Klumme
Læsetid: 3 min.

Ugerevy: De losser bolden ind i feltet

Det vrimlede med aprilpåhit i år, som skurrede os i ørerne langt ind i ugen. Flere historier blev opfattet som en vittighed, trods de faktisk var sande og i et tilfælde vedrørende en ph.d. havde været fire år undervejs
Efter en mail fra Alternativets hovedbestyrelse blev lækket, skrev Niko Grünfeld en mail om, at man bør få stoppet alle disse læk af mails. Men den mail blev .... lækket.

Efter en mail fra Alternativets hovedbestyrelse blev lækket, skrev Niko Grünfeld en mail om, at man bør få stoppet alle disse læk af mails. Men den mail blev .... lækket.

Sofie Mathiassen

Moderne Tider
6. april 2019

Der er altid masser af spas i medierne den 1. april, og i år var ingen undtagelse.

Ekstra Bladet kunne fortælle, at nogen fra AGF har logget sig ind i et IT-system med en AaB-ansats brugernavn og dermed fået adgang til AaB’s dødboldsituationer forud for de to klubbers seneste opgør. Det var så ganske vist ikke en aprilsnar, viste det sig, selv om historien havde alle elementerne til en god en af slagsen. Nej, sagen er alvorlig og ord som ’hacking’ og ’industrispionage’ har siden været i spil.

En anden historie den 1. april lød sådan her:

»Danske forskere laver siamesisk mudderkarpe om til næringsrig fiskesnack

Den lå fra morgenstunden på Ritzaus liste over årets aprilsnarre, som blev bragt i flere medier. Men heller ikke det var en aprilsnar. Det viste sig nemlig, at der rent faktisk er danske forskere, som har lavet siamesiske mudderkarper om til næringsrige fiskesnacks:

»Det er sjovt, men det er egentlig også lidt trist, at det, jeg har brugt de sidste fire år på, er blevet opfattet som en joke,« sagde den ph.d.-studerende bag forskningen, Sanne Sigh, til Berlingske.

Har man en bizar form for humor, så kunne man måske også grine lidt ad Berlingskes Morten Østergaard-historie, som blev lagt på nettet den 1. april om aftenen.

Søndag havde Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen i en tv-debat på DR diskuteret sundhed, pension og … hold nu fast: klima!

I et kort øjeblik troede vi på det utænkelige: at vi endelig ville få en valgkamp uden udlændingepolitik som det altoverskyggende tema. Her var det så, at Morten Østergaard den 1. april så sit snit til at kræve et opgør med det såkaldte paradigmeskift i udlændingepolitikken, hvis han skal pege på Mette Frederiksen som statsminister. Så kan vi jo selv gætte på, om det er noget, de blå vil bruge imod de røde i de kommende uger.

Mange andre aprilpåhit

Ikke bare var der mange alternative aprilpåhit i år. Det var også, som om den 1. april varede sjældent længe. I hvert fald var der historier, som skurrede i ørerne langt ind i ugen, f.eks. den med, at rådhusklokkerne før radioavisen var blevet kortet ned og tilføjet et beat. Men det var skam sandt, så nu lyder det som introen til en tv-quiz i 90’erne.

Der var også den med, at Dansk Folkeparti indrømmede, at det ville være dumt at lave en omfartsvej på 377 millioner rundt om Mariager. Torsdag kom historien om, at DF måske alligevel ville finde en løsning med Radio24Syv. Og så var det i øvrigt »breaking news«, at to pandaer torsdag aften landede i Kastrup.

Og så var der selvfølgelig den med, at Inger Støjbergs ministerium havde overset endnu et dokument, som modsiger ministerens forklaring i sagen om det, venstrefløjen kalder ’unge asylpar’ og højrefløjen ’barnebrude’. Men heller ikke det var en aprilsnar fra ministeriets side – den havde ellers været meget sjov.

Ministerens forklaring fremstår nu »fuldstændig løsrevet fra alle faktuelle oplysninger«, som en professor sagde her i avisen.

Andre kalder det slet og ret for løgn. Det er dog vigtigt at slå fast, at havde vi bragt historien om, at det fik konsekvenser for Inger Støjberg, at hun har givet forklaringer, som er »fuldstændig løsrevet fra de faktuelle oplysninger«, så havde der naturligvis været tale om en aprilsnar.

Den store flugt fra Alternativet fortsætter, og onsdag kunne Jyllands-Posten fortælle, at en overløber til socialdemokraterne ved navn Vilhelm Stamp frygtes at have taget nogle af Alternativets strategipapirer for det kommende folketingsvalg med over i fjendens lejr.

Og ja, det minder jo unægtelig om spionagesagen mellem AaB og AGF. Lad os derfor bare slutte med et godt råd til AGF-ledelsen og alle andre luskebukse derude:

Hvis man udspionerer modstanderen og dermed løber en risiko for at blive opdaget, så kan man med fordel sætte barren lidt højere end ved AaB’s hjørnesparkskombinationer.

Her er en hemmelighed fra en mangeårig AaB-fan, som I kan bruge helt gratis og tilmed lovligt: De losser bolden ind i feltet og håber på, at den rammer en af de høje spillere i panden. Omtrent det samme gør sig formentlig gældende for Alternativets valgkampstrategi.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her