Klumme
Læsetid: 3 min.

Ugerevy: Selv udlændingekortet kan spilles forkert

Mens regeringen og Dansk Folkeparti tumler rundt og taler om venstrefløjens udlændingepolitik, så står selvsamme venstrefløj og kigger glad på. Så længe modstanderne rammer ved siden af, kan man sagtens fremstå handlekraftig blot ved at stå nogenlunde stille. Men historien viser også, at de perioder, hvor det er sjovt at være venstreorienteret, har det med at være særdeles korte, så det er bare om at nyde det
Det vakte opsigt, da tre Venstreministre tirsdag indkaldte pressen til et pressemøde med fokus på at fortælle, hvad konsekvenserne for udlændingepolitikken vil være, hvis Socialdemokratiet får magten.

Det vakte opsigt, da tre Venstreministre tirsdag indkaldte pressen til et pressemøde med fokus på at fortælle, hvad konsekvenserne for udlændingepolitikken vil være, hvis Socialdemokratiet får magten.

Jacob Aban Kjerumgaard

Moderne Tider
13. april 2019

Det er i sandhed en herlig tid at være venstreorienteret i. Alt går galt for højrefløjen, tag nu bare Dansk Folkeparti, som i denne uge lagde et billede på Facebook af Uffe Elbæk, Pernille Skipper, Pia Olsen Dyhr og Morten Østergaard med teksten:

»Tør du lægge Danmarks udlændingepolitik i deres hænder? Ja eller nej.«

Under normale forhold vil sådan en kampagne blive en succes for DF, men tiderne er skiftet, og nu endte det som et regulært selvmål. Noget, der kunne ligne den samlede danske venstrefløj gik ind og kommenterede opslaget. Og folkestemningen, som DF normalt er så gode til at ramme, gik i retning af et utvetydigt ’ja’ til det stillede spørgsmål.

 

Tør du lægge Danmarks udlændingepolitik i deres hænder? Ja eller nej?

Posted by Dansk Folkeparti on Friday, April 5, 2019

Dansk Folkeparti har allerede fejllæst folkestemningen og er slået bak, når det kommer til omfartsvejen i Mariager og Radio24syv. Det er jo som at se SF, når de er allermest vakkelvorne.

Men imens DF tumler rundt på isen, står Pia Olsen Dyhr stille og roligt i sin vamsede islandssweater – som en anden Panda i Københavns Zoo – og kigger glad på. Hun og SF gør sådan set ikke det helt store, men så længe modstanderne konstant går på røven, kan man sagtens fremstå handlekraftig blot ved at stå nogenlunde stille.

Tirsdag spredte panikken på højrefløjen sig langt ind i regeringen, da tre Venstre-ministre på et pressemøde desperat forsøgte at få valgkampen til at handle om udlændingepolitik. Med sig havde de nogle tvivlsomme beregninger på, hvor slemt det vil gå, og hvor dyrt det vil blive, hvis Mette Frederiksen kommer til magten. Og ikke så meget andet, hvilket bestemt var i underkanten for de mange fremmødte journalister, som begyndte at stille kritiske spørgsmål om desperation og magtmisbrug, indtil Inger Støjberg påfaldende hurtigt sagde:

»Så tror jeg, det bliver sidste spørgsmål«.

Inden da nåede Troels Lund Poulsen at kalde arrangementet for »folkeoplysning«. Det var lige før, man blev helt stolt over journaliststanden. Christiansborgjournalister plejer ellers at finde sig i lidt af hvert og gøre sig umage for at holde sig på god fod med politikerne, men et pressemøde helt uden reelt indhold, var alligevel for meget af det gode – og efterfølgende blev mødet mest af alt beskrevet som »bizart«.

Selv den ultimative trumf, udlændingekortet, kan blive spillet forkert, når man ryster på hånden.

Mere Panda, mindre Brexit

I USA går det mindre godt for venstrefløjen. Her er man så ivrig efter at finde identitetspolitik i alverdens ting, at et af venstrefløjens egne store håb, Alexandria Ocasio-Cortez, nu er blevet beskyldt for ’blackfacing’, fordi hun ved en tale til overvejende sorte mennesker brugte sydstatsaccent.

Er blackfacing ikke, når en hvid maler sig sort i hovedet, tænker du? Og jo, det er det, men hvorfor dog holde sig til så snæver en definition, når nu man kan brede det ud og kalde Ocasio-Cortez’ tale for ’verbal blackfacing.’

Imens står Donald Trump stille og roligt – som en anden Panda i Københavns Zoo og kigger glad på. Ifølge bookmakerne har han allerede gode chancer for at blive genvalgt i 2020.

Forhandlingerne om Brexit … nej, vi orker det sgu ikke i denne uge, der må være en grænse for folkeoplysningen, for nu at citere beskæftigelsesministeren.

Så lad os hellere sende endnu en glad tanke til de kære pandaer. Og til de mange danskere, der har påskeferie og dermed mulighed for at tage ud i Københavns Zoo og se dem. Der er budgetteret med 180.000 ekstra besøgende, så det er bare om at komme af sted.

Og lad os frem for alt glæde os over, at det går så godt på for venstrefløjen. Historien viser, at de perioder, hvor det er sjovt at være venstreorienteret, har det med at være særdeles korte, så det er bare om at nyde de kommende uger.

Serie

Ugerevyen

Ugerevyen giver dig et stærkt idiosynkratisk overblik over de mest interessante begivenheder i ugen der gik. Vi dækker både indland, udland og dyrenes verden.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Bør det ikke nævnes, at kritikken af Ocasio-Cortez primært kommer fra USAs højreorienterede medier som Fox News? Det slår mig mest som en "bad faith"-kritik, for at score nogle billige point.

Alvin Jensen, Niels Duus Nielsen og ingemaje lange anbefalede denne kommentar