Satire
Læsetid: 5 min.

Carolina Magdalene Maiers rejsebog ’Turen går til hele verden’ og 6 andre politiske bøger

Dansk Folkepartis Anders Vistisen hader Den Europæiske Union. Det har han skrevet en bog om, ’Det Store EU-bedrag’, som han vil husstandsomdele. Men rygtet vil, at han ikke er den eneste på vej med en mærkesagsbog. Information bringer her en liste over en række politiske bøger, der snart lander i en postkasse nær dig
Dansk Folkepartis Anders Vistisen hader Den Europæiske Union. Det har han skrevet en bog om, ’Det Store EU-bedrag’, som han vil husstandsomdele. Men rygtet vil, at han ikke er den eneste på vej med en mærkesagsbog. Information bringer her en liste over en række politiske bøger, der snart lander i en postkasse nær dig

Emilie Noer Bobek

Moderne Tider
30. marts 2019

I disse dage vil næsten en kvart million danskere finde bogen ’Det Store EU-bedrag’ i deres postkasser. Den er finansieret af EU-midler og skrevet af Dansk Folkepartis Anders Vistisen, som hader Den Europæiske Union.

Bogen kritiserer medier og eksperter for at være »ultra-proeuropæere« og derfor ude at stand til at dække afbalanceret og sandfærdigt. Men DF er ikke alene om at producere husstandsomdelt propaganda.

Information hører på de politiske vandrør, at en lang række partier er på vej med udgivelser, og vi kan som det første medie bringe den komplette liste over politiske bøger, der er på vej til en postkasse nær dig.

Henrik Sass Larsen (S): ’Quick Fix’ – en selvhjælpsbog

I denne selvhjælpsbog guider Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, læseren til hurtige løsninger på både personlige og samfundsmæssige problemer. Dyb depression kan med den rette terapeut overvindes på 14 dage. Og selv klimakrisen kan løses med et teknologisk fiks, hvis bare vi bliver bedre til at lagre vedvarende energi. For deri »ligger nøglen til det meste,« som Sass Larsen for nylig sagde til Jyllands-Posten.

I bogens sidste kapitel præsenteres vi for Sass-raketten. En formel, som angiveligt kan løse samtlige problemer i dit liv. Sass-raketten kan få dig ud af gældsspiralen, redde dit parforhold og få dig til at tabe 50 kilo. Alt sammen inden for 14 dage.

Bogen er finansieret af Suzuki Torben og hans venner

Britt Bager (V): ’Lovens ånd (græde-grine-smiley)’ – en politisk tryllebog

»Jeg kender ikke til nogen særlig ånd i loven,« sagde Venstres politiske ordfører, Britt Bager, for nylig. Og nu bliver denne Venstre-læresætning rammen om en selvstændig bog.

Udtalelsen kom i kølvandet på Politikens afsløring af, at Britt Bager har luret, hvordan man gradbøjer reglerne for partistøtte og samtidig holder sig inden for lovens rammer: Hvis man modtager 100.000 kroner skal man oplyse, hvem pengene er fra, men hvis man deler støtten op i fem portioner af 20.000 behøver man ikke at oplyse noget. Smart!

Og det er netop den slags lovlige tips og trick, Britt Bager deler med vælgerne i sin husstandsomdelte bog Lovens ånd (græde-grine-smiley). Da almindelige borgere har svært ved at udnytte reglerne for partistøtte, giver Britt Bager også gode råd til, hvordan man kan omgå ånden i færdselsloven, skatteloven og straffeloven.

Bogen er finansieret af så tilpas mange donationer af 20.000 kroner stykket, at Venstre ikke behøver oplyse, hvem der har betalt for udgivelsen

Morten Østergaard (R): ’Sådan overlever du i ghettoen’ – ekstremsport

Ghettoen er ikke et sted for svæklinge. Det er et hårdt miljø med fejlslagen integration, arbejdsløshed og kriminalitet.

Men den radikale partileder, Morten Østergaard, har som en af de få trodset betonjunglens rå brutalitet og tilbragt en hel nat i en ægte ghetto. Det kommer der meget snart en bog ud af, som i tekst og billeder viser, hvad Morten Østergaard lavede time for time under sit ophold i Gellerupparken.

På et tidspunkt lavede han angiveligt en kop te og så parabol-tv. Den radikale leder købte også ind i et discountsupermarked.

»Det, jeg har gjort, var selvfølgelig ekstremt,« skriver Østergaard i indledningen, »men det er mit håb, at min bog kan være med til at nedbryde nogle af de tabuer, der er om livet i ghettoerne hos folk, der aldrig selv har været der,« fortsætter han. Derudover giver Morten Østergaard i bogen en række gode råd til, hvordan man holder sig væk fra hash og undgår at blive optaget i Brothas.

Bogen er finansieret af Realdania

Carolina Magdalene Maier (Alt.): ’Turen går til hele verden’ – en rejsebog

Denne rejseguide af Carolina Magdalene Maier husstandsomdeles uden for de store byer, hvor der kun er hån tilovers for Alternativets forslag om kærlighedsministerier, godhedsrevolutioner og kødfrie dage.

Charterrejser, derimod, er en ægte folkesag, og ingen er bedre til at guide folk rundt end den berejste alternativist. I Turen går til hele verden kommer læseren med Carolina Magdalene Maier til nogle af hendes favoritdestinationer fra de seneste tre års rejseaktivitet: Gran Canaria, Milano, Indien, Paris, Zanzibar, Bordeaux og Egypten.

Desuden vil der være et stort afsnit med lokale tips og trick til et af danskerens mest benyttede feriemål, Spanien, hvor Carolinas egen far kommer fra.

Bogen er finansieret af Ryan Air

Henrik Dahl (LA): ’NT – en forstadstragedie’ – roman

Liberal Alliance havde egentlig tænkt sig at udgive bogen Sådan afskaffede vi topskatten, hvor læseren skulle med partileder Andersen Samuelsen helt ind i magtens maskinrum.

Desværre når bogen ikke at blive færdig inden folketingsvalget, så i stedet husstandsomdeler partiet Henrik Dahls debutroman NT – en forstadstragedie. Romanen fik en elendig modtagelse af anmelderne, da den blev udgivet tilbage i 2013, men det var udtryk for jantelov og inkompetence mener forfatteren selv. Med husstandsomdelingen forventer Henrik Dahl endelig at få den succes, han hele tiden har fortjent.

*Genoptrykningen er finansieret af Henrik Dahl selv

Søren Pape Poulsen (K): ’Så klinker vi skårene’ – biografi

»De fleste kender mig nok som en hård hund, men jeg har også en blød side.«.

Sådan indleder Justitsminister, Søren Pape Poulsen, bogen Så klinker vi skårene, som er formet som en tallerken. Det er vigtigt, at vælgerne ser Søren Pape Poulsen som det hele menneske, han er, og ikke blot som manden, der løste bandekrigen, sendte Shuaib Khan ud af landet og indførte dobbeltstraf for brune mænd i ghettoerne.

For Søren Pape Poulsen er også bare en helt almindelig mand, som samler på Mega Mussel og går op i, at samlingen er komplet og kun består af førstesorterings produkter.

I Så klinker vi skårene kommer Søren Pape Poulsen med små personlige anekdoter om hvert enkelt stykke porcelæn, og han fremviser selvfølgeligt sit yndlingsstykke – en saucekande, han har fået i forlovelsesgave af kæresten Josue Medina Vazquez.

Bogen er finansieret af Royal Copenhagen

Jette Gottlieb og Søren Søndergaard (Ø): ‘Rotationsprincippet’ – en samtalebog

Enhedslisten husstandsomdeler en samtalebog, hvor to af partiets gamle klipper, Jette Gottlieb og Søren Søndergaard får muligheden for at tale helt ud i hinandens selskab.

De to politikere udlægger de seneste årtiers tendenser i politik og hylder Enhedslistens rotationsprincip, som gør, at unge kræfter som Johanne Schmidt-Nielsen og Pelle Dragsted ikke får mulighed for at stille op til det forestående folketingsvalg.

De gamle kendinge Gottlieb og Søndergaard folder sig ud som analytikere af ikke bare den politiske scene men også kunst, kultur og modefænomener:

»Jeg har sgu altid haft den samme tøjstil,« siger Søren Søndergaard og Jette Gottlieb svarer:

»Det har jeg også. Men hvis bare man venter syv-otte år, så bliver den moderne igen, har jeg hørt!«

De to venstrefløjspolitikere griner og Søren Søndergaard tilføjer:

»I virkeligheden minder det meget om rotationsprincippet.«

’Rotationsprincippet’ er finansieret af guld fra Moskva

Ingen bog på vej

SF har som det eneste parti i Folketinget ikke en bog på vej. »Hvorfor skulle vi?« spørger Pia Olsen Dyhr, da hun modvilligt vender tilbage på Informations henvendelse.

»Vi har aldrig været mere tavse og ligegyldige i dansk politik end nu, og alligevel står vi til at få et kanongodt valg.«

Strategien er enkel, siger hun. SF lader Alternativet, Socialdemokratiet og Enhedslisten sige så meget vrøvl og nonsens, at alle venstreorienterede vælgere søger mod SF, som ikke siger noget, og derfor ikke kan komme til at sige noget dumt.

»Det er win,« siger Pia Olsen Dyhr.

»Jeg kan være i sommerhus hele tiden og stadig få bedre og bedre meningsmålinger.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her