Læsetid: 12 min.

I techbranchen er min menstruation mange penge værd

Digital prævention, kvinders sundhed og cyklus er stort på det digitale marked lige nu. ’Femtech’ findes. Er det ren forretning, eller vil den nye opmærksomhed kaste lys over et område, der historisk set er blevet underprioriteret i lægevidenskaben, nemlig kvindekroppen?
Digital prævention, kvinders sundhed og cyklus er stort på det digitale marked lige nu. ’Femtech’ findes. Er det ren forretning, eller vil den nye opmærksomhed kaste lys over et område, der historisk set er blevet underprioriteret i lægevidenskaben, nemlig kvindekroppen?

María Meiga González

22. december 2018

Min typiske cykluslængde er 25 dage. Og min menstruationslængde er fem dage. PMS cirka to dage.

Når jeg går ind og ud af min frugtbare periode, får jeg en notifikation på min telefon. Det gør jeg, fordi jeg i tre måneder har fodret en cyklus-app med informationer om blødning, smerter, følelser, søvn, sex og energi. Det bruger jeg et par minutter på hver dag. Hvorfor? Jeg vil gerne vide, om en app kan gøre mig klogere på min krop, og om det i dag giver mening at tale om ’digital prævention’.

Cyklus-appen Clue, som jeg bruger i dag, har eksisteret siden 2013. Kvinden bag er danske Ida Tin, som siden 2009 har arbejdet på at udvikle en ny form for prævention.

Selv oplevede hun bivirkninger ved p-pillernes hormoner, og hun var vred, faktisk »grundprovokeret« over, at sådan et »gigantisk behov for menneskeheden« ikke fik mere opmærksomhed.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu