Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvordan får jeg min 14-årige til at være mindre materialistisk?

Marie, København N
13. april 2019

Min ældste søn og især hans venner bruger mange penge på overfladiske ting. Min mand og jeg har nok været medskyldige og givet store gaver gennem årene — delvist fordi hans venner altid har haft de nyeste Play Stations, telefoner, LEGO osv.

Man hører meget om, at de unge er blevet bevidste om klima, overforbrug osv., men jeg må konstatere, at det ikke helt er slået igennem i min søns omgangskreds.

Kan vi gøre noget, som kan få hans tanker væk fra den næste dyre gadget og hen på noget mere konstruktivt? Skal vi ligefrem lukke ned for de store gaver og give ham færre penge? Eller vil vi så være de trælse forældre, der forsøger at pådutte ham vores værdier og stiller ham dårligt i gruppen af venner, fordi han ikke har de samme ting, som de andre? Han er 14 år og tjener lidt småpenge selv, men han er afhængig af penge fra os.

Svar I:

Kære Marie

Jeg tror, det er svært at bede sit barn om at ændre sit forbrugsmønster helt alene. Det skal vel være en kollektiv ting, hvis det skal virke. Du skriver ikke noget om, hvordan I voksne i familien har ændret forbrugsadfærd i en mere klimavenlig retning.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer