Ugerevy: Pia Kjærsgaard begynder at minde mere og mere om Ghita Nørby med sine irettesættelser af yngre kolleger

Mens der rod i verdens maskineri, holder Pia Kjærsgaard den hårde linje intakt
Mette Abildgaards datter Esther Marie blev i denne uge smidt ud af Folketingssalen af Pia Kjærsgaard

Mette Abildgaards datter Esther Marie blev i denne uge smidt ud af Folketingssalen af Pia Kjærsgaard

Privatfoto

Moderne Tider
23. marts 2019

De unge mennesker bliver ’kendt fra medierne’ i en stadig yngre alder. Tag nu bare ugens hovedperson, Esther Marie, der i en alder af bare nul år har optrådt i et væld af historier i denne uge.

Det var – som ofte før – hendes mor, der gjorde opmærksom på sin datter, da hun lagde et billede på Facebook af Esther Marie med teksten: »Du er uønsket med dit barn i folketingssalen.«

Den konservative politiker Mette Abildgaard havde haft sin datter på armen under en afstemning i Folketingssalen, men var blevet bedt om at forlade salen af Pia Kjærsgaard, som i sin egenskab af formand begynder at minde mere og mere om Ghita Nørby med sine irettesættelser af yngre kolleger.

»Jeg beder folketingssekretæren, der sidder ved siden af mig, om helt stilfærdigt at gå ned og sige til hende, at når mødet åbnede, så skulle hun gå ud i et sidelokale,« forklarede Pia Kjærsgaard efterfølgende.

Kvinden, som i årtier har været danmarksmester i at vejre folkestemningen, er tilsyneladende blevet lidt rusten. Babyer er jo næsten lige så søde og uskyldige som dyr, og folk elsker dyr.

Det burde den rutinerede politiker have tænkt, inden hun smed Esther Marie ud. Det var da også kun Anne Sophia Hermansen og Søren Pind, der bakkede op om formanden, og så ved man, at man er kommet et godt stykke væk fra almuesynspunktet på en given sag.

Rod og mere rod

I EU var det Viktor Orbán og partiet Fidesz, der blev smidt ud af den konservative partigruppe, EPP. Faktisk blev Orbán kun suspenderet – og efter sigende var det tilmed frivilligt.

Det var ellers meningen, at EPP enten skulle smide ham helt ud eller lade ham blive, men man valgte den mere rodede mellemløsning: en tænkepause, hvor man lige kan holde lidt øje med ham og hans parti. For man ved jo slet ikke, hvad Fidesz og Orbán står for og har bedrevet i løbet af de seneste 30 år!

Apropos rod, så var skatteminister Karsten Lauritzen ude med en rigtig god nyhed i denne uge: Han vil gennem sagsanlæg forsøge at få seks milliarder tilbage til statskassen. Altså seks milliarder af de 12,7 milliarder, som Skat fejlagtigt har udbetalt for meget i udbytteskat.

Et andet lille aber dabei er, at ministeren forventer at bruge to milliarder kroner på internationale skatteadvokater. Internationale skatteadvokater har angiveligt en timeløn på mellem 1.000 og 1.500 dollar, så gik man og havde på fornemmelsen, at man var havnet i den forkerte branche, så ved man det nu med sikkerhed.

Hvis alt går vel for Karsten Lauritzen, så ender vi altså med et plus på fire milliarder, og det er jo dog noget. Nå ja, eller et minus på 8,7 milliarder, alt efter hvordan man lige gør det op.

Måske skulle vi kigge imod Margrethe Vestager, for hun er god til at hive penge ind!

Onsdag gav den danske kommissær Google en bøde på 11 milliarder kroner. I 2018 gav hun dem en på 32 milliarder, og i 2017 fik de en på 18. Den slags kan man selvfølgelig klare, når man er velpolstret, som Google er det.

Den amerikanske finansekspert Jim Cramer sammenlignede det i sin analyse på tv-stationen CNBC med en parkeringsbøde. Mere skræmmende er EU altså heller ikke.

Til gengæld kan man godt lide babyer dernede. Flere postede billeder af EU-parlamentarikere, der havde babyer på armen – tilsyneladende uden at præsidenten for parlamentet sendte dem væk.

Man kan vælge at se Pia Kjærsgaards hårde linje som et plus. Hun er en markant politiker, som holder sig varmblodet til det sidste. Både på Twitter (følg hende straks!) og som Folketingets formand. Det ville jo nærmest være helt skuffende, hvis hun bare var blevet formand på den helt anstændige Mogens Lykketoft-måde. På den anden side er der snart folketingsvalg. Og det store spørgsmål er selvfølgelig, om vælgerne helt stilfærdigt beder Pia Kjærsgaard om at gå ud i et sidelokale.

Ugerevyen

Ugerevyen giver dig et stærkt idiosynkratisk overblik over de mest interessante begivenheder i ugen der gik. Vi dækker både indland, udland og dyrenes verden.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Nepotisme er moderne og de unge kan ligeså godt få det ind med modermælken.

Kurt Nielsen, Erik Fuglsang og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Hvis ungen skreg og hylede, giver det mening at smide den ud. Men hvis ungen ellers var i godt humør, ser jeg ikke problemet.

Den forvoksede baby Martin Henriksen kunne derimod lære noget, hvis kan konsekvent blev smidt ud, hver gang han luftede sine indre racist.

Bodil Rasmussen, Marie Jensen, Torben Bruhn Andersen, Ole Frank, Erik Karlsen, Vibeke Hansen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Jørgen Wind-Willassen

"Den konservative politiker Mette Abildgaard havde haft sin datter på armen under en afstemning i Folketingssalen, men var blevet bedt om at forlade salen af Pia Kjærsgaard, som i sin egenskab af formand begynder at minde mere og mere om Ghita Nørby med sine irettesættelser af yngre kolleger"
Sikke dog noget sludder at blande de to ting sammen.
Den ene er perfid og nedladende, den anden Pia K er såmænd blot klar i tanken.
Barnet havde jo pasningsmulighed, den halve time det drejede sig om.
Mor fravalgte det.
Hvorfor mon det?
Gæt selv.
Jeg tør ikke skrive det her af frygt for den udskamning der ville følge.

Randi Christiansen

Hvad der er perfidt og nedladende jørgen w-w er radio 24/7's skamklipning af råbåndet, således at den del, der viser den mest interessante og venlige side af ghita klippes bort for kun at præsentere hendes berettigede vrede. Som, viser det sig, var en kalkuleret provokation.

Det er boulevardjournalistik af værste skuffe, at kristian villesen således underinformeret om sagens faktiske forløb alligevel sammenligner de to damer.

Niels Duus Nielsen, Jesper Sano Højdal, Ole Frank, Vibeke Hansen, John Poulsen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Personligt ser jeg helt, at Folketingssalen - det vigtigste og fineste lokale i det danske folkestyre - behandles med den respekt og værdighed, som jeg synes hører det rum til. Ikke at det skal overdrives, men det skal vel ikke reduceres til rød og blå stue (eller skal det ?) :-)

Hvis man åbner for babyer og børn kan være der i kortere eller længere perioder, hvad bliver så det næste ? Skal vi også - i rummelighedens hellige navn - tillade, at de bliver ammet derinde og/eller skiftet ? Selvom jeg gerne, som Niels Duus Nielsen, vil være "rummelig og moderne", så er der altså et eller andet, der skurer fælt i mine øren, hvis vi slækker på formerne lige præcis dér. :-)

jens peter hansen

Ja uha for en grimmer sag. I The Guardian undres man over at det åh så tolerante Denmark sender spædbørn ud af parlamentet. I de sidste måneder har man på fornemmelsen at at det britiske parlament har været befolket med børn.

Dorte Sørensen

Erik Fuglsang, når Folketinget skal huse en statsminister, der har fiflet med bilag til egenfordel og minister der ikke giver Folketinget korrekte oplysninger - er det så forfærdeligt, at et medlem har sit lille stille barn med på armen til en afstemning, når hun kort forinden fik besked på at hun ikke var med i udligningsordningen ved afstemningen i Folketingssalen.
PS: de ansatte i Folketinget skal ikke passe de folkevalgtes børn, det skal vel også respekteres i folkestyres bygning? Og hvad med Løkke Rasmussen, der flere gange har haft sine hunde løbende rundt i Folketingets gange.

Bodil Rasmussen, Torben Bruhn Andersen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

rettelse , der skal naturligvis stå U-korrekte oplysninger. Men det er desværre snart blevet en undtagelse , hvis minister giver korrekte oplysning.

Erik Fuglsang

Dorte Sørensen:
Isoleret set var det da ret harmløst, at et medlem ville have sit lille stille barn med på armen til en kortvarig afstemning i salen. Det har du helt ret i. Jeg tænker blot over de videre perspektiver i, man risikerer at åbne op for. Folketinget er en helt særegen og ophøjet institution, og her har jeg det bare bedst med at holde på formerne i selve Folketingssalen. Ja, jeg er lidt "old school" , Dorte :-)

Jeg ser derimod ikke noget forkert i, at en partiansat sekretær passer et barn kortvarigt, hvorimod jeg har det stramt med, at Løkke Rasmussen angiveligt flere gange har haft sine hunde løbende rundt i Folketingets gange. Hvis rygtet taler sandt, er der også eksempler på, at de har forrettet deres nødtørft dér. Det er meget upassende.

Babygaten afslørede, at en del danskere - især ældre mænd, sorry to say - stadigt åndeligt ikke rigtigt er nået ud af 1950'erne.
Der er INTET uværdigt ved en kvinde med en baby på armen - eller en ammende kvinde.
Og må jeg lige minde om, at kvinder gennem årtusinder har varetaget et væld af arbejdsopgaver langt, langt vanskeligere end at trykke på en knap med børn på skødet/armen/ryggen .
I øvrigt er det ikke i folketingssalen, at ARBEJDET - dette åbenbart så hellige begreb - varetages. Det varetages på politikernes kontorer og i mødeværelser. I folketingssalen debatteres og stemmes der, og når politikerne møder op til det, formodes de at have gjort deres forarbejde. - Det der sker i folketingssalen er blot flødeskummet, rugbrødsarbejdet foregår andersteds.

Grethe Preisler, Niels Duus Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Anne Schøtt og Palle Pendul anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Godt Erik Fuglesang så er vi jo ikke så uenige.
Mht. de ansatte - så står der vel ikke i stillingsopslaget at de kan blive forefaldende børnepassere. Hvis Folketingsmedlemmerne har et stort behov for det så må de jo oprette en børnehave med ansatte pædagoger.
Om en ansat tager et barn en kort tid må være helt op til den ansattes egen frie vilje.

Grethe Preisler

"Børn er rædsomme. Hvis ikke de var så små, holdt man dem ikke ud."
(Karen Blixen)

Det hører med til historien, at 'baronessens' største sorg i livet var, at hun selv var blevet afskåret fra moderskabet glæder. Til gengæld forsømte hun aldrig en lejlighed til at lege med andre folks børn, når forældrene vendte ryggen til ... ;o)

Randi Christiansen

"når forældrene vendte ryggen til" - naturligvis, forældre er rædsomme. Men nu vi har dem, må vi hjælpe dem til at blive ansvarlige mennesker. Greta thunberg og co de kære børn gør, hvad de kan.

Det er en stor glæde, at så mange unge på trods af ignorante og hjerteløse omgivelser ikke er faldet helt i søvn foran skærmen.