Læsetid: 3 min.

Skal vi lave en kop te?

Men Ghita Nørby var ikke i humør til at lave te: »Ikke engang det kan du sige som et menneske!« lød svaret, inden Ghita Nørby hånende imiterede Zeuthens spæde stemme: »Skal vi lave en kop te?« Hun var træt af pis
Der demonstreres flittigt for og imod Brexit ved det britiske parlament i disse dage. Mon en kop te kan forløse den anspændte stemning?

Der demonstreres flittigt for og imod Brexit ved det britiske parlament i disse dage. Mon en kop te kan forløse den anspændte stemning?

Ben Stansall

16. marts 2019

Det måske mest uskyldige spørgsmål, der længe er stillet i dansk journalistik, blev mildest talt ikke taget godt imod: »Skal vi lave en kop te?« spurgte Radio24syvs Iben Maria Zeuthen i et af flere mislykkede forsøg på at få en samtale med Ghita Nørby i gang i radiodokumentaren Hele Danmarks Ghita – en titel, som Radio24syv i øvrigt skal have point for.

Men Ghita Nørby var ikke i humør til at lave te: »Ikke engang det kan du sige som et menneske!« lød svaret, inden Ghita Nørby hånende imiterede Zeuthens spæde stemme: »Skal vi lave en kop te?« Hun var træt af pis.

Det var aftalt, at interviewet skulle vare i syv timer, og Ghita Nørby forventede en samtale med et menneske, ikke en professionel og i øvrigt velforberedt journalist med en meget stor mikrofon, som var tændt, allerede da hun ankom. Ghita ville have ægthed og humor, ikke fortænkt patos, og det fik hun så ellers sagt til Iben Maria Zeuthen på en meget direkte og flere gange decideret uhøflig – om end ganske underholdende – måde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Katrine Damm
  • Ejvind Larsen
  • Eva Kjeldsen
  • Lise Lotte Rahbek
Steffen Gliese, Katrine Damm, Ejvind Larsen, Eva Kjeldsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Ha, den sammenligning mellem IMZ/GN-interviewet og May/Brexit - for ikke at tale om te-ceremonien her og der er altså lige på kornet!