Brevkassen: Hvordan får jeg min kæreste med i IKEA i påsken?

Kvinde, 27
Min kæreste er udpræget B-menneske, og jeg er bange for, at IKEA en lørdag formiddag i påsken er for meget at bede om. Men jeg kunne virkelig godt bruge hans hjælp

Wolfgang Rattay

Moderne Tider
20. april 2019

Min mor ønsker sig brændende nogle bestemte fliser fra IKEA til sin altan, og jeg har for længe siden lovet at skaffe dem til hende, så hun har dem i påsken.

Nu står påsken for døren, og IKEA har kun åbent om lørdagen, og man behøver ikke være synsk for at forudse, at det bliver et menneskemylderhelvede. Min plan er derfor at være der, allerede når varehuset åbner klokken ni.

Min kæreste har tidligere givet udtryk for, at han gerne vil hjælpe med at slæbe fliserne – de vejer 25 kg, og vi har ikke bil, så transporten bliver via bus (levering er for dyrt). Men han er udpræget B-menneske, og jeg er bange for, at IKEA en lørdag formiddag i påsken er for meget at bede om.

Jeg vil ikke være DEN slags kæreste, og det er i sidste ende mit projekt og ikke hans … Men jeg kunne virkelig godt bruge hans hjælp. Har I et råd til, hvordan jeg får ham lokket med uden for meget palaver?

Svar I:

Svaret er så kort, som det er simpelt, som det er svensk: Kötbullar – med lysebrun sovs og sylt. Og så tænker du: Det spiser man da ikke kl. ni! Og dertil svarer jeg: Det kommer kraftstejleme an på, hvor mange tømmermænd, man har. Så fredag aften skal du line det helt store påskebord op.

»Haps, haps, haps. Nu skal vi ha’ snaps«.

Den afledte fordel er, at I så få timer efter slår helvedes porte op i den der vidunderlige, fnisende, bagstive døs, så intet af det, I vil opleve, efterlader varige spor i parforholdet. Og kötbullar. Åh, kötbullar.

– Anna von Sperling

Svar II:

Din kæreste lyder ærligt talt en lille smule som en barnevoksen. Alle kan finde ud af at stå tidligt op og være et sted kl. ni om morgenen. Også selv om det er påske. Selvfølgelig skal han hjælpe med at slæbe de fliser, når han nu har lovet at gøre det.

Når det er sagt, så er det altså dig, der har skabt den her situation. Hvis du har lovet din mor at skaffe fliserne inden påske, for længe siden, hvorfor i alverden venter du så til sidste øjeblik med at få det gjort?

Du skriver, problemet er, at din kæreste er B-menneske. Men i virkeligheden er problemet jo, at du selv er for dårlig til at planlægge dine gøremål. Din kæreste er i sin gode ret til at være en lille smule irriteret på dig.

Du bliver nødt til at gøre noget for ham til gengæld for at bringe balance i kosmos. Overrask ham med en gave eller en god middag, eller brug påsken på at rydde op i det kælderrum, som I aldrig får gjort noget ved.

– Sebastian Abrahamsen

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Du har tydeligvis en meget sød kæreste, som har indvilget i at hjælpe dig med, som du skriver DIT projekt, vær glad for det (25kg fliser i offentlige transportmidler!)
Så mon ikke du bare skulle være glad for det, og respektere at han ikke er morgenmenneske.
Under alle omstændigheder vil det højest sandsynligt være 'living hell' fra åbningstid til lukningstid.

Alternativt så sætter du din cykelanhænger på din cykel og fixer dit 'projekt' lige på det tidspunkt du har lyst til det ;-)

Erik Fuglsang, Viggo Okholm, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Wienholtz, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel, Trond Meiring, Thomas Tanghus, Torben Skov og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Hvorfor skal kvinder ALTID involvere deres kærester/mænd;
i deres egne lorte projekter!?

Torben K L Jensen, Trond Meiring og Lasse Reinholt anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Der er ingen der skal komme med gode råd til hvordan min samlever får mig med i IKEA !!

Hold snuden for jer selv.

Frede Jørgensen

Problemet er også, at man jo godt ved, at det ikke kun handler om
at hente de fliser - når først indgangsdørene er lukket bag dig i IKEA,
så bliver man slæbt rundt og skal se alt muligt andet - det er et mareridt!

Erik Fuglsang, Bjarne Bisgaard Jensen, Søren Kuhn, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel, Trond Meiring, Niels Duus Nielsen og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Lasse Reinholt

Tag selv derud kl 9 og og bed din kæreste om at være der fx 9:30. Brug tiden påat finde ud af, præcis hvor fliserne er - hyldenummer, reolnummer og ruten derhen. Stil dig så ved indgangen. Nan kommer, dirigerer du ham direkte ia den korteste vej hen til fliserne og så direkte hen til kasserne.

Og husk så at gøre et eller andet for din kæreste som tak for hjælpen.

Hanne Kristensen, Erik Fuglsang, Viggo Okholm, Trond Meiring og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Gen - i - alt, Lasse Reinholt, altså din sammenskrivning af 'når han'. Umiddelbart i sammenhæng forståeligt og et ord, der ikke kan forveksles med andre i sproget!!

Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Jan Fritsbøger og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Lasse Reinholt

Argh, mit keyboard var åbenbart *helt* defekt, da jeg skrev min tekst, sorry! :D

Frede Jørgensen, Birte Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Ærligt talt så syntes jeg, det er et aldeles totalt privat problem, der må kunne finde sin lige så private og diskrete løsning.

Jan Fritsbøger

Lasses kommentar giver virkelig mening, men måske er ½times ikeabrowsing ikke helt nok, der er vel tale om en kvinde, så måske min. 1 times forspring er nødvendigt, men ideen om at fritage ham fra den værste del af et ikea besøg nemlig at finde den relevante vare giver mening, og dermed kan belønningen måske også nedtones lidt ;o)

Næste gang I er i IKEA, så læg godt mærke til de andre handlende nede i stueplanet, der hvor der skal smides lamper, tæpper eller en ny Mysig-kuppel. Det er en doku værd - kønsroller får fuld skrue og mænd, som forlængst er gået i "Ja, skat"-mode...

Torben K L Jensen

ikea har en netbutik - bestil dine skide fliser og lad Postnord levere dem til døren for den voldsomme pris af 39 kr.

Erik Fuglsang, Bjarne Bisgaard Jensen, Frede Jørgensen, Trond Meiring, Thomas Tanghus, Katrine Damm, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Må jeg beskedent gøre d'herrer opmærksomme på, at alle kvinder bestemt ikke passer under samlehats-paraplyen 'kvinder i shoppe-mode', men at der findes mange hunkøn som bare HADER Ikea, H&M, Magasin du Nord og alskens brunch-caféer med eller uden ammefrihed..
Os som elsker vores frihed fra konsumræset, og aldrig kunne drømme om at lave ferien om til fællesprojekter for forældres ønsker.
Vi findes skam også derude i virkeligheden ;-)

Johanna Haas, Randi Christiansen, olivier goulin, Erik Fuglsang, Bjarne Bisgaard Jensen, Mathias Petersen, Frede Jørgensen, Flemming Berger, Torben K L Jensen, Trond Meiring, Thomas Tanghus og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Thora Hvidtfeldt Rasmussen

Det bedste tidspunkt i Ikea, idspukitet, hvor der er færrest mennesker, er ikke lige når de åbner - det er tværtimod sidst på dagen, lige før lukketid.

Erik Fuglsang, Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Thomas Tanghus

Det ville være relevant at vide, om kæresten også skal sætte fliserne op? Og i så fald, på hvilket tidspunkt af dagen?

Maria Francisca Torrezão og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Må vi, som bruger Ikea også være her.

Egentlig tror jeg, at Ikea har holdbare møbler til lave priser. Men vores relation til Ikea er - som svenskernes, når vi rejser op og ned gennem Europa. Så bruger vi så vidt det er muligt Ikea som spisested. Her har man varehuse med stor p-plads ud til motorveje, og maden er både god, varieret og rimelig i sammenligning med alle disse kunstige McDonnal-lignende utroligt fantasiforladte madsteder, hvor de blot rækker noget intetsigende mad over disken, - og normalt tager penge for brug af toiletterne.

Først Volvo, så ABBA og Björn Borg, dernæst H&M, Roxette og nu IKEA. Nu må de blå/gule gerne holde sig på deres egen side af sundet. Det rækker!

Jeres elendige konsum-labyrint spredt over 56.000 kvadratmeters grå beton, fyldt til bristepunktet med tarvelig kinesisk plastik påmalet træmønster giver mig lyst til at opsøge et gadegøglershow med Rasmus Paludan bare for at opleve forbedret stemning og at se en mand kaste med en indkøbsvogn i stedet for at skubbe den afsted som møller(-ind)ens æsel.

Carsten Hansen

Gert Romme.

Jeg har ikke noget imod IKEA´s produkter. Vi har flere af dem herhjemme.
Billige gode møbler/gardiner osv.

Men jeg "hader" de lange gange på kryds og tværs hvor kvinderne (av-av) ideligt stopper op og glor på et eller andet vi måske en gang får brig for.

Min bedste oplevelse med IKEA var engang min ældste søn spurgte om jeg ville stille med min trailer i IKEA og fragte en seng hjem til ham.
Jeg slog mig lidt i tøjerne og sagde at jeg nødigt bevæger mig derind.

"Bare rolig" sagde han, "Jeg har tjekket på telefonen hvor varerne står. Vi henter bare kasserne, og smutter igen".

Det var lidt som et raid under krigen; Ind og slå til og hurtigt ud igen uden de store skrammer"

@ Carsten Hansen,

Vi rejser op og ned gennem Europa flere gange om året med en meget stor og bred campingvogn, og da er det rar, at vi hos Ikea både kan parkere og få alle måltider.

Men jeg kan da også sige noget negativt om Ikea. Og det er, at man har tilpasset sortimentet til de lande, hvor man operere.

Ud over vores lille lav-energihus oppe i Sverige har vi også et dejligt hus med god udsigt over Una floddalen øverst på Veliki Čukur-bjerget. Og når vi f.eks. skal have nyt køkken, der passer til vores livsstil, så må vi altså hente det i Sverige, og det er da uhensigtsmæssigt.

Problemet med IKEA er, at de får lavet billigt brug-og-smid-væk-bras i Kina - sikkert under elendige arbejds- og miljøforhold. Altså stort set så langt fra bæredygtighed og miljøbevidsthed, man kan komme - men det tænker ingen over, bare lortet er billigt.

Når de er færdige med at skrue/banke skramlet sammen, kan IKEA-kunderne så skrive lange indlæg i Information om bæredygtighed, CO2-problemet og social dumping.

Jeg har aldrig sat mine ben i et IKEA-cafeteria, men jeg antager (også prisen taget i betragtning), at madens kvalitet er lige så elendig som varernes.

Frede Jørgensen

Jens Winther

Der er en reol, der hedder jens - helt umulig at samle.

Erik Fuglsang

Hvis det er SÅ vigtigt for dig (og din mor) med de IKEA-fliser, så finder I sikkert også ud af at "spare op til fragtomkostningerne"

Henrik Bjerre

Spørgsmål: "Hvordan får jeg min kæreste med i IKEA i påsken?"

Svar: "Få Moderne Tider til at trykke en historie om, at det er blevet en ny trend at date i deres sofamiljøer - og give ham avisen!"

Frede Jørgensen

Eller det gamle trick - et blowjob - så er der gang i IKEA.

@Frede Jørgensen, utvivlsomt. Det er de allesammen.

Eva Schwanenflügel

@ Frede Jørgensen
21. april, 2019 - 21:35 :
"Eller det gamle trick - et blowjob - så er der gang i IKEA."

Gælder det med omvendt fortegn, når man(d) vil have kone/kæreste med i byggemarkedet, at hun så får et slikjob? ;-)

@Eva Schwaninflügel, det er en helt teoretisk situation. Mænd vil helst gå alene i byggemarkedet.

Eva Schwanenflügel

@ Jens Winther

Du understreger i den grad min pointe ;-)

Frede Jørgensen

Eva 18:49

Det er sgu ikke nok :)

Eva Schwanenflügel

Oh hooo, Frede, hvad mere skal der til ??? ;-)