Læsetid: 7 min.

Manden bag Football Leaks er en spinkel portugiser med strithår og et genert smil

Afsløringerne af dokumenter fra fodboldens mest hemmelige arkiver på siden Football Leaks har ført til kulegravninger og kriminalsager mod nogle af sportens største navne. Men først for nylig er bagmanden bag hjemmesiden blevet afsløret. En ung portugiser bosat i Budapest. Torsdag blev han udleveret til sit hjemland, hvor han frygter at blive slået ihjel
Rui Pinto har med sit læk af hemmelige dokumenter bragt nogle af fodboldens største navne i forlegenhed og banet vej for en række straffesager og kulegravninger af spilleres og klubbers dubiøse forretningsmetoder

Rui Pinto har med sit læk af hemmelige dokumenter bragt nogle af fodboldens største navne i forlegenhed og banet vej for en række straffesager og kulegravninger af spilleres og klubbers dubiøse forretningsmetoder

FERENC ISZA

23. marts 2019

Den 16. januar tidligt på aftenen gik den 30-årige portugiser Rui Pinto ud for at købe ind i et supermarked i Budapest, hvor han bor. Da han kom tilbage til sin lejlighed, ventede to civilklædte betjente uden for ejendommen. De bad om at se hans identifikationspapirer, hvorefter de gennemsøgte hans lommer og rygsæk, før de til sidst fremviste en arrestordre og lagde ham i håndjern.

Da han var blevet anholdt, dukkede uniformerede betjente op. De gennemsøgte hans lejlighed, konfiskerede hans computer og mobiltelefoner og tog ham med på politistationen, hvor han blev anbragt i en celle.

Med arrestationen af Rui Pinto fik man svar på et spørgsmål, der har optaget hele den internationale fodboldverden gennem de seneste år: Hvem er Mr. Football Leaks? Torsdag kulminerede sagen, da de ungarnske myndigheder valgte at udlevere Pinto til hjemlandet Portugal.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Henrik Rasmussen
  • Erik Karlsen
  • Michael Larsen
  • Olaf Tehrani
  • Hanne Pedersen
  • Oluf Husted
Henrik Rasmussen, Erik Karlsen, Michael Larsen, Olaf Tehrani, Hanne Pedersen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Uden whistleblowere intet demokrati"

Min hyldest går til: Roi Pinto & Martin Østergaard-Nielsen

Achim K. Holzmüller, Torben Bruhn Andersen, Karsten Lundsby og Lars Sell-B anbefalede denne kommentar