Læsetid: 7 min.

Elizabeth Warren i politisk angreb på techgiganternes magt

Verdens tre største techselskaber Google, Amazon og Facebook er netop blevet en del af den amerikanske valgkamp med præsidentkandidat Elizabeth Warrens forslag om at tvangsopdele dem. Spørgsmålet er, om 2019 bliver for techmonopolerne, hvad 2008 var for finanssektoren
Elizabeth Warrens hovedargument for at ville regulere de store techselskaber hårdt er, at de er blevet en essentiel del af samfundet på linje med el- og vandforsyningen.

Elizabeth Warrens hovedargument for at ville regulere de store techselskaber hårdt er, at de er blevet en essentiel del af samfundet på linje med el- og vandforsyningen.

Drew Angerer

16. marts 2019

»Vil I vide, hvorfor jeg mener, Facebook har for meget magt,« spurgte Det Demokratiske Partis præsidentkandidat Elizabeth Warren på Twitter først på ugen. »Lad os starte med deres mulighed for at lukke en debat om, hvorvidt Facebook har for meget magt.«

Facebook havde netop blokeret en af Warrens nye politiske annoncer på, nå ja … Facebook.

»Tre firmaer har en kæmpe indflydelse over vores økonomi, vores samfund og vores demokrati,« hed det i annoncen. »Facebook, Amazon og Google. Vi bruger dem alle sammen. Men på deres vej til magten har de smadret konkurrencen. De bruger vores private informationer til at opnå profit, og de har forandret hele spillepladen til deres fordel.«

Facebook åbnede hurtigt for annoncerne igen, efter at Politco.com havde rapporteret om sagen, og selskabet forsvarede sig med, at Warren i reklamerne havde misbrugt deres firmalogo. Desuden havde Facebook ikke ’censureret’ andre af Warrens antitechreklamer på Facebook.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Bjarne Andersen
  • Søren Peter Langkjær Bojsen
  • Kurt Nielsen
  • Torben K L Jensen
  • Peter Knap
Niels Duus Nielsen, Bjarne Andersen, Søren Peter Langkjær Bojsen, Kurt Nielsen, Torben K L Jensen og Peter Knap anbefalede denne artikel

Kommentarer

Runa Lystlund

Problemet er i al sin enkelthed, at de nævnte giganter forvalter, tjener penge på og sælger oplysninger om borgerne, som er ejet af borgerne selv.

Giganterne har derimod intet ansvar for, hverken sikkerhed eller misbrug og spørger borgerne heller ikke om tilladelse til anvendelse af borgernes data og ej heller ideer borgerne ofte får frastjålet.

De er nemlig private firmaer med private strategier, private målsætninger og er sat i verden for at tjene penge til investorer og alt uden skattebetalinger.

De er ikke underlagt noget ansvar, ingen oplysningspligt som andre serviceinstitutioner og kan gøre hvad der passer dem. De kan sælge borgernes oplysninger til hvem der ville købe og har penge og indflydelse. Dette er farligt for demokratiet i Vesten.

Vores politikere sover bare videre, emnet er stort og kompliceret. Politikernes løn kommer ju tikkende ind på kontoen, så længe vi stemmer på dem. Hvorfor skulle de interessere sig for emnet, andet sælger bedre til deres fortsatte deltagelse i politik. I Danmark indvandrere. Her er dog en, der tilsyneladende interesserer sig for emnet, om det så er et forsøg på at få et springbræt til en præsidentpost, eller ej. Vi må håbe på, at det sætter noget i gang.