Læsetid: 3 min.

Ugerevy: Enkeltsagernes ukronede regentpar

Dansk Folkepartis Kim Christiansen og Pia Adelsteen, som er at betragte som et ukronet regentpar, når det kommer til enkeltsager, skyndte sig at kaste ti millioner mere i projektet. Det virker ikke. Spørgsmålet er, om enkeltsagspolitikken stadig gør. Og om der en dag kommer en statue af Kim og Pia på torvet i Mariager
I denne uge kom det frem, at DF’s Kim Christiansen og Pia Adelsteen har gennemtrumfet et kystsikringsprojekt, der ikke virker, til ti millioner kroner.

I denne uge kom det frem, at DF’s Kim Christiansen og Pia Adelsteen har gennemtrumfet et kystsikringsprojekt, der ikke virker, til ti millioner kroner.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

27. april 2019

Der er i mange lande tradition for at opkalde betydningsfulde pladser og bygninger efter statens bedste kvinder og mænd. H.C. Andersen fik en boulevard, Winston Churchill fik flere parker og pladser over hele verden, og George Washington fik et 169 meter højt monument og hele byen Washington, D.C. opkaldt efter sig.

I denne uge offentliggjorde Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, en video, hvor han fortæller, at Israel vil navngive en bosættelse i Golan efter den amerikanske præsident, Donald Trump. Ifølge Netanyahu er det fordi, israelerne blev »dybt bevægede« over, at den amerikanske præsident i slutningen af marts besluttede at anerkende Golan som israelsk territorium. Trump har sit eget tårn, sit eget realityshow, og nu har han altså også sin egen bosættelse. Den israelske annektering er imidlertid i strid med FN’s internationale konventioner – og derfor er Donald Trump-bosættelsen ulovlig. Det er i grunden svært at komme i tanke om et mere passende sted at opkalde efter Trump.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Samtidig sørger man for at underbetale sine politikere i en grad, at det er ekstra svært for dem at vende tilbage til partiet, når de først har været ude på det almindelige arbejdsmarked."
Hvad ved Villesen om det? EL har den fornuftige ordning, at der er ligeløn mellem MF'erne gode ansatte, og at alle får en løn der svarer til hvad en maskinarbejder får pr. måned. (Den slags bruges vist ikke på Inf, vel?) Ordningen er bredt accepteret, så der er ikke nogen, der bliver underbetalt.
Desuden sker der af og til, at der ansættes folk, der kommer fra et betydeligt bedre aflønnet job ude i byen til en lavere løn i EL's organisation. At der åbenbart er folk, der accepterer en lønnedgang er måske ukendt for Villesen? Eller hur?