Satire
Læsetid: 3 min.

Hyggeøen, Mermaid Island og 12 andre nye byggeprojekter i Øresund

Moderne Tider løfter sløret for 14 nye øer, som frem mod 2050 kan opføres omkring København og sikre, at byen følger med udviklingen og bliver rarere at være i
Moderne Tider løfter sløret for 14 nye øer, som frem mod 2050 kan opføres omkring København og sikre, at byen følger med udviklingen og bliver rarere at være i

Mia Mottelson

Moderne Tider
12. januar 2019

Først præsenterede regeringen Lynetteholmen – en ny ø med boliger i Københavns havn. I denne uge kom så Holmene – ni kunstige øer syd for Avedøre Holme, som ifølge direktøren for Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, har potentiale til at udvikle sig til et internationalt Silicon Valley.

Men hvorfor stoppe der? Der er masser af plads i Øresund!

Moderne Tider løfter her sløret for 14 nye øer...

 

Mermaid Island

Jylland har p.t. alle de gode forlystelsesparker, men det skal være slut.

Denne ø skal rumme Danmarks største og bedste theme park over H.C. Andersens samlede eventyr. Øen skal være havfrueformet og kunne ses fra rummet.

Ytringsøen

Alle borgere under politibeskyttelse, som udgør en alvorlig sikkerhedstrussel, kan sendes i eksil på Ytringsøen.

Det vurderes, at trusselsniveauet vil falde fra fem til tre, hvis Naser Khader, Lars Hedegaard og Pia Kjærsgaard fjernes fra fastlandet og sendes ud på en ø bevogtet af PET-agenter forklædt som sæler.

Kogeøen

Ø kun med restauranter og streetfoodboder, hvor alle de københavnske madfestivaler fremover kan afholdes. Forhåbningen er, at kogeøen samtidig vil trække en hel del turister ud af byen.

Copenhagen Marathon Island

Lille ø med en løberute på godt en kilometer, som kan løbes 42 gange, hvis man absolut vil løbe en maraton. Ved Copenhagen Half Marathon kan man stoppe efter 21 runder.

Kan også bruges til Iron-man, så cykles turen bare 180 gange, mens man kan nøjes med at svømme knap fire gange rundt.

Copenhagen Safe Space

Fredfuld og krænkelsesfri ø beliggende helt tæt på Sverige. Her sker der intet, og det er derfor umuligt at blive stødt over noget.

Anholt

Der er alt for langt, når overklassen fra Nordsjælland skal sejle deres private både til Anholt for at se solnedgang, drikke hvidvin og spise jomfruhummere. Ved at flytte Anholt til Øresund er problemet løst.

Lindholm II

Nyopført ø til kriminelle udlændinge beliggende tæt på Malmø. En slags tak for sidst for Barsebäck.

Amager Fælled Holmen

Stor og grøn ø med masser af vandsalamandere, ornamentsvirrefluer og brændeskærme. På den måde lukker man munden på kritikerne, og der kan endelig blive opført etagebyggerier og motorvejstilkørsler på Amager Fælled.

Skatteøen

Danmarks helt eget skattely beliggende i internationalt farvand. Der er så langt til Cayman Islands – nu bliver det endnu nemmere for danske virksomheder at snyde i skat.

Startup Island

Øen er en håndsrækning til dem, der går med en iværksætter i maven.

Her er tomme lagerhaller, ingen husleje, ingen arbejdstidsregler og to års skattefritagelse. Imponer Tommy Ahlers med din idé, og vind et smart navn til din startupvirksomhed.

GreenZone

Det er efterhånden længe siden, udlandet opgav Danmark som verdens klimaduks. Vi er overhalet indenom, men nu skal det være slut.

GreenZone er verdens første CO2-neutrale ø, hvor der udelukkende forskes i grønne og bæredygtige løsninger. Selv hvis det mislykkes, er brandingværdien i top.

Anti Waxx Island

Vaccineskeptikerne er i forvejen et hadet folkefærd. Med denne ø kan de blive endegyldigt udstødt fra det øvrige samfund og rende rundt og smitte hinanden.

Øen skal være uden færgeforbindelse og internetadgang, så vi aldrig mere kommer til at høre på udtalelser, vi ikke bryder os om.

Hyggeøen

Trods et navn, der er svært at udtale, skal Hyggeøen være Danmarks nye turistmagnet.

Her kan turister holde ferie og på egen krop opleve, hvad hygge er for en størrelse. Der vil være masser af kæledyr, fællesspisning, ild i pejsen og pudekamp.

Ø-øen

Et refugium for afdankede politikere fra Enhedslisten, som er faldet for partiets rotationsregel. Hovedattraktionen er Ø-gryderet tilberedt og serveret af de tidligere MF’ere Jette Gottlieb og Frank Aaen.

Øen ventes at være uden innovativ værdi og er kun taget med for navnets skyld.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Mangler der ikke en Marginaliserings-ø til de hjemløse, med en masse nuttede, små broer de frit kan vælge at sove under?
Og en kage-bod. De skulle jo nødigt sulte..

Torben Bruhn Andersen, Helene Kristensen, Bjarne Andersen, Flemming Berger, Paul Hartvigson, Kurt Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, Katrine Damm, Lise Lotte Rahbek, Anders Berner og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
olivier goulin
Bjarne Andersen, Rolf Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

Lad os endelig smide en masse gammelt lort og opgrav ud i havet. Så bliver effekten af den igangværende, p.g.a. vores klimasvineri, havvandsstigning endnu mere omfattende. Bravo til alle de kloge hoveder, der udtænker fremtidens løsninger.

Carsten Mortensen, Helene Kristensen, Gert Romme og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Rolf Andersen

@Olivier Guilin,
Ja, det stødte egentlig også mig. Er der copyright på satire?

Rolf Andersen

@Olivier Guilin,
Ja, det stødte egentlig også mig. Er der copyright på satire?

Rolf Andersen

... ØV! Informations debat-system. GRRR, Tjek lige ing.dk 's system ud. Der er redigeringsmuligheder, og sletterettigheder - inden for fem minutter. Det fungerer bare.