Læsetid: 4 min.

Miraklernes tid er måske ikke forbi i den katolske kirke, men fem år er næppe nok

Der gik et chok igennem Frankrig og store dele af verden, da Notre Dame mandag aften pludselig stod i brand. Flere milliarder kroner til genopbygningen er allerede samlet ind, og præsident Emmanuel Macron har lovet, at katedralen vil være genopbygget om fem år. Men det bliver meget svært at genopbygge Notre Dame inden for den tidshorisont, lyder det fra Kent Martinussen, administrerende direktør for Dansk Arkitektur Center, DAC
Der gik et chok igennem Frankrig og store dele af verden, da Notre Dame mandag aften pludselig stod i brand. Flere milliarder kroner til genopbygningen er allerede samlet ind, og præsident Emmanuel Macron har lovet, at katedralen vil være genopbygget om fem år. Men det bliver meget svært at genopbygge Notre Dame inden for den tidshorisont, lyder det fra Kent Martinussen, administrerende direktør for Dansk Arkitektur Center, DAC

DAC

20. april 2019

– Hvor vigtigt et arkitektonisk værk er Notre Dame på en skala fra 1-10

»10. Notre Dame er både et hovedværk i den gotiske periode sådan rent arkitekturhistorisk, men den er også blevet til et nationalsymbol for Frankrig og for så vidt også et internationalt symbol for katolicismen. Så det bliver ikke meget større.«

– Hvad er det særlige ved bygningen? 

»Når Notre Dame er blevet så særlig, så hænger det dels sammen med dens placering og dens historik, men jo også at den er usædvanlig som arkitektonisk mesterværk. Der findes mange gotiske katedraler, men denne er kendetegnet ved at have et ekstremt ekspressivt støtteværk i hele sin ydre arkitektur, som gør, at den fylder rigtig meget i byrummet.«

– Hvorfor tror du, at bygningen betyder så meget for så mange mennesker?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu