Læsetid: 4 min.

Margrete Auken: »Jeg kan næsten ikke bære, at DF har haft deres nationalistiske fingre nede i min mad«

Europaparlamentariker Margrete Auken (SF) vil ikke udfordres af sin mad, for hvorfor skulle hun det? Hun har så meget andet at slås med
Der er altid grapefrugt i Magrethe Aukens køkeskab: »Min mand presser grapefrugter til os hver morgen. Der får jeg også noget A38. Nu er det jo ham, der står for køkkenet.«

Der er altid grapefrugt i Magrethe Aukens køkeskab: »Min mand presser grapefrugter til os hver morgen. Der får jeg også noget A38. Nu er det jo ham, der står for køkkenet.«

Ritzau Scanpix

4. maj 2019

Frem mod valget taler vi hver uge med en politiker om mad, identitet og ideologi. Denne uge taler vi med Margrete Auken, der er spidskandidat til Europa Parlamentet for SF.

– Fra 1-10, hvor madglad er du?

»Jeg kan godt lide mad. Det må blive 9.«

– Fra 1-10, hvor EU-begejstret er du?

»10. Men jeg er også vild med Folketinget, selv om de mange gange vedtager noget forkert. Jeg synes, det er så fedt at have indflydelse.«

– Hvad spiser du til frokost?

»Når jeg er i Europa-Parlamentet, spiser jeg i kantinen. Af og til spiser jeg en lille varm ret eller noget salat. Af og til noget kold fisk. Tit tager jeg en lidt kraftig suppe, gerne sådan en vietnamesisk en med kylling i. Når jeg er hjemme, spiser jeg sammen med min mand. Så får vi en rundtenom rugbrød med sild og måske lidt salat. Og noget ost. Helst god, stærk ost, men det er ikke altid, man kan få det.«

– Hvornår spiste du sidst noget, som udfordrede dig?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Frede Jørgensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Oluf Husted
Frede Jørgensen, Eva Schwanenflügel og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Helt uenig med Joachim Sperling, intet er bedre end blomkålsgratin - eller broccoli- eller rosenkåls-. Det er en stor ret, men den overlever sjældent natten.

Eva Schwanenflügel, Trond Meiring, Erik Fuglsang, Herdis Weins, Katrine Damm og Christian De Thurah anbefalede denne kommentar

Det er intolerante udtalelser som Aukens der skaber skel imellem folk.
(jeg kunne faktisk godt tro Auken selv tror hun gør det modsatte, kærlighed imellem mennesker.)

Det er når mennesker er så selvsikre på egen ufejlbarlighed den er størst.

Jeg har ikke noget imod nationalisterne hjælper til med maden.
For hvis ikke vi var sammen blev det ligeledes umuligt for mig at påvirke dem i en retning af kost jeg bedre kan spise

Katrine Damm

Enig Steffen Gliese, Joachim Sperling kan bare stikke piben ind, blomkålsgratin fik vi ofte i mit barndomshjem elsket af både børn og voksne, og opskriften var ikke fra en eller anden "folkesocialistisk kogebog" men selvfølgelig fra Frk Jensens!
Og så er gratin og soufflé ikke ganske det samme hr madøre.
Og helt 'ørli' I spørger selv (dumt) om Morten Løkkegaard, så et eller andet skal den gode Margrethe Auken jo finde på.

Margrethe Auken, der er tungere ting at bære end DF's flæske-madvaner, men træls er det da.
Mig bekendt var det i øvrigt den glade 'mad-Dan', der fik indført den national-ret, selvom befolkningens favorit-spise er spagetti med kødsovs, med eller uden kød;)

Karl Aage Thomsen, Eva Schwanenflügel, Jørn Andersen, Trond Meiring, Erik Fuglsang, Herdis Weins og Jørn Vilvig anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Hov, undskyld Margrete Auken, lagde lige mærke til at Margrete er uden 'h'. Sorry.

Jeg hedder jo heller ikke Katrine med 'h' ;)

Karl Aage Thomsen

Vores Tv.programmer er fyldt med mad og ugebladene med hvordan man taber sig hurtigst muligt. Som pensioneret katastrofejournalist indenfor både krig og naturkatastrofer fatter jeg ikke, at vores tid bliver brugt så megameget på oplysning om mad. Jeg spiser fordi jeg er sulten og smager det godt, så er det ok, smager det ikke så er det ok fordi jeg er sulten. Trist at livet for alt for mange kun drejer sig om mad.

Grethe Preisler

Hold gryden i kog, brænd karkluden og kys frøen

Nå der blev en fornøjelse!.
Hele aftenen og hele næste dag måtte gryden koge, og hofdamerne var ellevilde af glæde. De dansede rundt og sang: 'Vi ved hvem der skal have pandekager og sødsuppe, vi ved hvem der skal have steg og karbonade, gud hvor det er interessant!'
'Højst interessant', sagde overhofmesterinden.
'Men i må holde ren mund med det!, sagde prinsessen, 'For husk jeg er kejserens datter.
'Gudbevares' sagde de alle sammen.

Ach du lieber Augustin, alles ist væk væk væk ;o9

Karl Aage Thomsen, Trond Meiring og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

Hr J. Sperling lufter også sin uvidenhed om mad i nedrakningen af Margrete Auken.
"Jeg ville heller ikke spise fisk, hvis jeg var i Strasbourg. Man kan dårligt komme længere ind i Europas midte, så den stakkels havtaske må altså have kørt nogle kilometer, før den lander på Margretes tallerken. Fy for den lede." skriver han.
Jeg har i LIssabon fået serveret fisk - glimrende kvalitet - der var fisket i og importeret fra Danmark.
Har Hr. Sperling hørt om moderne transportmidler??