Satire
Læsetid: 4 min.

’RASMUS PALUDAN VS. STINE BOSSE’ og fire andre stadiondebatter, vi gerne vil arrangere

Mødet mellem filosofferne Slavoj Žižek og Jordan Peterson viste os, at debat i sandhed er blevet en kampsport. Det er på høje tid, at vi kommer med på vognen herhjemme
Mødet mellem filosofferne Slavoj Žižek og Jordan Peterson viste os, at debat i sandhed er blevet en kampsport. Det er på høje tid, at vi kommer med på vognen herhjemme

Emilie Noer Bobek

Moderne Tider
27. april 2019

Debatter i store arenaer er populære for tiden – i sidste uge så vi hele to af slagsen: Filosofferne Slavoj Žižek og Jordan Peterson mødtes i et intellektuelt og pay-per-view-transmitteret topbrag i Sony Center i Toronto, og forud for valget i Ukraine udspillede der sig en overgearet debat mellem kandidaterne Volodimir Zelenskij og Petro Porosjenko på det olympiske stadion i Kijev.

Modern Times Events har lavet et katalog over de stadiondebatter, som vi har i sinde at sætte i scene i den nærmeste fremtid

Emilie Noer Bobek

The clash of generations

Ghita Nørby vs. Iben Maria Zeuthen

Hvem vil ikke gerne se ’Lille I’ og ’Store G’ tørne sammen igen? Debatten mellem den naive og dydige Zeuthen og den matroniserende dominatrix Nørby handler også om personlig identitet og generationskamp. Det kan alle danskere forholde sig til, og kun den største arena er stor nok til mødet. Seancen i Parken varer som udgangspunkt syv timer, og Ghita Nørby stiller op med en meget lille mikrofon med dårlig lyd, mens Iben Maria Zeuthen naturligvis taler i sin store Neumann-mikrofon med vindhætte. Der vil blive solgt te og trøffelpølse i pausen. Af sikkerhedshensyn skal Zeuthen-fans sidde på C-tribunen, mens Team Ghita henvises til A-tribunen.

Parkens kapacitet: 38.065

Forventet antal tilskuere: 38.065

Emilie Noer Bobek

Kulturkampen

Carsten Jensen vs. Morten Hesseldahl

»Dansk kulturlivs evige vandrepokal, den kronisk inkompetente Morten Hesseldahl, hvis karriere p.t. er korttidsparkeret foran Det Kongelige Teater.«

Sådan omtalte forfatteren Carsten Jensen direktøren Morten Hesseldahl, bare 14 dage inden Hesseldahl ikke længere var korttidsparkeret på Det Kongelige Teater, men i stedet på Carsten Jensens forlag gennem mange år, Gyldendal. Nu mødes de to kulturpersonligheder i den store kulturkamp. Det bliver kunst over for business, æstetik over for økonomi, socialisme over for liberalisme og frem for alt raffinerede spydigheder over for disciplineret ordentlighed.

Kampen skal foregå på Odense Stadion. Odense er Morten Hesseldahls fødeby, men da det ikke vides, hvor mange Hesseldahl-fans der overhovedet er, vil billetter til Hesseldahl-tribunen (til daglig Richard Møller Nielsen-tribunen) blive solgt med 20 procents rabat.

Odense Stadions kapacitet: 15.790

Forventet antal tilskuere 10.000

Emilie Noer Bobek

The fight of the free speech

Rasmus Paludan vs. Stine Bosse

Tag den mest ubehøvlede, utilregnelige og uregerlige mand i Danmark, og send ham i manegen med den altid forudsigelige, bedrevidende og politisk korrekte Stine Bosse. Så har du opskriften på et vaskeægte debatdrama i den helt tunge vægtklasse. Blågårds Plads vil blive bygget om til et midlertidigt stadion med plads til 5.000 tilskuere og 3.000 politibetjente.

Stine Bosse har forud for arrangementet startet en indsamling, hvor donorerne giver ti kroner til en tværkulturel lektiecafé i Nordvest, hver gang Rasmus Paludan siger ordene ’islam’, ’Allah’, ’koranen’, ’neger’, ’perker’ eller ’ytringsfrihed’ i løbet af debatten. Hendes fans forventes at liveopdatere indsamlingens resultat på Twitter.

Debattens tema er naturligvis ytringsfrihed, og det forventes, at Stine Bosse på et tidspunkt vil forsøge en helt særlig debatteknik, hvor man ignorerer sin modpart for derved at ’tie ham ihjel’. Der er lagt op til et hyggeligt heldagsarrangement, og både før og efter debatten vil repræsentanter fra Paludan-lejren – det vil sige Paludan selv – arrangere længdekast med Koranen for kvarterets børn. Foran det midlertidige stadion vil der blive solgt både shawarma, falafel, og Paludan-specialiteten: korangrillet medisterpølse.

Blågårdsteatrets kapacitet: 5.000

Forventet tilskuertal: afhænger af sikkerhedssituationen

Emilie Noer Bobek

The clash of the Titans

Rune Lykkeberg vs. Hella Joof

Det er svært at finde samfundsdebattører herhjemme, som kan hamle op med bloggeren, komikeren og filminstruktøren Hella Joof. Men skal man pege på én og kun én, ja, så er Informations chefredaktør, Rune Lykkeberg, et godt bud. De to har tidligere haft en beef, hvor Lykkeberg ironisk kaldte Joof for »Hele Danmarks Nietzsche«, og nu kan de to intellektuelle giganter endelig mødes – med debatten mellem Žižek og Peterson som det store forbillede.

Det skal naturligvis foregå i Boxen i Herning, og debatten skal handle om kapitalismen, socialismen, Vesten, Østen, velfærdssamfundet, kærligheden, litteraturen, Donald Trump, Emmanuel Macron, økonomien og krænkelseskulturen. Men de to sværvægtere er skam ikke for fine til også at diskutere Harry Potter og Paradise Hotel!

Joof forventes at gå hårdt til Lykkeberg og profilere sig som den mest folkelige af de to: »Jeg har solgt flere bøger, end du har,« forventes hun at sige – »og dem, der køber dine bøger, får aldrig læst dem!«

Med inspiration fra de gamle indianerstammer, der brænder alt ned hvert syvende år, vil debatten blive stoppet og ’nulstillet’ flere gange i løbet af showet.

Boxen i Hernings kapacitet: 15.000

Forventet antal tilskuere: 15.000

Emilie Noer Bobek

Den store bryggerdyst

Mikkel Borg Bjergsø vs. Jeppe Jarnit Bjergsø

’Tvillingfejden’ er striden mellem Mikkeller-grundlæggeren Mikkel Borg Bjergsø og hans tvillingebror, Jeppe Jarnit Bjergsø, blevet kaldt. Nu mødes de to, som hverken kan blive enige om, hvad der er god øl, eller hvor i byen Mikkel må lægge sine restaurationer, i den store og afgørende bryggerdyst.

Brødrene kunne imidlertid ikke blive enige om eventets placering. Mikkel ville helst holde den i en gammel fabrikshal på Refshaleøen, men Jeppe foretrak en gammel værftsbygning få meter derfra, så nu er den endt i Den Grå Hal på Christiania. Der vil blive serveret både Mikkels verdensberømte Mikkeller-øl og Jeppes mere undergrundsprægede mærke med det sigende navn: Evil Twin.

Det bliver en debat om kommerciel succes over for ’ægte undergrund’. Jeppe har tidligere sagt om sin bror: »Han har ufatteligt svært ved at se, at jeg har succes, og siden starten har han prøvet at ødelægge alt for mig.« Han har også sagt, at ægte ølentusiaster for længst har droppet Mikkeller, hvilket fik Mikkel til at svare: »Så vidt jeg ved, er vores ratings højere end Evil Twins.«

Som et sideelement vil de to brødre få målt deres skæg, inden debatten begynder. Den med det længste og mest ustyrlige skæg får lov at vælge det første debattema.

Den Grå Hals kapacitet: 1.500

Der vil kun blive lukket 850 ind. Ellers vurderes arrangementet ikke at være eksklusivt nok.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Karl Aage Thomsen

Debatter er for dem der udelukkende klarer virkelighedens problemer verbalt og psykisk, og skal de tage stilling til det de mener i en debat, så ordner de det ved et kaffemøde, så kan tilhørerne efterfølgende stå der og tænke. "Hvad fanden har de egentlig gang i." Jeg er praktiker og har aldrig fattet, at man kan klare alverdens problemer med filosofiske betragtninger uden praktiske handlinger efterfølgende. Verden er fyldt med ord som ofte ligger i vejen for handlinger, fordi vores sprog er ved at blive mere og mere grov, perfid og ondskabsfuldt.

Karl Aage Thomsen.
Af og til må praktisk arbejde gøres.
Men praktisk arbejde ændrer ingen holdninger.
Det er oppe i folks hoveder alle uoverensstemmelser skabes og spidses kun yderligere til af praktisk fremfærd.
Men snak ændrer heller ingen holdninger, især ikke hvis Debattøren siger det ene men gør noget andet.
Efterlev den bedste version af dig selv du til en hver tid kan forestille dig.
Hvis alle gjorde det og ikke havde travlt med andre, ville verden se anderledes ud. (men det var måske også hvad du mente).

Karl Aage Thomsen

Ja, det var netop det jeg mente. Jeg kom ud at tjene på landet, da jeg var 14 år og lod mig pensionere i 2009, om en måned bliver jeg 86. Fra jeg var 18 til jeg var 50 var der arbejdskampe for et bedre socialt liv m.m. Vi brugte vores liv aktivt for en bedre verden. I dag tror man at problemerne kan løses ved debatter. God 1. Majfest, for det er kun det den er.

Helt enig.
!.maj er muligheden for en god fest.
Men skal passe på ikke at fastholde Arbejderne som en løstrevet del af samfundet, med politiske taler dedikeret arbejderne, for så forlænger man det "problem" arbejderne i tidernes morgen prøvede tage hånd om med slik bevidsthedsgørende klassekamp.