Ugerevy: Enkeltsagernes ukronede regentpar

Dansk Folkepartis Kim Christiansen og Pia Adelsteen, som er at betragte som et ukronet regentpar, når det kommer til enkeltsager, skyndte sig at kaste ti millioner mere i projektet. Det virker ikke. Spørgsmålet er, om enkeltsagspolitikken stadig gør. Og om der en dag kommer en statue af Kim og Pia på torvet i Mariager
I denne uge kom det frem, at DF’s Kim Christiansen og Pia Adelsteen har gennemtrumfet et kystsikringsprojekt, der ikke virker, til ti millioner kroner.

I denne uge kom det frem, at DF’s Kim Christiansen og Pia Adelsteen har gennemtrumfet et kystsikringsprojekt, der ikke virker, til ti millioner kroner.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
27. april 2019

Der er i mange lande tradition for at opkalde betydningsfulde pladser og bygninger efter statens bedste kvinder og mænd. H.C. Andersen fik en boulevard, Winston Churchill fik flere parker og pladser over hele verden, og George Washington fik et 169 meter højt monument og hele byen Washington, D.C. opkaldt efter sig.

I denne uge offentliggjorde Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, en video, hvor han fortæller, at Israel vil navngive en bosættelse i Golan efter den amerikanske præsident, Donald Trump. Ifølge Netanyahu er det fordi, israelerne blev »dybt bevægede« over, at den amerikanske præsident i slutningen af marts besluttede at anerkende Golan som israelsk territorium. Trump har sit eget tårn, sit eget realityshow, og nu har han altså også sin egen bosættelse. Den israelske annektering er imidlertid i strid med FN’s internationale konventioner – og derfor er Donald Trump-bosættelsen ulovlig. Det er i grunden svært at komme i tanke om et mere passende sted at opkalde efter Trump.

I Danmark har et flertal i Folketinget i den forgangne uge givet fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) en næse for hendes håndtering af sagen om forsøgsfiskeri i Storebælt. Således har hun nu fået hele to af slagsen på bare to måneder – man burde næsten indføre kvoter for den slags. I Sverige og Norge er hundreder blevet evakueret fra skovbrande.

I Nordkorea satte Kim Jong-un gang i sit pansrede tog og kørte fra Pyongyang til Vladivostok for at mødes med Ruslands præsident, Vladimir Putin. På Mars har forskere målt et jordskælv, og i Frederikshavn har den legendariske fodboldspiller Guld-Harald fået stjålet sin medaljesamling. Den var udstillet i en montre i foyeren til Arena Nord. Nu er den væk.

Det blev også ugen, hvor Anders Fogh Rasmussen stadig ikke ønskede at kommentere udredningen om krigene i Irak og Afghanistan. Det kunne man jo selvfølgelig nævne hver eneste uge, men i denne uge blev hans tavshed cementeret. I februar konkluderede forskere fra Københavns Universitet, at Foghs regering havde haft en »minimalistisk informationspraksis« over for Folketinget, og siden har flere danske medier forsøgt at få et interview med den tidligere statsminister for at høre mere om denne minimalistiske informationspraksis på et område, som har kostet både danske soldater og irakiske civile livet. Men bortset fra et enkelt interview med Ritzau har han afvist. Efter to måneder vendte Foghs pressemedarbejder tilbage til TV 2: »Hr. Rasmussen har sagt alt, hvad han har tænkt sig at sige om denne rapport på nuværende tidspunkt.« Han er en mand af få ord, når han ikke lige kører rundt i Sydeuropa og snakker med vinbønder.

Kommer der en dag en statue af...

Johanne Schmidt-Nielsen har fået job som generalsekretær for Red Barnet. Formentlig ville hun dog være fortsat i Folketinget, hvis ikke det var for Enhedslistens omvendte fastholdelsespolitik. Den går ud på, at man opdyrker nye talenter for så at smide dem på gaden efter otte år, når de har fået noget erfaring og skal til at peake. Samtidig sørger man for at underbetale sine politikere i en grad, at det er ekstra svært for dem at vende tilbage til partiet, når de først har været ude på det almindelige arbejdsmarked.

Endelig satte Dansk Folkeparti dagsordenen med endnu en enkeltsag. I de seneste uger har partiet krævet at få Radio24syvs sendefrekvens flyttet fra Hovedstaden til provinsen (selv om provinsen allerede lytter med) og vedtaget at bruge 377 millioner kroner på en omfartsvej i Mariager (selv om de lokale i Mariager var ligeglade). I denne uge kom det så frem, at Dansk Folkeparti har gennemtrumfet et kystsikringsprojekt til ti millioner i Skagen (selv om projektet ifølge eksperter og myndigheder ikke virker). Bag kystsikringsprojektet står opfinderen Poul Jakobsen. Han har fundet på at grave halvanden meter lange plastikrør ned i sandet langs kysten for at sikre den mod at blive skyllet i havet.

Dansk Folkepartis Kim Christiansen og Pia Adelsteen, som er at betragte som et ukronet regentpar, når det kommer til enkeltsager, skyndte sig at kaste ti millioner mere i projektet. Det virker ikke. Spørgsmålet er, om enkeltsagspolitikken stadig gør. Og om der en dag kommer en statue af Kim og Pia på torvet i Mariager.

Ugerevyen

Ugerevyen giver dig et stærkt idiosynkratisk overblik over de mest interessante begivenheder i ugen der gik. Vi dækker både indland, udland og dyrenes verden.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"Samtidig sørger man for at underbetale sine politikere i en grad, at det er ekstra svært for dem at vende tilbage til partiet, når de først har været ude på det almindelige arbejdsmarked."
Hvad ved Villesen om det? EL har den fornuftige ordning, at der er ligeløn mellem MF'erne gode ansatte, og at alle får en løn der svarer til hvad en maskinarbejder får pr. måned. (Den slags bruges vist ikke på Inf, vel?) Ordningen er bredt accepteret, så der er ikke nogen, der bliver underbetalt.
Desuden sker der af og til, at der ansættes folk, der kommer fra et betydeligt bedre aflønnet job ude i byen til en lavere løn i EL's organisation. At der åbenbart er folk, der accepterer en lønnedgang er måske ukendt for Villesen? Eller hur?