Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min ven har snydt i Football Manager

Skal jeg tie stille, konfrontere ham i enrum, eller lægge beviserne på bordet foran alle, spørger Manageren
Skal jeg tie stille, konfrontere ham i enrum, eller lægge beviserne på bordet foran alle, spørger Manageren

Mia Mottelson

9. februar 2019

For en del år siden spillede vi fire venner Football Manager over netværk. Vi spillede ofte og tog endda i sommerhus og spillede hele weekender. Nu har vi talt om at gøre det igen med den nyeste version af spillet. I den forbindelse har vi fundet et gammelt save game frem. En af os var gennem alle de spil, vi spillede, suveræn, vandt mesterskaber og dominerede generelt hver eneste gang.

Alt tyder dog på, at han har snydt, så det driver, og givet spillerne i sine egne klubber urealistisk høje ratings, mens vi har spillet. Efter jeg fik færten af det, har jeg kigget på forskellige ting i spillet, og jeg er ikke det mindste i tvivl.

Hvordan skal jeg forholde mig til det? Jeg ser tre muligheder:

1. Jeg tier stille, ruller indvendigt med øjnene, når vi taler om, hvor suveræn han var, og glæder mig over, at det bare er et computerspil.

2. Jeg konfronterer ham med det uden at sige noget til nogen af de andre og spørger, hvad han synes, vi skal gøre.

3. Jeg lægger alle beviserne på bordet foran alle og anklager ham for snyd og humbug.

Svar I:

Når jeg i skolen sammenlignede sims-huse med mine veninder, var der altid nogen, som havde opbygget Versailleslignende palæer, hvor deres sim’ere levede i luksus med designermøbler og swimmingpools. Og jeg vidste bare, at de med snydekoden ’rosebud’ havde indkasseret tusindvis af simoleoner.

Så jeg forstår din frustration. Snyd skaber uens forudsætninger, og det ødelægger et godt spil. Men selv om det er virkelig ufint at snyde, er her trods alt ikke tale om en Britta Nielsen-sag. Så jeg ville nok gå med en lightudgave af mulighed 2 og med et glimt i øjet udfordre din vens suveræne resultater.

Alternativt vil jeg foreslå en fjerde mulighed: Snyd om kap med din ven. Du kan eksempelvis gemme inden hver kamp, og så bare genstarte, hvis dit hold taber. Eller oprette endnu en manager med en rig klub i ryggen og bruge den til at købe dine middelmådige spillere til overpris.

– Louise Schou Drivsholm

Svar II:

Var det singleplayer, så jeg ingen problemer i din vens fantasier om at gøre en spiller som Ronnie Schwartz lige så god som Zlatan, ligesom jeg selv ynder at tilføre Brøndby flere penge, end Ebbe Sand tør drømme om. Her er der dog tale om et spil med et konkurrenceelement mellem jer, hvor der bør være lige forudsætninger for at vinde. Svar 1 er derfor udelukket.

Jeg hælder til svar 3 med en tilføjelse: Alle beviser på bordet og derfra må I sætte jer ned og tage en venskabelig samtale om, hvordan I spiller: Skal I spille uden snyd, eller skal I alle snyde med alt, hvad remmer og tøj kan holde, og indtage fodboldverdenen med transfersummer, der får Neymars milliardskifte til PSG til at blegne.

Der vil sikkert være en vis tilfredsstillelse ved at besejre alt og alle på rekordtid, men det vil også fjerne charmen ved spillet. I sidste ende tror jeg også, din ven vil erkende, at der er mest spænding i et fair og redeligt spil FM.

– Morten Madsen

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mikael Nielsen

har selv spillet det spil i flere år, og det er tydeligt at man kommer længst ved at fodre EA games ved køb af editor, der redigerer ALT i spillet. Heldigvis ikke længere bruger af det mere. Mit bud er SKROT DET LORT. de tror de kan lænse folk ved årligt at udgive et halvfærdig produkt der først er patchet færdig til næste udgivelse.

Hvem er så dumnaiv at spilde sin tid med at spille med nogle der snyder i spil, og ovenikøbet gøre det igen.