Læsetid: 6 min.

Dansk Folkeparti er i krise. Her er 19 bizarre enkeltsager, der kan gøre partiet stort igen

Venstre og Socialdemokratiet har kopieret deres politik, mens Pernille Vermund og hendes hold har overhalet dem højre om. Dansk Folkeparti er i krise, og derfor bringer Moderne Tider her et idékatalog, der vil give partiet kanten tilbage
Venstre og Socialdemokratiet har kopieret deres politik, mens Pernille Vermund og hendes hold har overhalet dem højre om. Dansk Folkeparti er i krise, og derfor bringer Moderne Tider her et idékatalog, der vil give partiet kanten tilbage
23. marts 2019

Dansk Folkeparti taber opbakning. Partiet har ikke længere den mest kompromisløse linje over for udlændinge. Venstre og Socialdemokratiet har kopieret deres politik, mens Nye Borgerlige har overhalet dem højre om.

Men højrepopulisme er andet og mere end udlændingepolitik. Der er også bizarre enkeltsager og forloren folkelighed. Her bør ingen kunne måle sig med Dansk Folkeparti. Bare tænk på politihestene, forbuddet mod dyresex og grænsekontrollen.

Moderne Tider bringer her et idékatalog over højrepopulistiske enkeltsager, som kan give Dansk Folkeparti kant i forhold til konkurrenterne.

Udrensning af ulve

Lige så meget som Dansk Folkeparti elsker pattegrise, hundehvalpe og andre nuttede dyr med store øjne, hader de vilde rovdyr i naturen. Særligt ulven. Den er kommet hertil fra syd og generer nu ærlige folk i Jylland.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Anders Graae
 • Alvin Jensen
 • Torben K L Jensen
 • Erik Karlsen
 • Palle Yndal-Olsen
 • David Zennaro
 • Benno Hansen
 • Hanne Pedersen
 • Niels Duus Nielsen
 • David Breuer
 • Ervin Lazar
 • Gert Romme
 • Jakob Silberbrandt
 • Kurt Nielsen
 • Morten Wieth
Anders Graae, Alvin Jensen, Torben K L Jensen, Erik Karlsen, Palle Yndal-Olsen, David Zennaro, Benno Hansen, Hanne Pedersen, Niels Duus Nielsen, David Breuer, Ervin Lazar, Gert Romme, Jakob Silberbrandt, Kurt Nielsen og Morten Wieth anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens J. Pedersen

Det er først af alt dejligt, at DF er i tilbagegang.
Hvis DF vil andet end gå ned, så skal Martin Henriksen fjernes fra pressen og Tulle skal skiftes ud. Nogle ledere er gode i opgangstider og andre i nedgangstider. Tulle er brugt op, han skal rejse hjem til Thyregod.

Benta Victoria Gunnlögsson, Alvin Jensen, John Andersen, Niels Duus Nielsen og Gert Romme anbefalede denne kommentar

@ Jens J. Pedersen

Jeg er ikke så velfungerende, men jeg tror, at jeg forstår det, - Nogle ledere er altså ledere end andre ledere.

Torben Bruhn Andersen, Alvin Jensen, Flemming Berger, John Andersen, June Beltoft, Niels Duus Nielsen og Jens J. Pedersen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

DF er ikke det eneste parti der er truet af de nye i klassen. Men DF burde fusionere med Nye Borgerlige, på samme måde som Socialdemokratiet burde fusionere med De Radikale. Men det kommer selvfølgelig ikke til at ske så længe partiet nægter at lade sig definere endegyldigt som rødt eller blåt. På den måde spiller De Radikale stadig en potentiel rolle som hunden i keglerne i dansk politik, mens DF stort set har udspillet deres.

Karl Aage Thomsen

Glimragende forslag, så her et mere. Lad Tulle bytte plads med Pia. Fru Skrapsak vil hurtigt kunne udslette Nye Borgelige med hendes holdning til anderledes troende og hendes udemokratiske holdninger vil på et øjeblik kvæle Nye Borgeliges dronning. Og med Tulle på formandstronen kan Pia bedre lede ham i mere uføre og ud af politik, som han aldrig lærte at føre for partiet.

Torben Bruhn Andersen, Alvin Jensen og Erik Karlsen anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

At fæste lid til. Stine Bosses version. Findes f.eks. i Grundtvigs tekster.
Verbumet fæste hedder festa (tysk festen) på oldnordisk=sætte noget fast, gøre noget fast, afledt af fast, der betyder noget, der sidder fast mm.

At fæstne lidt til. Pia Kjærsgaards version. Fæstne er en sammenblanding af fæste og et forældet udtryk fastne af fast. Fæstne er et udtryk, der første er almindeligt i dansk skriftsprog i slutningen af det 19. århundrede. I dette tilfælde har man blande ældre udtryk at fastne, der afledt af fast.

Stine Bosse er ikke ordblind. Pia Kjærsgaard burde have kigget ordet op i en (etymologisk) ordbog.

Verbumet fæste hedder festa (tysk festen) på oldnordisk=sætte noget fast, gøre noget fast CV

Fæstne er en nyere udtryksform hvor det tyske ord

Jesper Sano Højdal, Alvin Jensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Korrigeret tekst, den tidligere sprang af sted, inden den blev færdig.

At fæste lid til. Stine Bosses version. Findes f.eks. i Grundtvigs tekster.
Verbumet fæste hedder festa (tysk festen) på oldnordisk=sætte noget fast, gøre noget fast, afledt af fast. (Fast på oldnordisk betyder noget, der sidder fast mm.)

At fæstne lidt til. Pia Kjærsgaards version. Fæstne er en sammenblanding af fæste og et forældet udtryk fastne af fast. Fæstne er et udtryk, der først er almindeligt i dansk skriftsprog i slutningen af det 19. århundrede. I dette tilfælde har man blande ældre udtryk at fastne, der er afledt af fast og at fæste.

Stine Bosse er ikke ordblind. Pia Kjærsgaard burde have kigget ordet op i en (etymologisk) ordbog.

Verbumet fæste hedder festa (tysk festen) på oldnordisk=sætte noget fast, gøre noget fast.

Når mennesket er blevet magtfuldkomment mener det, at det bestemmer hvad der er korrekt, både hvad faktuelle og etiske emner angår.

Torben Bruhn Andersen, Alvin Jensen, Katrine Damm og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Ikke flere "gode" ideer til Dansk Folkeparti! De har en tendens til at blive virkeliggjort.

Teodora Hansen, Torben Bruhn Andersen, Alvin Jensen, Vivi Bech, John Andersen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

DF kunne gøre som Nasser Khaders i det dengang nye parti Ny Alliance, som tilblivelsen af blev foreviget til verden i Christoffer Guldbrandsens dokumentar Oprør fra midten som bla. blev sendt på DR2. Forestil jer Nasser og hans spindoktor Rasmus Jønsson skal finde på politikområder og dernæst "finde på" en politik. De sidder foran computeren og brainstormer. Noget af det første der falder Nasser ind: "vi skal have noget med det der kvindehalløj!".

Kvindehalløj(DF-Stile): Muslimske kvinder skal have ligeså mange tatoveringer som (danske) kvinder. Der er noget fordækt ved ikke at spille med på samfundets normer, og Justitsministeren må i gang med at udarbejde et lovforslag, der kan udbrede tatoveringer i de kvindelige muslimske miljøer, sådan at vi undgår dannelse af parallelsamfund.

Martin Henriksen kunne foreholde sig retten til at fortsætte ad sammen spor med f.eks. piercinger.

christian christensen

Jeg tror ikke DF behøver gøre noget særligt. De kommende fire års kaotiske styre under rød blok med svigt af valgløfter, kan vist gøre selv Sophie Løhde, Mai Mercado og Kristian Jensen populære.

Karl Aage Thomsen

Tak for kold kaffe. C. C. Vi kan da lav en undersøgelse om, hvem der har flest valgsvigt løfter til højre eller venstre. Løhde, Mercado har ikke de evner, det har de med glæde overladt til Kristian og hans bulbiderchef

Jeg ved ikke, hvor morsomme jeg synes disse forslag er - Spørgsmål vedr. sundhed og 5G er ikke oplagte her, det må være manglende viden. Særlig med den over hovedet hængende sundhedsreform.

Venstres kringelkrogede påfund her før valget er mere skjulte, men absolut ikke spiselige. Nye Borgerlige heller ikke, men så er det da til at få øje på hvilke partier man skal undgå.