Læsetid: 4 min.

I retten: »Når jeg selvskader, er det ret vigtigt, at man ikke forsøger at stoppe mig«

I retslokale 104 ved Retten på Frederiksberg er en 19-årig psykisk ustabil kvinde tiltalt for at have sat ild på sin stue på Frederiksberg Psykiatrisk Hospital, angrebet flere ansatte med en neglesaks og taget kvælertag på en sygeplejerske
Tiltalte, som er en 19-årig kvinde tiltalt for brandstiftelse og trusler mod offentligt ansatte, forklarer, at hun havde en forestilling om brandstiftelsen som en form for forsvar. 

Tiltalte, som er en 19-årig kvinde tiltalt for brandstiftelse og trusler mod offentligt ansatte, forklarer, at hun havde en forestilling om brandstiftelsen som en form for forsvar. 

Mia Mottelson

13. april 2019

Der er allerede fra starten opmærksomhed på at tage hensyn til den unge tiltalte kvinde i retslokale 104. Hun har i en periode over 15 måneder fra 2017-18 været indlagt på Frederiksberg Psykiatrisk Hospital, men bor nu i egen lejlighed i forbindelse med et bosted med 19 timers støtte i døgnet.

Det er under sin indlæggelse, at den 19-årige M er tiltalt for i alt fem forhold.

Da dommeren tager plads, forklarer forsvareren Peter La Cour, at han har tilladt sig at aftale med sin klient, at hun kan få lov til at blive siddende mellem forsvareren og sin far i stedet for i vidneskranken midt for, hvis der er behov for det. 

M er klædt helt i sort, lang kjole, lang jakke og højhælede sko. Hun er tiltalt for brandstiftelse på sin stue den 29. maj 2018 og for at have truet med at overfalde tre ansatte, der ville undersøge, om hun var i besiddelse af lightere og saks, hvorefter hun løb frem mod dem med saksen løftet med den spidse ende imod dem. Og endelig for den 20. september 2018 at have overfaldet en sygeplejerske samme sted med slag, spark og kvælertag.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu