Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Skal vi holde sølvbrylluppet hemmeligt?

BVJ, Aarhus
11. maj 2019

Min kone og jeg har både sølvbryllup og 40 års kærestedag til august. Vi er lidt i tvivl om, hvilken af begivenhederne vi skal fejre.

Bryllupsdagen har vi altid markeret i stilhed, da vi er de eneste, der ved, at vi er gift. Venner og familie tror stadigvæk, at vi ’bare’ er kærester, og jeg er mest til at lade dem blive i troen; men min kone flirter lidt med tanken om en stor romantisk fest med æresport og hornorkester.

Skal vi lade venner og familie leve videre i uvidenhed og fejre kærestedagen – eller skal vi tage sølvbrylluppet og dermed vedgå, at vi har snydt dem allesammen gennem et kvart århundrede? Hvad er sjovest?

Svar I:

Det står mig gådefuldt hen, hvorfor I har holdt de faktiske forhold i kæreste- og bryllupsindustrien skjult i så mange år. Forestiller mig, at det er hip som hap for jeres aldrende venner, om I har været det ene eller det andet, men til sagen:

Hvis I finder, det er enormt morsomt at fejre dagen ved at sidde og se på det samme kære ansigt, som I dagligt eller næsten dagligt har haft for øje de seneste 40 år, så er det afgjort sagen, men I kan med fordel gør det lidt mere muntert ved at købe kager til kaffen.

Nej, din hustru har selvfølgelig (som altid?) ret: En fest er mere festlig. Det vil ikke gøre den mindre festlig, at I så længe har løjet … undskyld, fortiet … sandheden. Det vil blive festens fornøjelige samtaleemne. Men måske det allermest morsomme for jer selv: Skriv i invitationen, at hvis og såfremt I havde været gift, ville I nu have haft sølvbryllup, og det vil I nu gerne fejre på vanlig sølvbryllupsmaner. Fiktionen bevaret, en såkaldt metaløsning. Så kan I godte jer i stilhed. God fest!

— Kristen Bjørnkjær

Svar II:

Undskyld, men det er altså begge nogle halvslatne, temmelig usjove scenarier. I skal da i stedet give den max gas og invitere til bryllup!

For hvis jeg kender jeres generation ret, så foregik jeres sidste bryllup ca. sådan her: I var til jeres årlige økonomiske servicetjek hos revisor Leif fra Åbyhøj, der på det allertørreste gjorde opmærksom på, at der »er betydelige skattefordele ved at blive gift, for ikke at tale om de arveretlige perspektiver ved *SNØFT* opgørelse af boet ved *HOST* dødsfald eller tab af arbejdsevne«, og I tænkte: »Vi er godt nok socialister, men derfor behøver man jo ikke direkte snyde sig selv.«

Nu har I heldigvis muligheden for at gøre det om igen af de rette grunde og med lidt mere swung. Lær af amerikanerne, der hvor der er noget at lære af amerikanerne, og lav en ’wow renewal’. Jeg lover jer, at det bliver sjovt.

— Anna von Sperling

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer