Selv tak
Læsetid: 3 min.

Hvis du vil ødelægge den gode stemning: Her er playlisten fra helvede

Michael Jackson er langtfra den eneste store kunstner med en tvivlsom moral. Vi har sammensat en playliste af små og store synderes hits. En perlerække af bangere, du kan sætte på, hvis du gerne vil ødelægge den gode stemning
Vi har sammensat en playliste af små og store synderes hits. En perlerække af bangere, du kan sætte på, hvis du gerne vil ødelægge den gode stemning til fredagsbaren på KUA – eller signalere, at du altså bare siger totalt fra over for den politiske korrektheds tyranni

Emilie Noer Bobek

Moderne Tider
9. marts 2019

Kan man stadig tillade sig at høre Michael Jackson efter de nye, alvorlige pædofilianklager mod den tidligere konge af pop i filmen ’Leaving Neverland’? Her på redaktionen har vi ingen holdning til den sag overhovedet – det må være op til den enkelte. Men Michael Jackson er langtfra den eneste store kunstner med en tvivlsom moral.

Vi har sammensat en playliste af små og store synderes hits. En perlerække af bangere, du kan sætte på, hvis du gerne vil ødelægge den gode stemning til fredagsbaren på KUA – eller signalere, at du altså bare siger totalt fra over for den politiske korrektheds tyranni

Michael Jackson – Bad: Start din playliste med debattens hovedperson, det kan for eksempel være nummeret Bad. På den måde sikrer du dig, at de følgende sange også vil få maksimal opmærksomhed.

John Lennon – Imagine: John Lennon hævdede godt nok at drømme om en verden uden vold og konflikt. Men han havde svært ved at praktisere idealerne derhjemme. Kort før sin død erkendte han i et interview, at han plejede at slå og være ondskabsfuld over for sine kærester, ikke mindst sin første kone, Cynthia.

L.O.C. – Undskyld: Hans kriminalitet er måske ikke helt så hårdkogt som hans raptekster, men Liam O’ Connor sniger sig lige akkurat med på listen, fordi han i 2012 blev idømt 40 dages betinget fængsel for at slå en mand på en festival i Middelfart. I tilgift får du en sang, hvor L.O.C. konsekvent kalder sin ekskæreste for en so.

Ike og Tina Turner – River Deep Mountain High: Tina Turner flankeret af to af musikhistoriens mest usympatiske mænd. Ike, der bankede og mishandlede hende, og den legendariske producer Phil Spector, som i dag afsoner en dom for mord.

Jon fra Popstars – Right Here Next to You: Naboens kønne og lidt buttede dreng, Jon Nørgaard, som i 2002 vandt første sæson af PopStars, er Danmarks velfærdshyggelige, lightudgave af den klassiske og tragiske fortælling om teenagestjernen, der ryger til tops for tidligt og imploderer i selvdestruktiv adfærd. I 2003 overfaldt han en tidligere kammerat, som fik varige men i ansigtet.

Chuck Berry – Johnny B. Goode: Det er så grotesk, at det næsten hører hjemme i en gammel tegnefilm, man helst ikke skal se mere. Men i starten af 1990’erne installerede Chuck Berry videokameraer på dametoilettet i sin restaurant i St. Louis. Adskillige videobånd blev fundet i hans hjem, og han fik en betinget dom og måtte indgå økonomiske forlig med 59 kvinder.

Barry White – Can’t Get Enough of Your Love, Babe: Da Barry White var 16 år – længe før den klistrede sengekantssoulsanger blev kendt – afsonede han en dom på syv måneders fængsel for at stjæle bildæk for 30.000 dollar. En sag, der er så tilpas underlig, at Barry White fortjener en plads på listen.

R. Kelly – Bump N’ Grind: Det lyder bare helt utroligt klamt, når R. Kelly synger »my mind is telling me no/ but my body is telling me yes,« når vi ved, at han har forsøgt at gifte sig med en 15-årig og nu er sigtet for 10 seksuelle overgreb, flere af dem mod mindreårige.

Eric Clapton – I Shot the Sheriff: Eric Clapton var ikke for fin til at genindspille Bob Marleys hit. Men generelt er han ikke vild med sorte jamaicanere. I 1976 gik han i hvert fald amok under en koncert og råbte ting som »England er for hvide mennesker«, og »de sorte wogs og coons og arabere og jamaicanere ... De hører ikke til her, vi vil ikke have dem her«.

Culture Club – Karma Chameleon: Forsanger Boy George – som i dag har tatoveret et kors og et peace-tegn i ansigtet – blev i 2009 dømt for at have lænket en norsk prostitueret til en væg i sit hjem og pisket ham med en metalkæde.

Lauryn Hill – Doo Wop (That Thing): I disse tider skal vi naturligvis også have en regulær skattesvindler på listen. Rapperen og den tidligere Fugees-stjerne Lauryn Hill blev i 2013 dømt for over et årti at have snydt for mere end en million dollar i skat.

XXXTentacion – Sad!: Rapperen XXXTentacions tæskede sin gravide ekskæreste og er derfor oplagt at sætte på listen. Hvis du kan opstøve Lukas Grahams coverversion, som siden blev trukket tilbage – kan du være dobbelt upassende, når du spiller denne sang.

Listen kunne sagtens være længere. Prøv for eksempel at google lidt på Jimmy Page, Tupac Shakur, David Bowie, Dr. Dre, Miles Davis, Elvis Presley ...

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Morten Andreasen

Forslag til bobler: R Kelly - Age ain't nothing but a number

Tina var altså nu engang bedre, da hun var sammen med Ike. (Synes jeg)

Michael Gudnæs

Er det nu Informations opgave at pille bussemænd ud af verdenskunsten? 'Johnny B Goode', 'Imagine' og 'I shot the sheriff' er stadig større end noget I selv har begået siden krigens afslutning.

Det er fortvivlende provinsielt at vi åbenbart ikke skal have lov til at skelne mellem selve kunsten, og de personer som har frembragt den.

Henrik Klausen, Kristian Rikard og Kirsten Lindemark anbefalede denne kommentar

Hvorfor er cold shit David Bowie ikke med på listen? Han har jo anno dazumal hyldet Enoch Powell. Og hvad med den republikanske skid til Johnny Cash? Fra det hjemlige, så har Johnny Madsen dekoreret Labil Alliances gruppeværelse. Det må da gøre ham kvalificeret til at komme med på listen

Jeg tager ikke bussen mere for man kan ikke være sikker på at chaufføren ikke er pervers.
Jeg er holdt op med at bruge penge for man kan ikke være sikker på at trykkeriarbejderne der har lavet pengesedlerne ikke er pædofile.
Jeg går ikke på fortovet for man kan ikke være sikker på at brolæggerne ikke er mordere.