Læsetid: 5 min.

Helle for at være en ork

Thomas Gravesen fyldte 43 for en måned siden. Tidligere i år blev han skildret som en levende legende i bogen ’Mad Dog Gravesen: The Last of the Modern Footballing Mavericks’, som han dog ikke selv medvirker i. Sportens verden byder ikke på hans slags længere
Thomas Gravesen har spillet for Hamburger SV, Everton FC, Real Madrid, Celtic og landsholdet. I Spanien gjorde han indtryk med sin energiske og aggressive spillestil og blev kaldt ’El Ogro’, uhyret, trolden, måske orken.

Thomas Gravesen har spillet for Hamburger SV, Everton FC, Real Madrid, Celtic og landsholdet. I Spanien gjorde han indtryk med sin energiske og aggressive spillestil og blev kaldt ’El Ogro’, uhyret, trolden, måske orken.

Lars Møller

13. april 2019

Skal man tro Chris Sweeney, manden bag ’Mad Dog Gravesen’, har den berømte dansker vundet en halv milliard i pokerspil fra sin base i Las Vegas, efter at han indstillede karrieren som fodboldspiller som 32-årig. Kilder i bogen påstår, at Graver tabte 300 millioner på en enkelt aften.

Han var altid kendt som en fysisk spiller og en atlet, som lignede et levn fra 70’erne. Evigt gestikulerende, udspilet brystkasse, tacklende, boblende af drengestreger, olferter, vandkampe, den slags, så meget, at man helt glemmer, at han faktisk kunne være ganske elegant på den spilfordelende midtbane, som var hans yndlingsposition.

I dag er han ekspertkommentator på Discoverys kanaler, er med i en dansk komedieserie og bosiddende i Vejle.

Gravesen kommer til Real Madrid i 2005, og mens han er på det berømte Galacticos-hold, udsender den spanske storklub en film om sig selv. Her hyldes legenderne, stadion og hele mytologien omkring Los Blancos, og selvfølgelig kommer vi rundt om alle stjernerne: Figo, Beckham, Raúl, Ronaldo (den gamle), Carlos, Zidane. Og så Graver.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu