Læsetid: 2 min.

Thomas Larsen: »Jeg ved, at jeg burde læse mere skønlitteratur«

Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen er aktuel med bogen ’Mette Frederiksen – et politisk portræt’. Selv læser han mest faglitteratur om politik og samfundsforhold, men med jævne mellemrum også Hemingway og andre klassikere
27. april 2019

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Jeg ved, at det lyder som en kliché, men Kongens Fald af Johannes V. Jensen er et mesterværk. Sproget er så stærkt, at billederne springer frem fra siderne. Henrik Pontoppidans Lykke-Per er også virtuost fortalt. Derudover står bøger af Karen Blixen og Tom Kristensen højt på min liste. Af nyere danske romaner – der rummer noget af samme fortællekraft og billedskabende sprog – holder jeg af Carsten Jensens Vi, de druknede. Flere af Henrik Stangerups bøger – bl.a. Vejen til Lagoa Santa – har også gjort stort indtryk på mig.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu