Læsetid: 4 min.

Ugens person: Homotilråbene er idiotiske, men hvorfor er der først nogen, der reagerer nu?

Det fremkaldte stor palaver og foragt, da både OB- og Brøndbyfans i den forgangne spillerrunde i Superligaen sang »Fischer han er gay, alléz, alléz«. Hovedpersonen Viktor Fischer har selv været ude og proklamere, at det ingen steder hører »hjemme, at det skulle være et skældsord i fodboldkulturen i 2019«. Moderne Tider har taget en snak med Morten Pedersen, sekretær for OB’s officielle fanklub, om den betændte kultur i fodboldmiljøet
Det fremkaldte stor palaver og foragt, da både OB- og Brøndbyfans i den forgangne spillerrunde i Superligaen sang »Fischer han er gay, alléz, alléz«. Hovedpersonen Viktor Fischer har selv været ude og proklamere, at det ingen steder hører »hjemme, at det skulle være et skældsord i fodboldkulturen i 2019«. Moderne Tider har taget en snak med Morten Pedersen, sekretær for OB’s officielle fanklub, om den betændte kultur i fodboldmiljøet

privat foto

13. april 2019

– Hvad er det mest grove, du har hørt nogen råbe eller synge?

»Det er vel, hvis der er nogen, der råber, at de håber, vedkommende dør, eller hvis der er nogen, der har råbt efter nogen, at de er pædofile. Jeg tror, alverdens skældsord har været brugt. Det er ikke unormalt, at det sker.«

– Sang du selv med på sangen om Viktor Fischer søndag?

»Nej, det gjorde jeg ikke.«

Morten Pedersen

  • Født den 7. juni 1988
  • Skriver fodboldnyheder for ICS-sport
  • Sekretær i OB’s officielle fanklub, De Stribede, og stor OB-fan

– Hvor går grænsen for dig selv for, hvad du vil synge på stadion?

»Det er nok homofobiske og racistiske sange. Men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg aldrig i mit liv havde sunget med på sådanne sange.«

– Er det noget, man tænker meget over, når man gør det? 

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu