Læsetid: 5 min.

Vi kigger i krystalkuglen: Hvem går hele vejen til Champions League-finalen?

Tirsdag og onsdag i næste uge er der semifinaler i verdens største klubturnering i fodbold, Champions League. Flere af kæledæggerne er allerede skredet i svinget, og det bliver tætte opgør. Information giver et bud på styrker, svagheder og favoritter
I Champions League-kvartfinalen vandt Tottenham en forrygende og vild kamp mod Manchester City, hvor videodommeren vanen tro spillede en afgørende rolle. Her fejrer Tottenhams Danny Rose og Fernando Llorente sejren.

I Champions League-kvartfinalen vandt Tottenham en forrygende og vild kamp mod Manchester City, hvor videodommeren vanen tro spillede en afgørende rolle. Her fejrer Tottenhams Danny Rose og Fernando Llorente sejren.

Andrew Yates

27. april 2019

Tottenham mod Ajax

De fleste havde regnet med, at Juventus og Manchester City var gået videre til semifinalerne. Men Ajax var både ungdommelige og kløgtige, og Christian Eriksens Tottenham havde en Son Heung-min i topform og en frigjorthed, som måske skyldes fraværet af holdets normalt altoverskyggende stjerne, Harry Kane.

Kigger man i historiebøgerne, tipper fordelen til Tottenham. Eneste gang, Ajax og Spurs har mødt hinanden, var i den daværende Europa Cup 1981/82 i indledende runde, og englænderne vandt sammenlagt 6-1. En anden ting taler også til London-klubbens fordel: Ajax, årets kæmpe overraskelse, har fejret deres seneste triumfer i Champions League på udebane.

Det gik ud over Real Madrid og Cristiano Ronaldos Juventus, men denne gang slutter Ajax hjemme i Amsterdam på Johan Cruyff Arena. Det kan meget vel skabe uro hos Erik ten Hags mandskab. Tottenham, derimod, kan lune sig ved visheden om at have vundet fire ud af fem Champions League-opgør i sæsonen på hjemmebane.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu