Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Camilla Stampe

Camilla Stampe er vært på DR’s Detektor og prøver for øjeblikket at drikke lidt mindre, så hun kan komme tidligt op og få læst flere bøger i weekenden
20. april 2019

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

Nabokovs klassiker Lolita. På bogens første sider var jeg småforelsket i Humbert Humbert og til sidst meget, meget lidt forelsket. Alligevel holder jeg stadig af den sølle mand og hans helt forskruede handlinger. Og det siger vel egentlig ret meget om bogen og især Nabokovs vidunderlige sprog, at jeg gør det.

Da jeg havde læst Solar, overvejede jeg at skrive et fanbrev til Theis Ørntoft, fordi den var så vild, og fordi jeg følte mig mærkeligt ramt på min generations vegne.

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

Piratjagt. En bog om Somalias pirater, som jeg skrev sammen med min veninde, da vi var 24 og 25. Først var vi om bord på det danske krigsskib Esbern Snare i Det Indiske Ocean, og så rejste vi rundt med syv livvagter i Somalia for at lave research og interviews.

Til sidst skrev vi i månedsvis fra tidlig morgen til midnat. Vi elskede hvert et øjeblik. Til gengæld kostede det os begge to et forhold, men jeg er stadig stolt af bogen.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu