Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Kan jeg afvise at engagere mig i min venindes parforhold?

Den stride veninde
23. marts 2019

Min veninde har været kæreste med den samme mand de seneste 15 år. Han har bare skiftet navn indimellem.

Uanset om manden hedder Ole, Knud eller Wasim, er han en umoden og ubehøvlet idiot, som har brug for en mor – en rolle, som min veninde gladeligt går ind i med liv og sjæl, ofte på bekostning af hendes andre relationer.

Nu har hun så efter en længere singleperiode fundet sig en ny fyr, der virker som præcis samme type. Hende om det. Jeg har forsøgt at tale med hende om hendes datingmønster, men i sidste ende er det jo hendes valg.

Men jeg kan mærke, at jeg er færdig. Jeg gider ikke høre den samme historie en gang til. Faktisk gider jeg ikke have noget som helst med hendes nye kæreste at gøre.

Mit spørgsmål er: Kan jeg på nogen måde afvise at engagere mig i min venindes parforhold uden at gøre unødig vold på vores venskab, som ellers er godt?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Du skal gøre din veninde klar over at hvis I fortsat skal være "tætte", så er hun nødt til at tage dig med på råd - også når hun vælger kæreste.