge. Vi vil få at se.
TRump han faktisk går og drømmer om saudiske penge,

Philip Bøttern

MBS gennemfører de største reformer i Saudi Arabien - mest synligt, er det religiøse politi er væk i gaderne og kvinder går alene rundt i smågrupper. Det vil være et tilbageskridt uden lige hvis MBS mister magten. Det er naivt at tro ytringsfrihed altid er vejen frem.