Læsetid: 5 min.

»Man ser sjældent en Venstre-mand, der rynker på næsen af varm mad«

Venstres udlændingeordfører, Mads Fuglede, fravælger aktivt økologiske varer – af hensyn til klimaet
»Venstre er et bondeparti. Vores største bidrag til dansk madkultur har været at skabe gode vilkår for folk, der producerer landbrugsvarer af meget høj kvalitet, ligesom at Venstre spillede en rolle i andelsbevægelsen,« siger Mads Fulgede.

»Venstre er et bondeparti. Vores største bidrag til dansk madkultur har været at skabe gode vilkår for folk, der producerer landbrugsvarer af meget høj kvalitet, ligesom at Venstre spillede en rolle i andelsbevægelsen,« siger Mads Fulgede.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

19. januar 2019

– Fra 1-10 hvor madglad er du?

»Jeg sætter pris på god mad, men alt for ofte stiller jeg mig tilfreds med dårlig mad. Tit står jeg i en situation, hvor jeg spiser den sandwich, der lige er. I forhold til min selvforståelse ville jeg ønske, det var højere, men jeg kan ikke med god samvittighed sætte den højere end 7.«

– Hvor liberal er du fra 1-10?

»10 liberal. Men jeg ved ikke, om jeg er enig med alle om, hvad det vil sige at være liberal.«

– Spiser du som en liberal?

»Jeg ved ikke, hvordan en liberalist spiser. Et af mine store liberale forbilleder, Thomas Jefferson, havde stor glæde ved det franske køkken. Den deler jeg. Jeg lever måske op til fordommen om, at liberalister spiser ekstravagant. Når jeg svinger mig op til det, kan jeg godt falde i svime over sådan noget meget sofistikeret blærerøvsmad fra det franske køkken. Ikke at jeg selv kan lave det, men jeg sætter pris på det. Foie gras er vidunderligt. Det er jeg ked af, men det er noget, jeg tillader mig selv at spise en gang imellem i skjul fra journalister fra Information.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lise Lotte Rahbek

Hvad pokker bilder sådan en knajtrøv sig ind. Nordjyder er ikke tumbede, grovædende gourmander og ventresgyllebønder alleammen. Må vi SÅ få ro!

Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Rødgrød er dejlig, men hvordan et selvstændigt tænkende individ kan putte sig selv ned i en spand, hvorpå der står Løkke, er næsten ikke til at forstå.

Berith Skovbo, Eva Schwanenflügel og Egon Stich anbefalede denne kommentar
Pernille Elholm

"Jeg vælger så vidt muligt også økologiske madvarer fra, fordi de har et højere klimaaftryk. "
Er det en påstand, der kan verificeres?

Eva Schwanenflügel, Thomas Olsen, Anne-Marie Paul og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

"Er det en påstand, der kan verificeres?"

Det søger jeg også svar på.Den påstand bliver ofte slynget ud, uden noget til at bakke den op.