Læsetid: 4 min.

Center for Vild Analyse: Yin og yang med fire poter

Pandaen får for lidt, men vi får en hel del ud af den
Pandaen får for lidt, men vi får en hel del ud af den

Mads Claus Rasmussen

13. april 2019

Besynderlighederne står i kø i forhold til de to pandaer, der for nylig er flyttet til Valby. Deres hjem er eksempelvis tegnet af BIG, har kostet omkring 150 millioner kroner at bygge, men den skal huse to beboere, som kun er på besøg.

Dyret selv bestiller stort set ikke andet end at spise bambus; en aktivitet, som det til gengæld er ret kræsen i forhold til. Således har man indrettet syv hektar i nærheden af Vordingborg alene med det formål at gro bambus i forskellige sorter til de nyligt ankomne, således at de kan få nye smagsoplevelser, hvis de gamle ikke rigtig tiltaler dem.

Det er ret beset temmelig ekstremt, hvor meget vi gør, for at disse to gæster skal føle sig godt tilpas.

Den offentlige samtale om pandaerne minder mest om et godmodigt og drillende skænderi, hvor for og imod balancerer hinanden, og vi stort set accepterer, at et land, der har et meget pragmatisk forhold til ytringsfrihed og henrettelser, stille og roligt placerer to pandaer i vores baghave som en diplomatisk gave.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Dorte Sørensen
  • Kurt Nielsen
Bjarne Bisgaard Jensen, Dorte Sørensen og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu