Læsetid: 6 min.

Dansk Folkeparti er i krise. Her er 19 bizarre enkeltsager, der kan gøre partiet stort igen

Venstre og Socialdemokratiet har kopieret deres politik, mens Pernille Vermund og hendes hold har overhalet dem højre om. Dansk Folkeparti er i krise, og derfor bringer Moderne Tider her et idékatalog, der vil give partiet kanten tilbage
Venstre og Socialdemokratiet har kopieret deres politik, mens Pernille Vermund og hendes hold har overhalet dem højre om. Dansk Folkeparti er i krise, og derfor bringer Moderne Tider her et idékatalog, der vil give partiet kanten tilbage
23. marts 2019

Dansk Folkeparti taber opbakning. Partiet har ikke længere den mest kompromisløse linje over for udlændinge. Venstre og Socialdemokratiet har kopieret deres politik, mens Nye Borgerlige har overhalet dem højre om.

Men højrepopulisme er andet og mere end udlændingepolitik. Der er også bizarre enkeltsager og forloren folkelighed. Her bør ingen kunne måle sig med Dansk Folkeparti. Bare tænk på politihestene, forbuddet mod dyresex og grænsekontrollen.

Moderne Tider bringer her et idékatalog over højrepopulistiske enkeltsager, som kan give Dansk Folkeparti kant i forhold til konkurrenterne.

Udrensning af ulve

Lige så meget som Dansk Folkeparti elsker pattegrise, hundehvalpe og andre nuttede dyr med store øjne, hader de vilde rovdyr i naturen. Særligt ulven. Den er kommet hertil fra syd og generer nu ærlige folk i Jylland.

Partiet har allerede erklæret, at ulvene skal tilbage, hvor de kom fra. Der er potentiale i at gå videre og udlove gavmilde dusører for hver dræbt ulv, bygge et nyt ulvehegn langs grænsen eller etablere et særligt ulvepoliti.

Kanon over bevaringsværdige politisk ukorrekte ord

Selv fromme venstreorienterede kan blive rasende og få lyst til at stemme på Donald Trump, når de hører, at der er føjet endnu et bogstav til LBGTQ+, eller at nogen har klaget over, at en daginstitution har udsat børn for en form for symbolsk, racistisk vold ved at vise Junglebogen.

DF bør naturligvis skride ind og forhindre alle forsøg på progressive hensyn ved lov. Det er den højrepopulistiske frihedskamp: Intet må nogensinde ændre sig, slet ikke vores forhold til ordet ’neger’.

 

Katte- og hundepenge

Ligesom børnepenge, bare til hunde- og katteejere. Alle hunde og katte fortjener et værdigt liv, og det er aldrig hvalpen eller killingens egen skyld, hvis forældrene ikke har råd til fiberrig kost og dyrelægebesøg. Derfor må staten sætte ind.

Værnepligt

Unge mennesker er dovne og uforskammede. Derfor skal flere i værnepligt og gerne i endnu længere tid. Sergenterne skal også råbe mere og dele flere armbøjninger ud. Det er en perfekt form for gammelkonservatisme, som aldrig kommer til at ramme partiets egne aldrende vælgere.

Atomvåben

Alle de store har dem. USA, Rusland, Storbritannien. Atomvåben er frihed og tryghed. De er et værn mod omverdenen, og skulle globaliseringen løbe løbsk, er bomben en forudsætning for at kunne trække sig ud og leve i total isolation. Bare se på Nordkorea.

Afdigitalisering

Danskere hader forandring. Mange mister farve i ansigtet, når de hører ordet disruption, og oplever det som et overgreb, hver gang de skal bruge deres NemID. Det er oplagt for DF at gå forrest i kampen mod det påståede fremskridt. De kan eventuelt låne et format fra en af De Konservatives populistiske eksperimenter og lancere en stor kampagne med sloganet:

Særligt skattefradrag for frivillige i Hjemmeværnet

Intet er mere dansk end at bruge seks weekender om året på at skyde med maskingevær og sove under åben himmel for at forberede sig til at omdirigere trafikken, når der er halvmaraton i København.

Drop 5G-netværket

Ideen om, at det nye, lynhurtige 5G-netværk vil give os alle sammen kræft og gøre os sterile, er på mange måder den perfekte konspiration. De trådløse wifi-stråler er jo overalt. De er ikke til at undslippe. Man kan ikke gemme sig.

Det er modernitetens rædsel, som bliver stoppet ned i halsen på os. Mange har reageret på planerne om at udrulle 5G med uforbeholdent hysteri. Dansk Folkeparti burde opfatte det som en åben invitation.

Forbud mod at køre på mountainbike i skoven

Det gode ved at være højrepopulist er, at de problemer, man hævder at løse, slet ikke behøver være egentlige problemer. Man skal bare præsentere en konflikt, der umiddelbart er nem at tage stilling til.

Tænk på forbuddet mod dyresex. Der er måske ikke særlig mange vælgere, der oplever problemer med mountainbikere i skoven, men helt ærligt, hvem holder du med: De hæmningsløse adrenalinjunkier, der raserer vores fælles natur og kaster tomme Red Bull-dåser i åen, eller fredelige mennesker, der er ude for at se årets første anemoner?

Liselotte Blixt Patientgruppen

Danmarks førende sundhedspopulist er allerede godt i gang med at kæmpe sig systematisk gennem det uendelige hav af sygdomme og love særrettigheder og flere penge til alle landets patientgrupper. Det skal hun bare blive ved med.

Hun kan for eksempel foreslå at nedsætte en mere helhedsorienteret behandling af musearm og stress for at få lidt bedre fat i middelklassen.

Grænsekontrol mellem København og det rigtige Danmark

Det rigtige Danmark er der, hvor de rigtige danskere bor: uden for København. Og Dansk Folkepartis fornemmeste opgave er at passe på Danmark. Alt mulig ondskab – fra stoffer og bandekriminalitet til homoægteskaber og vegansk hakkekød – vælter ind i det rigtige Danmark fra København. Der er kun én løsning: grænsekontrol.

Borgerløn i Region Syddanmark

Ligesom Ny Alliance engang foreslog et eksperiment, hvor der skulle indføres flad skat på 40 procent på Fyn, kunne DF tage initiativ til sit eget eksperiment. Borgerløn til alle borgere, der i fire slægtled kan påvise en tilknytning til Sønderjylland.

Noget med jøder

Her kan højrepopulister gå to veje. Søren Espersen-ruten, hvor man omfavner alt jødisk og staten Israel i særdeleshed, eller Viktor Orbán-linjen, hvor man hele tiden indikerer, at verden er styret af en jødisk konspiration anført af George Soros og Rothschild-familien.

Ligesom den stramme udlændingepolitik er Søren Espersen-ruten ved at blive mainstream i dansk politik, så DF kunne skifte spor for at lægge afstand til midten.

 

Liberalisering af våbenloven

Som alle ordentlige mennesker er DF selvfølgelig imod maskingeværer, springknive og andre ting, man finder hos bandemedlemmer. Men middelklassen bør ruste op.

Partiet har allerede fået gjort pebersprayen lovlig. Men hvad med andre hyggelige våben, der passer i håndtasken? Måske stødpistoler, salonrifler eller seksløbere?

Klimabenægtelse

Det er ikke et spørgsmål, om det sker. Før eller siden må et højrepopulistisk parti stille sig klar til at repræsentere de danskere, der ikke opfatter klimakampen som andet end en udvidelse af de politisk korrektes tyranni. Et middel til at at få almindelige mennesker til at skamme sig over almindelige fornøjelser som rødt kød og ferierejser til Phuket. Spørgsmålet er hvem og hvornår, og svaret kunne meget vel være Dansk Folkeparti lige nu.

Den sorte skole

Den danske folkeskole er en reformpædagogisk katastrofe. Morten Messerschmidt har for nylig foreslået, at eleverne igen skal tiltale deres lærer med ’De’ og ’Frøken Nielsen’. Dansk Folkeparti burde gå hele vejen med eftersidninger, ørefigner, lørdagsskole og en hård opdeling mellem de praktisk begavede og de bogligt begavede elever.

Kunststøtte

Dansk Folkeparti lancerede for nylig et filmudspil med budskabet ’Mere Klassefesten, mindre Lars Von Trier’. Det er et genialt kulturpolitisk greb at fremhæve og tage afstand til konkrete værker og kunstnere. Det bør partiet brede ud til andre kulturområder.

’Mere Afdeling Q, mindre Olga Ravn’, ’Mere Rasmus Seebach, mindre Sivas’, ’Mere Cirkus Benneweis, mindre Christian Lollike’, ’Mere Den Gamle By, mindre Louisiana’, ’Mere Vejle Boldklub, mindre FCK’, ’Mere Jyske Vestkysten, mindre Politiken’, ’Mere Restaurant Flammen, mindre NOMA’, ’Mere John Kørner, mindre Kristian von Hornsleth’, ’Mere Jim Lyngvild, mindre Henrik Vibskov’, ’Mere Thomas Eje, mindre Casper Christensen’

Forbud imod engelske ord

Sproget er et af de vigtigste nationale særkender, og lige nu er det truet af anglicismernes indtog. Ord som wellness, nice og cool er for længst blevet optaget af danske unge, ligesom mange skifter gode danske ord som ’dagsorden’ og ’nyheder’ ud med ’agenda’ og ’news’.

Her er der brug for radikale løsninger og en regulær bødekasse, hvortil man betaler f.eks. 20 kroner, hver gang man offentligt fremfører et unødigt engelsk ord. Rappere skal betale dobbelt takst – efter samme model som ghettoloven.

Ny ældrecheck

Folk har efterhånden glemt, hvem der gav dem ældrechecken, og der er brug for igen at give gaver til de ældste vælgere. Det oplagte ville naturligvis være at forhøje den nuværende ældrecheck, men der er flere stemmer i at opfinde en ny og kalde den noget andet. Det kan være et ’alderstilskud’ til huslejen eller ’modenhedsfradrag’ til de ældste på arbejdsmarkedet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Forsiden lige nu

Anbefalinger

 • Anders Graae
 • Alvin Jensen
 • Torben K L Jensen
 • Erik Karlsen
 • Palle Yndal-Olsen
 • David Zennaro
 • Benno Hansen
 • Hanne Pedersen
 • Niels Duus Nielsen
 • David Breuer
 • Ervin Lazar
 • Gert Romme
 • Jakob Silberbrandt
 • Kurt Nielsen
 • Morten Wieth
Anders Graae, Alvin Jensen, Torben K L Jensen, Erik Karlsen, Palle Yndal-Olsen, David Zennaro, Benno Hansen, Hanne Pedersen, Niels Duus Nielsen, David Breuer, Ervin Lazar, Gert Romme, Jakob Silberbrandt, Kurt Nielsen og Morten Wieth anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens J. Pedersen

Det er først af alt dejligt, at DF er i tilbagegang.
Hvis DF vil andet end gå ned, så skal Martin Henriksen fjernes fra pressen og Tulle skal skiftes ud. Nogle ledere er gode i opgangstider og andre i nedgangstider. Tulle er brugt op, han skal rejse hjem til Thyregod.

Benta Victoria Gunnlögsson, Alvin Jensen, John Andersen, Niels Duus Nielsen og Gert Romme anbefalede denne kommentar

@ Jens J. Pedersen

Jeg er ikke så velfungerende, men jeg tror, at jeg forstår det, - Nogle ledere er altså ledere end andre ledere.

Torben Bruhn Andersen, Alvin Jensen, Flemming Berger, John Andersen, June Beltoft, Niels Duus Nielsen og Jens J. Pedersen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

DF er ikke det eneste parti der er truet af de nye i klassen. Men DF burde fusionere med Nye Borgerlige, på samme måde som Socialdemokratiet burde fusionere med De Radikale. Men det kommer selvfølgelig ikke til at ske så længe partiet nægter at lade sig definere endegyldigt som rødt eller blåt. På den måde spiller De Radikale stadig en potentiel rolle som hunden i keglerne i dansk politik, mens DF stort set har udspillet deres.

Karl Aage Thomsen

Glimragende forslag, så her et mere. Lad Tulle bytte plads med Pia. Fru Skrapsak vil hurtigt kunne udslette Nye Borgelige med hendes holdning til anderledes troende og hendes udemokratiske holdninger vil på et øjeblik kvæle Nye Borgeliges dronning. Og med Tulle på formandstronen kan Pia bedre lede ham i mere uføre og ud af politik, som han aldrig lærte at føre for partiet.

Torben Bruhn Andersen, Alvin Jensen og Erik Karlsen anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

At fæste lid til. Stine Bosses version. Findes f.eks. i Grundtvigs tekster.
Verbumet fæste hedder festa (tysk festen) på oldnordisk=sætte noget fast, gøre noget fast, afledt af fast, der betyder noget, der sidder fast mm.

At fæstne lidt til. Pia Kjærsgaards version. Fæstne er en sammenblanding af fæste og et forældet udtryk fastne af fast. Fæstne er et udtryk, der første er almindeligt i dansk skriftsprog i slutningen af det 19. århundrede. I dette tilfælde har man blande ældre udtryk at fastne, der afledt af fast.

Stine Bosse er ikke ordblind. Pia Kjærsgaard burde have kigget ordet op i en (etymologisk) ordbog.

Verbumet fæste hedder festa (tysk festen) på oldnordisk=sætte noget fast, gøre noget fast CV

Fæstne er en nyere udtryksform hvor det tyske ord

Jesper Sano Højdal, Alvin Jensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Korrigeret tekst, den tidligere sprang af sted, inden den blev færdig.

At fæste lid til. Stine Bosses version. Findes f.eks. i Grundtvigs tekster.
Verbumet fæste hedder festa (tysk festen) på oldnordisk=sætte noget fast, gøre noget fast, afledt af fast. (Fast på oldnordisk betyder noget, der sidder fast mm.)

At fæstne lidt til. Pia Kjærsgaards version. Fæstne er en sammenblanding af fæste og et forældet udtryk fastne af fast. Fæstne er et udtryk, der først er almindeligt i dansk skriftsprog i slutningen af det 19. århundrede. I dette tilfælde har man blande ældre udtryk at fastne, der er afledt af fast og at fæste.

Stine Bosse er ikke ordblind. Pia Kjærsgaard burde have kigget ordet op i en (etymologisk) ordbog.

Verbumet fæste hedder festa (tysk festen) på oldnordisk=sætte noget fast, gøre noget fast.

Når mennesket er blevet magtfuldkomment mener det, at det bestemmer hvad der er korrekt, både hvad faktuelle og etiske emner angår.

Torben Bruhn Andersen, Alvin Jensen, Katrine Damm og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Ikke flere "gode" ideer til Dansk Folkeparti! De har en tendens til at blive virkeliggjort.

Teodora Hansen, Torben Bruhn Andersen, Alvin Jensen, Vivi Bech, John Andersen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

DF kunne gøre som Nasser Khaders i det dengang nye parti Ny Alliance, som tilblivelsen af blev foreviget til verden i Christoffer Guldbrandsens dokumentar Oprør fra midten som bla. blev sendt på DR2. Forestil jer Nasser og hans spindoktor Rasmus Jønsson skal finde på politikområder og dernæst "finde på" en politik. De sidder foran computeren og brainstormer. Noget af det første der falder Nasser ind: "vi skal have noget med det der kvindehalløj!".

Kvindehalløj(DF-Stile): Muslimske kvinder skal have ligeså mange tatoveringer som (danske) kvinder. Der er noget fordækt ved ikke at spille med på samfundets normer, og Justitsministeren må i gang med at udarbejde et lovforslag, der kan udbrede tatoveringer i de kvindelige muslimske miljøer, sådan at vi undgår dannelse af parallelsamfund.

Martin Henriksen kunne foreholde sig retten til at fortsætte ad sammen spor med f.eks. piercinger.

christian christensen

Jeg tror ikke DF behøver gøre noget særligt. De kommende fire års kaotiske styre under rød blok med svigt af valgløfter, kan vist gøre selv Sophie Løhde, Mai Mercado og Kristian Jensen populære.

Karl Aage Thomsen

Tak for kold kaffe. C. C. Vi kan da lav en undersøgelse om, hvem der har flest valgsvigt løfter til højre eller venstre. Løhde, Mercado har ikke de evner, det har de med glæde overladt til Kristian og hans bulbiderchef

Jeg ved ikke, hvor morsomme jeg synes disse forslag er - Spørgsmål vedr. sundhed og 5G er ikke oplagte her, det må være manglende viden. Særlig med den over hovedet hængende sundhedsreform.

Venstres kringelkrogede påfund her før valget er mere skjulte, men absolut ikke spiselige. Nye Borgerlige heller ikke, men så er det da til at få øje på hvilke partier man skal undgå.