Læsetid: 3 min.

I kampen mod misinformation har techgiganterne sat deres lid til algoritmer ...

Men så kom YouTubes automatiserede værktøjer til at sammenkæde Notre Dame-branden og terrorangrebet 11. september 2001. Fadæsen er blot seneste eksempel på, at der mangler åbenhed om faktatjek på sociale medier
I sidste uge fandt YouTubes nye værktøj til at faktatjekke nyheder en sammenhæng mellem kollapset af det brændende spir i Paris og kollapset af de brændende tvillingetårne i New York. YouTube kom fejlagtigt til at markere branden i Notre Dame som muligvis forbundet til terrorangrebet den 11. september 2001.

I sidste uge fandt YouTubes nye værktøj til at faktatjekke nyheder en sammenhæng mellem kollapset af det brændende spir i Paris og kollapset af de brændende tvillingetårne i New York. YouTube kom fejlagtigt til at markere branden i Notre Dame som muligvis forbundet til terrorangrebet den 11. september 2001.

CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

27. april 2019

I sidste uge fandt YouTubes nye værktøj til at faktatjekke nyheder en sammenhæng mellem kollapset af det brændende spir i Paris og kollapset af de brændende tvillingetårne i New York. YouTube kom fejlagtigt til at markere branden i Notre Dame som muligvis forbundet til terrorangrebet den 11. september 2001.

Under de livestreamede nyheder tilføjede YouTube en faktaboks med links til tredjepartskilder såsom Encyclopedia Britannica og Wikipedia. Faktaboksen beskrev terrorangrebet i New York, hvor mange tusinde mennesker mistede livet.

Techbranchen har generelt en indgroet optimisme over for algoritmer, som altid prioriteres højt i forsøget på at bekæmpe misinformation. Med de svimlende mængder indhold ses de automatiske algoritmer som den hurtigste og mest effektive løsning til at opdage og bekæmpe problematisk indhold.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Gert Romme
  • Jørn Vilvig
Gert Romme og Jørn Vilvig anbefalede denne artikel

Kommentarer