Læsetid: 4 min.

Mai Mercado: »Jeg er antitesen på den moderne kvinde«

Mai Mercado bager ikke, hun sylter ikke, og hun har haft hjemmelavede frikadeller og pastasalat med til sammenskudsmiddag i børnehaven for sidste gang. Næste gang tager den konservative børne- og socialminister købepizzaer med, for hun gider ikke længere foregive at gå op i mad
En klassisk konservativ går op i gode råvarer og nyder processen ved at lave mad. Det gør jeg ikke. Jeg springer over, hvor gærdet er lavest, siger Mai Mercado.

En klassisk konservativ går op i gode råvarer og nyder processen ved at lave mad. Det gør jeg ikke. Jeg springer over, hvor gærdet er lavest, siger Mai Mercado.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

16. marts 2019

— Fra 1-10 hvor madglad er du?

»10. Jeg elsker mad. Især usunde ting. Jeg kan dybest set lide alt, som ikke er sundt. Fastfood, alt med smeltet ost, fløde og bacon – det er lige mig.«

Hvilke usunde ting har du spist i dag?

»Jeg har faktisk overrasket mig selv og spist salat til frokost, hvilket der var flere i kantinen, som bemærkede. Det var meget usædvanligt, men der var æbleflæsk, og det er ikke lige min kop te.«

— Spiser du som en konservativ?

»Nej, det gør jeg ikke. En klassisk konservativ går op i gode råvarer og nyder processen ved at lave mad. Det gør jeg ikke. Jeg springer over, hvor gærdet er lavest. Jeg ligger nok egentligt meget langt fra det konservative ideal. Den perfekte konservative hjemmesylter og er den der overskudsagtige type, der lige har syltet rødbeder eller kogt en marmelade. Det gør jeg ikke.«

Livretten

Mai Mercados mors forloren hare

Fars:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten Andreasen

Den eksperimentelle teatertrup 'Blå Stue' opfører endnu en akt af deres improvisationsstykke 'Konservativ'. I aften kan vi byde Mai Mercado tilbage på scenen.

"For de konservative har samfundet en pligt til at drage omsorg for dets svage, og samfundets behov for stabilitet og sammenhængskraft vægtes ofte over individets fri udfoldelse.
Man ved, hvad man har, man ved ikke, hvad man får, kunne være konservatismens slogan. Man er skeptisk over for forandringer, der går for hurtigt."

Nu er den konservative husmor heller ikke at sammenligne med politik. Ændringer i retning af at tvangsadoptere børn fra familier med problemer eller lave "ghettoplaner", dobbelte straffe og udvisning af familier heller ikke konservativ politik.

Karsten Aaen, Susanne Kaspersen og David Joelsen anbefalede denne kommentar
David Joelsen

Netop Anne. Jeg har kendt personer, der gennem deres ageren satte et yderst positivt aftryk på deres omgivelser, som jeg først senere fandt ud af var aktivt konservative. Derfor har jeg også selv svært ved at forstå den hårde tone og fjendtligheden overfor familier fra samme parti.

Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Kristian Rikard og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

"Nej, for det er jo moderne at sylte og koge"

Njah, det handler vist mere om gammeldags, konservativ husmoderfornuft end om mode. Når nogen laver maden selv, ved de hvad der er i, og de kan dreje smegen i en fortrukken retning, fremfor at købe præfabrikeret 'nem' mad.
Forloren hare fra en supermerkedsdisk..?! Adr.

jens christian jacobsen, Karsten Aaen, Katrine Damm, Tue Romanow, Anne Schøtt, Niels Duus Nielsen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

Smagte for første gang forloren hare for et par år siden, det smagte godt, om end en smule kedeligt.

Jeg håber da, at ministeren har en samlever, der fodrer poderne, når madengagementet er så lille.

PS: det er muligvis upassende, men er jeg den eneste, der har bemærket, at Mai Mercado har en dobbeltgænger eller enægget tvilling - New Zealands premierminister?

Tja, New Zealands premierminister er så labour, progressiv og er imod skattelettelser - virker sympatisk.

Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, Elisabeth Andersen, Katrine Damm og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar

Jeg undrer mig over, at Information bruger spalteplads på noget så ligegyldigt.

jens christian jacobsen og Niels Østergård anbefalede denne kommentar

1) Hun får det til at lyde som om moderne kvinder sylter og bager løs.
2) Det er da nemt nok at sige, at man ikke sylter og bager, når man arbejder på Christiansborg og er forkælet med en meyers kantine, der kan stå for syltningen og bagningen.
3) Hun vælger fastfood fremfor gode råvarer. Det virker hverken klima- eller sundhedsbevidst.