Satire
Læsetid: 2 min.

Klimavenlig vinterferie behøver ikke være kedelig! @klimamouse guider dig CO2-venligt gennem uge 7

Farvel Thailand, farvel flyferie, farvel solferie i februar. Du kan lige så godt vænne dig til det: Feriepral på sociale medier bliver også klimaforandret. Vores politisk bevidste influencer @klimamouse guider her til en hyggelig, CO2-venlig og noget gråtonet vinterferie hjemme i Danmark
Farvel Thailand, farvel flyferie, farvel solferie i februar. Du kan lige så godt vænne dig til det: Feriepral på sociale medier bliver også klimaforandret. Vores politisk bevidste influencer @klimamouse guider her til en hyggelig, CO2-venlig og noget gråtonet vinterferie hjemme i Danmark

@klimamouse

Moderne Tider
12. februar 2019

Et nyt klimaregime er over os, og det betyder, at det er slut med at tage flyvemaskinen til azurblå strande. Dermed er det også slut med lækre feriebilleder af brune ben og drinks i kokosnødder på de sociale medier.

Men fat mod! Vinterferie i Danmark behøver ikke at betyde, at du ikke længere kan forkæle dine følgere og blære dig med billeder på Instagram. Informations grønne influencer @klimamouse viser dig her, hvordan.

Velkommen til fremtiden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Klimamouse (@klimamouse) on

klimamouse: Amager gør det godt i dag #nofilter

mortilemma: Wauw

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Klimamouse (@klimamouse) on

klimamouse: Så der aftensmad. Porrer på panden med en ordentlig røvfuld rapsolie, lidt sennep og skinke. Er holdt op med at spise oksekød, fordi det er meget dårligt for klimaet, men man kan spise gris med god samvittighed #lokalmad #årstidensråvarer #øf

gastronomina: Det ser godt nok lækkert ud

nastywoman89: Mums

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Klimamouse (@klimamouse) on

klimamouse: Så der pakket, og turen går til Esrum Sø. Uden mad og drikke duer helten ikke.

detlillelillahus: SÅ hyggeligt. Må jeg spørge, hvor du har købt din mulepose?

                      klimamouse: Den kan man købe på Hovedbiblioteket i København

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Klimamouse (@klimamouse) on

klimamouse: Så så man lige en and. Altid dejligt at komme ud i naturen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Klimamouse (@klimamouse) on

klimamouse: Annonce for @Sunworld i Kastrup. Selv om jeg holder klimavenlig vinterferie, behøver jeg ikke nøjes med at være en bleg kartoffel. Kan varmt anbefale Sunworld #brunifebruar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Klimamouse (@klimamouse) on

klimamouse: Det bedste ved at holde ferie er at komme ud af sin comfort zone og møde mennesker, der lever et helt andet liv end en selv. I dag havde jeg fornøjelsen af at få en hyggelig snak med Bjarne Hansen fra Dragør aka mr. Dragør. Og selv om vi lever i hver vores verden, gik det op for mig, at vi slet ikke er så forskellige endda #lovespeople #talmeddinnæste #oneworld

mortilemma: Du er så inspirerende, @klimamouse

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Klimamouse (@klimamouse) on

klimamouse: Man kan godt have det sjovt, uden at det koster penge. Gå en tur i skoven, mens det regner, og byg en mand af mudder. Og det bedste ved det hele? Muddermanden udleder ingen CO2. PS Husk at tænke over dit madspild og spis guleroden, når du er færdig med at instagramme.

detlillelillahus: Lægger du lige en do it yourself-guide op en af dagene?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er pinligt, men ærlig talt efter de kedelige billeder fik jeg sgu lyst til at tage en tur til Gran Canaria - ikke Thailand, mindre - kortere kan såmænd gøre det.
Men det har jeg slet ikke råd til, sådan er det så nemt at være klimavenlig ;)

Samuel Grønlund, Carsten Svendsen og Natalie Barrington Rosendahl anbefalede denne kommentar

Det er beregnet, at det vil koste den svimlende sum af 30 billarder DKK om året i 30 år at rette bare lidt op på temperaturstigningen på jorden. Dette er et ganske enormt beløb, og trods det er det absolut nødvendigt at gøre det. Problemet er blot, hvem der skal betale denne enorme sum.

Svaret er formentlig, at det skal vi alle. Men det kan blive svært - især da konjunkturerne igen er på vej ned. Desuden slår stigende priser på brændstof og el langt hårde på de lavt lønnede, end det gør på middelklassen. Og hvad med de rige, som blot trækker omkostningerne fra i skat

Og iflg. Oxfam påvirker de 10% af verdens rigeste borgere mere end 50% af jordens samlede koldeoxidudslip. Hvordan får vi dem til at betale?

Og hvad med virksomhederne? Deres koldeoxidudslip er jo større end private husstandes. De gør ikke meget for at reducere energiforbruget. De henter desuden råvarer over lange distancer, blot det er en smule billigere. Og alt kan trækkes fra i skat, så hele samfundet betaler.

- Hvordan fordeler man egentlig denne enorme byrde, så alle betaler, og så der er en social retfærdighed i denne omkostning?

- Og tiltror man virkelig vores folkevalgte politikere, der helst omgås overklassen, at de kan/vil skabe en retfærdig ordning, "så de bredeste skuldre, bærer det tungeste læs"? For som det er nu, inden man rigtigt starter på det,er den sociale ulighed ganske stor og i øvrigt stigende.

Randi Christiansen

Haha - meget morsomt, men hvorfor håne ferie i danmark? Selvom vores ledere generelt er nogen klaphatte, som vanrøgter naturen og med deres uintelligente politik tillader diverse toplønnede banditter at snyde os, så det driver, er det stadig muligt at finde unikke, skønne og næsten gratis naturoplevelser her i landet.

Offentlig transport er sindsoprivende dyr for den, hvis budget ikke tillader ekstraudgifter og som må nøjes med at elske sin cykel. Den kan nu også bringe dig vidt omkring - husk proviant. Og så kan man måske i løbet af året spare sammen til et ophold på en naturlejrplads, eller hvis der er råd til luksus : et vandrerhjem. Mine bedste ferier har sammen med sønnike budt på gåture i al slags vejr i skov og ved hav. Som byboer er den friske havluft kostbar - og snart det eneste sted hvor luften er ren og kun koster togturen.

Og med de nye færgepriser kan man komme billigere til bornholm end til nordsjælland - godt nok med en plimsoller af en færge, der ikke er for sarte sjæle i høj søgang, men hvad ... billetten er billig.

Randi Christiansen

'og snart det eneste sted hvor luften er ren og kun koster togturen' - nå ja, kun og kun ... men så må man slide cykeldæk, det giver omløb i hovede og ben. Sundt, hvis man ikke overdriver.

Nye dæk koster det samme som en togbillet tur/retur til nordsjælland, og de holder længere. Jeg har venner, som fortæller om gamle dage, da hele familien tog på cykelferie - på cykler uden gear !

Randi Christiansen

Men klart, hvis man accepterer et system, hvor chefer for vital samfundsstruktur : bank, energi mv - kan hæve uforskammet høje lønninger ( f.eks. thomas borgen 18 mio årligt !!!! ) for som blå lejesvende at stå i spidsen for at gidseltage og plyndre almindelige borgere, der er afhængige af deres ydelser, og samtidig benytter enhver lejlighed til at privatkapitalisere på fællesejet, så vil det have diverse afledte effekter : udpinte natur-og herlighedsværdier - de gratis glæder - toppet med udpiningen af de fattigste borgeres rådighedsbeløb.

Jeres trøstesløse beskrivelse af danmark som ferieland - lobbyer I for at følge caroline magdalene mayer i flysporet? - er desværre korrekt ud fra de her skitserede perspektiver. Men det var måske meningen?

@ Randi Christiansen,

"Offentlig transport er sindsoprivende dyr for den, hvis budget ikke tillader ekstraudgifter og som må nøjes med at elske sin cykel".

Hvis dit emne også er udlandsrejser og især oversøiske rejser, berører du et meget vigtigt emne omkring den sociale skævvridning af samfundet. For sagen er, at den kollektive trafik skal "hænge sammen økonomisk", bortset fra at de ruter med mange passagerer, skal bidrage til de mere svage ruter. Men når det drejer sig om især fly, så slipper de for enhver brændstofafgift (som skibe), og bliver desuden substituerede for de ret store omkostninger som anvendelsen af lufthavne reelt er.

På denne måde er det normalt langt dyrere at rejse i Europa med offentlig persontransport, end det er at flyve. Og herved giver skatteyderne altså solide tilskud til de bedrestillede, der bruger fly, når de rejser.