Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Er det fesent at blande sig?

NL, København
11. maj 2019

En ven af mig vil søge en stilling på min gamle arbejdsplads. Jeg tror, hun vil egne sig til jobbet og passe godt ind i det kollegiale fællesskab. Jeg har lyst til at skrive til min gamle tillidsrepræsentant, som vel er med i ansættelsesudvalget, at min ven er et godt bud.

Men er det noget, man gør? Og er det fint at gøre, eller er det utidig indblanding, kammerateri eller umyndiggørelse af min ven, der jo godt kan tale for sig selv?

Svar I:

Kammerateri eller nepotisme er de grimme ord for, at man skal kende nogen for at få en fod indenfor et sted. Det pæne ord er netværk. I praksis er det en fuldstændig naturlig del af en ansættelsesproces, at både arbejdsgiver og arbejdstager forhører sig hos folk med insiderviden om alt det, man kan ikke læse ud af en ansøgning eller et opslag for at søge svar på det grundliggende spørgsmål: Passer vi til hinanden?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu