Læsetid: 5 min.

Klaus Riskær: »Selv når vi køber de dyreste kyllinger, kan vi være i tvivl om, hvorvidt de har haft det godt nok«

Det piner Klaus Riskær Pedersen fra partiet Klaus Riskær Pedersen, at vores fødevarer pakkes ind i så meget plastik og »pis og lort«, og så vil han af gastronomiske årsager »fucking nødigt« have en middagsinvitation fra Dansk Folkepartis trafikordfører
Danmarks nationalret burde være kogt torsk med håndrørt, kraftig sennep, nye dildkartofler og nye, økologiske gulerødder, siger Klaus Riskær Pedersen.

Danmarks nationalret burde være kogt torsk med håndrørt, kraftig sennep, nye dildkartofler og nye, økologiske gulerødder, siger Klaus Riskær Pedersen.

Jonas Olufson

20. april 2019

Frem mod valget taler vi hver uge med en politiker om mad, identitet og ideologi. Denne uge taler vi med Klaus Riskær Pedersen, der stiller op til folketingsvalget for partiet Klaus Riskær Pedersen.

– Fra 1-10 hvor madglad er du?

»Det er ikke mad, jeg er glad for. Det er de sociale omstændigheder omkring mad, som jeg er glad for. Hvis man tager det sociale ind i ligningen, så er jeg oppe på en otter, men hvis det bare er mad, så er jeg nede på en treer.«

– Hvor pragmatisk er du fra 1-10?

»Der er jeg sgu på et tital. Jeg er superpragmatiker.«

– Hvordan spiser man som en fra partiet Klaus Riskær Pedersen?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Gert Romme
Gert Romme anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael W Pedersen

Better safe than sorry, sagde oksen til kyllingen da de hang med gumpen i vertikal stilling, for at få skilt hovedet fra kroppen. God påske og må hykleriet aldrig få en ende.

Anne Mette Jørgensen

Joachim Sperling.
Sikken en sviner du kommer med. du fik opmærksomhed på din onde tunge.

Eva Schwanenflügel

Anne Mette, det her er da også en gevaldig sviner fra Klaus Riskær :

"-Hvilken politisk modstander vil du – af gastronomiske årsager – nødigst til middag hos?"

"Det må være ham der trafikordføreren fra Dansk Folkeparti ... Hvad er det nu ... Kim Christiansen; ham vil jeg fucking nødigt have en invitation af til frokost eller middag. Der vil jeg sige mange tak for invitationen, men jeg er på diæt. Better safe than sorry, som vi siger."

Katrine Damm, Torben Skov og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel - Øh.....? En sviner mht. Kim C.??? For en gangs skyld er jeg enig med Klaus Riskær. Kim C. er nok én af de sidste jeg ville sidde til bords med. Begrundelse: såvel hans holdninger som hans apparition. (I embeds medfør var jeg nødt til at omgås ham. Derfor!)

Carsten Wienholtz, Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Arne Lund, jamen vi er da fuldstændig enige på det punkt.
I retfærdighedens navn påpegede jeg blot, at Riskær også uddeler en sviner ;-)

Erik Fuglsang, Katrine Damm og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Bortset fra dette, Besluttede vi at droppe fjerkræ i 1984, da TV visualiserede, hvilke sølle tilværelse de havde, medens de var i live, og hvor makabert og utiltalende de havde det under aflivning. Og vi har faktisk slet ikke rørt fjerkræ siden.

I øvrigt læste jeg for et par uger siden om, at man på et fjerkræslagteri flere gange havde misset af aflive kyllingerne i processen, hvorefter levende kyllinger med hovedet nedad, blev sænket ned i kogende vand og skoldet ihjel (håber man).

Problemet havde været kendt i mere end 9 måneder, hvor det regelmæssigt skete. Og slagteriets forklaring til pressen var, at dette selvfølgelig ikke måtte finde sted, "men det gik jo kun ud over et mindre antal kyllinger hver gang",

Men når liv - uanset om det er mennesker eller dyr, - bliver opfattet som en ligegyldig eller måske ligefrem fjendtlig genstand, så bliver de behandlet med ligegyldighed. Og det gør de altså også af vores fødevareindustrier.

Erik Fuglsang, nils valla, David Joelsen, Eva Schwanenflügel, Torben Skov og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Desuagtet at jeg personligt ser Riskær som et blålys, og et dårligt sted at sætte sit kryds, så synes jeg valget af illustrerende foto er lige plat nok.

Formoder at Riskær er citeret korrekt, og dermed i min optik taler teksten for sigselv.