Læsetid: 3 min.

Det har været en uge med bål og brand

Først blev biler og containere antændt efter Rasmus Paludan demonstration på Blågårds Plads. Så udbrød der brand i den 800 år gamle kirke Notre Dame i Paris. Til det kom Donald Trump med et godt råd på Twitter – nemlig at hælde vand på flammerne. Smart
Katolikker beder for Notre Dame.

Katolikker beder for Notre Dame.

Vincent Isore

20. april 2019

Der var bål og brand i gaderne i København fra ugens begyndelse. En klaphat havde nemlig anmeldt en demonstration på Blågårds Plads og dermed provokeret en masse andre klaphatte, som valgte at smadre biler og antænde containere for lige at markere, at de trods alt var de største klaphatte.

Det ville den oprindelige klaphat naturligvis ikke have siddende på sig, så han anmeldte endnu flere demonstrationer i løbet af ugen.

Det var et ræs mod bunden også på de sociale medier, hvor repræsentanter for både højre- og venstrefløjen kæmpede om at være mest inkonsistente i deres holdninger til ytrings- og forsamlingsfriheden.

På venstrefløjen undrede flere sig over, at Tibet-demonstranter blev gemt væk, mens Rasmus Paludan fik politibeskyttelse. Man glemte lidt, at Tibet-sagen jo netop er en skandale, fordi demonstranterne ikke fik lov til at demonstrere.

Omvendt var det på højrefløjen. Her stod Dansk Folkeparti, som for nylig mente, at det var på sin plads at forbyde en muslimsk mindedemonstration for ofrene fra terrorangrebet i Christchurch på Rådhuspladsen, nu pludselig som den store garant for ytrings- og forsamlingsfriheden.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer