Brevkassen: Hvorfor altid i skridtet?

Kvinde, København
Moderne Tider
2. februar 2019

Hvorfor revner mænds bukser altid i skridtet?

Spørgsmålet har i lang tid naget mig, og jeg er tilbøjelig til at tro, at det har noget med testiklerne at gøre. Jeg er selv kvinde og går utroligt meget i jeans. Både stramme og løse. Jeg cykler 10 kilometer hver dag og mine bukser er aldrig revnet i skridtet.

Alle mænd, jeg kender, må derimod ofte kassere eller lappe på bukser, som er revnet netop der.

Hvorfor sker dette? Hjælp mig med at løse dette lille hverdagsmysterium.

Svar I:

Inden de rasende mails begynder at strømme ind, vil jeg skynde mig at deklarere, at jeg ikke er ekspert i hverken jeans, cykling eller testikler. Helt uvidenskabeligt skulle jeg dog mene, at svaret ligger lige for: Mænd har simpelthen mere stof i skridtet, der på herrebukser også typisk hænger lavere end på damebukser, og som derfor vil være mere tilbøjeligt til at gnide mod sadlen. Mange damebukser indeholder desuden en betydelig mængde stretch.

Selv er jeg velsignet med fødedygtige hofter og solide lår, som sjældent når at savne hinanden lang tid ad gangen. Derfor revner mine bukser oftest i lysken.

Hvad angår din testikelteori, må jeg melde hus forbi. Jeg skal ikke kunne udelukke, at slitagen skyldes mænds biologiske trang til at klø sig i bollerne. Men det er altså ikke alle problemer, der kan eller bør forklares med kønsdele.

— Mikka Tecza

Svar II:

To ting: kinetisk energi og friktion. Har du nogensinde har set en løbende hund forsøge at skifte retning på et glat parketgulv, så ved du hvad jeg mener. Hunde har ikke ABS-bremser og vil typisk opleve, at poter på lakeret gulv udviser ubehageligt lav statisk gnidningskraft.

Hvis du omvendt kradser på vrangsiden af jeansvævet stof med en negl, så kan du mærke, at der er mere modstand. Læg dertil den kinetiske energi, dvs. forholdet mellem objekternes energi, masse og velocitet. Ved bevægelse i bukserne vil kinetisk energi overføres til klædet og omdannes til bl.a. varme og anden kinetisk energi. Det vil slide på stoffet.

Du spørger til anatomien. Mandens testikler har ikke i sig selv den nødvendige masse til at forårsage målbart slid på noget som helst andet end værdighed. Men det følger af den spøjse, anatomiske konstruktion, at der er et vist behov for afstand til klædet. Denne afstand vil ved almindeligt, dagligt brug give større bevægelse i klædet og dermed større friktion og større overførsel af kinetisk energi med deraf følgende slid og huller.

— Bo Elkjær

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben K L Jensen

Det er mandens mentale pikfiksering der kommer til kort. Bukserne mangler det pikfutteral der var normalt i middelalderen.

David Zennaro, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hvad med kvinders slid på skjorter og bluser forårsaget af brysters friktion?
Kan oplyse, at der ofte sker skred i syningen.
Med mindre man vælger færøske sweatere, som i "Forbrydelsen"..

Hvor store testikler skal man (mænd) have for at sømmen skrider i cowboybukserne?
En undersøgelse værd, he he..

Eva Schwanenflügel

PS. Torben, et godt valgoplæg for SF :
GENINDFØR PIK-FUTTERALER FOR SÆDESKRIVERE.