Læsetid: 3 min.

Nyt reguleringsforslag: Techtopfolk skal gøres personligt ansvarlige for skadeligt indhold

Politikerne vil med god grund vide, hvordan techgiganterne planlægger at reducere spredningen af kriminelt indhold på internettet. Men med den seneste paniklovgivning risikerer politikerne at true brugernes ytringsfrihed på internettet
13. april 2019

I denne uge fremlagde britiske lovgivere en ny plan om at straffe Facebook, Google og andre techgiganter, der ikke stopper spredningen af skadeligt indhold på internettet. Rapporten foreslår at gøre techtopfolkene personligt ansvarlige for det skadelige indhold, som cirkulerer på deres platforme.

Ifølge planen skal der etableres en uafhængig reguleringsinstans, som har magten til at formulere et adfærdskodeks og udskrive store bøder til de virksomheder, der ikke overholder de fælles forpligtelser.

Planen skal ifølge britiske embedsfolk danne grundlaget for »verdensførende love, som gør U.K. til det sikreste sted i verden at være online«. Derfor skal der slås hårdt ned på skadeligt indhold såsom falske nyheder, terroraktivitet, børnemishandling, ekstrem vold og hadefuld tale.

Mange detaljer er endnu ikke fastsat. For eksempel mangler der stadig en klar definition af, hvilket indhold, der præcist skal gælde for »skadeligt indhold« samt en bestemmelse af, hvor hurtigt virksomhederne skal fjerne de problematiske ytringer.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Johnny Christiansen
Johnny Christiansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu